jajko 3 łyżki kakao Ser: 1,5 kg sera 2 budynie śmietankowe 2 jajka szklanka cukru aromat waniliowy cukier wanilinowy mleko 3 łyżki skrobi pół kostki masła Polewa: Tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła lub margaryny Wykonanie: Z wymienionych wyżej składników zagnieść ciasto kruche. uformować spód do tortownicy i piec 15 minut w 175 stopniach. Wystudzić. Można zwilżyć(...)połamać na mniejsze okienka rozpuścić w garnuszku wraz masłem lub margaryną. Gdy sernik będzie miał temperaturę pokojową oraz czekolada będzie zimna ale nadal płynna wylać ją na ser tworząc polewę. Gdy czekolada będzie już chłodna deser należy wstawić do lodówki na co najmniej dobę
Pychotkaaaszklanki mleka w proszku 150g masła 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 cukier waniliowy kilka kropel olejku waniliowego Dr Oetker 3 łyżeczki miodu wielokwiatowego Polewa: 2 białe czekolady 1/3 szklanki mleka orzechy laskowe do dekoracji Sposób przygotowania: Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier waniliowy oraz olejek i mieszamy(...)Krem przekładamy do lodówki na 15 minut, po czym smarujemy wafelek z jednej strony i przykładamy drugim. Odstawiamy ponownie do stwardnienia. Białe czekolady topimy z dodatkiem mleka. W ciepłej polewie, za pomocą patyczka od szaszłyka zanurzamy każdy wafelek i pozostawiamy w pionowej pozycji do zastygnięcia czekolady. Dekorujemy orzechami laskowymi
Kuchnia w czekoladzie180st, a następnie jeszcze 20 minut w temp 150st. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i wyciągamy sernik dopiero po ok 20 minutach. Polewa: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Polewamy sernik, a następnie białą roztopioną czekoladą robimy wzorek pajęczyny i przeciągamy wzorek wykałaczką od środka na zewnątrz. 4. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy
Kuchnia w czekoladziewykładamy na ciasteczkowy spód. Sernik pieczemy w temp 150st C przez ok 85 minut. Polewa: Czekoladę wraz z dodatkiem mleka roztapiamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając. Roztopioną polewamy sernik rozprowadzając po całym wierzchu. Dekorujemy. Smacznego
Kuchnia w czekoladziełyżki syropu trzcinowego 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy 2x budyń śmietankowy 150ml śmietanki 30% 1x opakowanie bitej śmietany- śnieżki 50g roztopionego, przestudzonego masła 1/2 buteleczki olejku śmietankowego 1 granat Polewa: 1,5 tabliczki białej czekolady 5 łyżek mleka Sposób przygotowania: 1. Biszkopty kruszymy w robocie, dodajemy kakao, cukier oraz roztopione masło. Łączymy składniki i wylepiamy nimi spód tortownicy. Pozostawiamy(...)biszkoptowy i pieczemy ok 100 minut w temp. 160 st C. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i nie wyciągamy sernika przez ok 30 minut. 4. Jeszcze ciepły sernik polewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka białą czekoladą i posypujemy resztą owoców granatu. Ps. Owoce granatu najlepiej gdy są pełne i osuszone. Starajmy się wyjąć je delikatnie rękami, bo przy potrząsaniu
Kuchnia w czekoladziePolewa do ciasta mega słodka i mega pomarańczowa. Składniki 150 g cukru pudru 100 g cukru 2 pomarańcze olejek pomarańczowy Przygotowanie Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,skórkę ścieramy i razem z sokiem z wyciśniętych pomarańczy dajemy do rondelka. Następnie wsypujemy(...)cukier (ciągle mieszamy) ,gotujemy do momentu ,aż zacznie gęstnieć. Cukier puder wsypujemy do miski obrotowej i na wolnych obrotach zaczynamy ucierać ,powoli wlewając syrop pomarańczowy oraz odrobinę olejku pomarańczowego. Polewamy ciasto jeszcze ciepłą masą
R'n'G Kitchenproszku do pieczenia- esencja rumowa- ekstrakt pomarańczowy- 50g ryżu preparowanegoDodatkowo:- uprażone wiórki kokosowe do posypania ciasta Do większego garnka (zrobimy w nim potem ciasto) dodajemy wszystkie składniki na polewę – margarynę, wodę, cukier, kakao, cappuccino. Podgrzewamy do chwili, aż się rozpuszczą i połączą w jedną gładką masę. Odstawiamy do wystudzenia (szybciej możemy wystudzić wstawiając do zlewu z zimną wodą(...)jakiś czas mieszając). Odlewamy ½ szklanki wystudzonej polewy. Do pozostałej (w garnku) dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Po ubiciu białek miksujemy dodane żółtka z masą kakaową, skrapiając esencją rumową i ekstraktem pomarańczowym. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie miksujemy. Ubitą pianę z białek dodajemy w dwóch porcjach delikatnie mieszając. Na samym końcu wsypujemy
mojewypiekiinietylkoJako ambasador marki Kupiec przedstawiam Wam nowość Kupca. Są to wafle kukurydziane w polewie jogurtowej z kawałkami truskawek. Takie wafle można zabrać ze sobą do szkoły, do pracy czy podać tak jak ja uwielbiam na podwieczorek z filiżanką kawy. W opakowaniu znajdziecie dwa takie wafelki i dodam, że jest to produkt bezglutenowy. Kto chce spróbować to polecam(...)uwielbiam. Wafle są bardzo chrupiące, a polewa obłędna w smaku, a kawałki truskawek nadają lekkiej kwaskowatości. Wszystko idealnie do siebie pasuje. Nie dość, że pyszne to jeszcze ładnie wyglądają, a opakowanie jest niewielkie, więc możemy je wszędzie ze sobą zabrać. Bardzo polecam :) #kupiec #ZdrowaRadoscZycia
Izabelawkuchniłyżeczki sody -łyżeczka węgla aktywnego (jeśli masz zwykłe kakao) Krem -700g serka homogenizowanego lub mielonego na sernik -20-30g mąki kokosowej -50-70g ksylitolu Polewa -100g czekolady deserowej -5 łyżek mleka -2 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo -łyżka pełna kakao, łyżka płaska ksylitolu, 1/2 szkl. gorącej wody (do nasączenia blatów) KAKAOWY BISZKOPT 1. Białka oddzielić(...)również go nasączyć. 7. Całość szczelnie przykryć i włożyć do lodówki na kila godzin, najlepiej na całą noc. 8. Następnego dnia wyciągną tort z formy i oblać go polewą (czekoladę, olej i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej) i ozdobić ciasteczkami
Candy Pandasłyżeczka kakao 6 jajek 2 łyżki przyprawy korzennej do piernika Delecta 15 dag masła 1 szklanka ciemnego piwa porter Przełożenie: 1,5 szklanki powideł śliwkowych 30 dag marcepanu Polewa czekoladowa Posypka karmel-Decorada Sposób przygotowania: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Miękkie masło ucieramy na puch z żółtkami jaj. Białka ubijamy osobno na sztywną pianę. Do masy jajeczno(...)prostokąt o wymiarach piernika. Całkiem zimny piernik kroimy wzdłuż na połowę, pierwszy blat ciasta smarujemy połową powideł układamy warstwę marcepanu, smarujemy znów resztą powideł, i przykrywamy piernikiem, dekorujemy polewą czekoladową posypujemy posypką karmelową Decorada. Wynosimy na jakiś w chłodne miejsce aby smaki sobą przeszły. Wesołych Świąt! Wpis dodaję do akcji Przepis na Wypiek...ot tak...Prosto
Wanilia i Kardamonmakowej (800-850g) 6 jajek 5 jabłek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10 łyżek kaszy manny 100g rodzynek 100g migdałów 100g orzechów włoskich kilka kropel olejku rumowego polewa kakaowa kolorowa posypka Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać z masą makową. Żółtka oddzielić od białek. Do masy makowej dodać żółtka oraz bakalie, wymieszać. Dodać(...)sztywną pianę ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać łyżką z masą makową. Ciasto przelać do blaszki (24x36cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec godzinę w 175 stopniach. Ciasto ostudzić, polać polewą i posypać kolorowymi cukiereczkami. Schłodzić
Smakołyki Asipieczenia 2 jajka 11 łyżeczek mleka KREM: 1 margaryna 20 dag cukru pudru 1/2 l mleka 5 płaskich łyżek kaszy manny 2 łyżki cukru 1 jajko zapach migdałowy Dodatkowo: polewa czekoladowa mocna herbata do nasączenia blatów WYKONANIE CIASTO: Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy suche składniki, mieszamy, robimy dołek, dokładamy margarynę pokrojoną w kostki, oraz mokre składniki. Zarabiamy. Dzielimy(...)dodajemy rozrobioną mannę, gotujemy na małym ogniu aż zgęstnieje. Studzimy. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem, dodajemy wystudzoną mannę, jajko oraz zapach. Blaty ciasta nasączamy herbatą, przekładamy kremem. Wierzch smarujemy polewą czekoladową
słodki bratekjajko Składniki na masę serową; 30 dag twarogu tłustego lub półtłustego 3 łyżki gęstej śmietany 1 duże jajko pół łyżki maki ziemniaczanej pół szklanki drobnego cukru Polewa kajmakowa; 3 dag masła 5 dag brązowego cukru 150 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Przygotowanie; Miękkie masło ubijamy na jasny puch, dodajemy jajko (jeśli masa się(...)lekko podpieczony. Do garnuszka wkładamy wszystkie składniki karmelu. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż masa zgęstnieje, jednak należy ciągle mieszać ponieważ karmel lubi się przypalać. Wystudzone babeczki polewamy ciepłym karmelem po wierzchu. Smacznego! Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki
Radość kipiąca uśmiechem.Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 40 minut. Czekolady połamać na kawałki i razem z mlekiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozsmarować na wierzchu ciasta. Gdy polewa lekko stężeje obsypać posypką owocową
Przepisy kulinarne babci Antoninydomu. Składniki: (blacha 29x24) 1,25 kg twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 5 jajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego Polewa: 100 g białej czekolady 100 ml śmietanki 36 % posypka Decorada "tutti frutti" Ser zmielić na maszynce. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę, dodać miękki masło(...)papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać ciasto i posypać posypką Decorada. Smacznego
talerz przyjemności