Zasmażana kapusta o apetycznym fioletowo – biskupim odcieniu. Fantastycznie pasuje do różnego rodzaju mięs serwowanych w trakcie obiadu, przepysznie uzupełnia posiłek. Udko kurczaka, pierś kaczki, kotlety
ProstePesto.plUzależnienie od śmieciowego jedzenia, chociaż może wydawać się nierealne, faktycznie istnieje. Badania wyraźnie pokazują, że ludzie naprawdę pragną niezdrowych posiłków, dlatego próba ich niejedzenia może być
ProstePesto.plZ zimową pogodą nieodzownie kojarzy mi się gulasz. Może dlatego, że w tym okresie bardzo często odwiedzałem Węgry i tam zajadałem się gulaszami w każdym możliwym
ProstePesto.plSałatka obiadowa z zielonej sałaty, nadająca lekkości i soczystości daniom obiadowym. Pasuje zarówno do schabowego jak i kotlecików mielonych z puree ziemniaczanym. Sałatka z sałaty najlepiej
ProstePesto.plDrożdżówki z cebulką i makiem, mięciutkie drożdżowe ciasto z wytrawnym nadzieniem z karmelizowanej cebuli. Przepis pochodzący z Lubelszczyzny, pielęgnowany przez dziesiątki lat. Od 2007 roku tradycyjna
ProstePesto.plOd dziecka uwielbiałam drobiowe kurze serduszka, mając kilka lat pewnie nie zdawałam sobie sprawy skąd właściwie biorą się te serca. Myślę że gdyby nie przyzwyczajenie do
ProstePesto.plkoktajle z jarmużu, bo to warzywo o twardych, blaszkowatych liściach, których nie sposób zmiksować i zawsze w soku zostają niewielkie drobinki. Innym to nie przeszkadza, wiemy:) Uwielbiamy za to pesto z jarmużu, właśnie za to, że pozostają w nim wyraźnie wyczuwalne, nieprzemielone liście jarmużu, nadając charakteru i ciekawej tekstury sosowi (niedługo wrzucimy super prosty przepis na pesto
Niedzielny kucharzChoux au craquelin – pożądany deser w formie niewielkiego, okrągłego ptysia okrytego chrupiącą kruszonką, wypełnionego owocowym kremem. Prezentuje się rozkosznie, małe dzieło sztuki któremu ciężko się
ProstePesto.plZupa wyjątkowo szybka do przygotowania. I bardzo smaczna. Dodatek pesto dodaje jej smaku, ale i bez pesto jest równie dobra
Stare GaryPączki niegdyś były moją zmorą, zawsze coś poszło nie tak. A to okazywały się surowe w środku, a to tłuszcz zaczął się przypalać podczas smażenia i
ProstePesto.plObecnie na półkach jest tak wiele olejów kuchennych, że trudno wybrać taki, który będzie odpowiedni. Niektóre nadają się do smażenia, a inne najlepiej używać w postaci
ProstePesto.plWszystkie orzechy mają różne wartości odżywcze i oferują różne korzyści zdrowotne – dowiedz się, który orzech jest bogaty w wapń, który zapewni zastrzyk białka i ile
ProstePesto.plSałatki zawładnęły naszą kuchnią. Dziś nie potrafimy wyobrazić sobie obiadu bez sałatki lub surówki. Sałatki i surówki jemy także często na kolację, jako danie lekkostrawne lub
ProstePesto.plNiewielu jest na świecie ludzi, którzy pragnęliby być otyli. Można pokusić się o stwierdzenie, że 99,9 % populacji świata chce posiadać szczupłą sylwetkę. Pragnienie to dotyczy
ProstePesto.plJeżeli czujesz się źle, ciężko, a twój układ trawienny ma się nie najlepiej, jedz produkty fermentowane. Kiszenie warzyw i owoców to czynność powszechnie znana, ale niedoceniana
ProstePesto.pl