Піца – це страва з багатовіковою історією. Вважається, що піца з’явилася на світ в Італії приблизно в шістнадцятому сторіччі. Сьогодні прийнято звертати більше уваги
ProstePesto.plprzemycenie większej ilości warzyw. Lista zakupów 300 g fasolki szparagowej 200 g zielonego groszku 100 g szpinaku 1 cukinia 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 2 łyżki pesto 200 g makaronu Krok pierwszy: na patelni rozgrzewamy oliwę, następnie podsmażamy na niej cebulę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Po chwili dodajemy mrożone warzywa – fasolkę i groszek(...)cukinię i podsmażamy kolejne 5-6 minut. W trakcie smażenia można podlewać warzywa odrobiną wody z gotującego się makaronu. Krok trzeci: gdy warzywa będą już miękkie, na patelnię dodajemy pesto i całość dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie dodajemy ugotowany makaron. Podlewamy 1/3 kubka wody z makaronu i mieszamy całość. Smacznego! Minimum przypraw i sosu
Proste-przepisy.plKuchnia ukraińska sięga korzeniami XVIII i XIX wieku, kiedy narodowość ukraińska zaczęła się formować. Jest bogata i zróżnicowana, a swój charakter zawdzięcza wpływom kultur polskich, rosyjskich
ProstePesto.plPewnie zdajesz sobie sprawę jak ciężko znaleźć w sklepach wędlinę z dobrym składem. Nawet w dobrej masarni niekiedy ciężko o szynkę bez konserwantów, gdyż to właśnie
ProstePesto.plPrzepyszna pasta kanapkowa z tuńczyka z puszki. Pasta jajeczna na kanapki z tuńczykiem w sosie własnym oraz dodatkiem kukurydzy i czerwonej fasolki z puszki. Domowa pasta
ProstePesto.plKażda pani domu wie, jak ważne jest odpowiednie wyposażenie kuchni. Jednym z podstawowych akcesoriów, niezbędnych podczas przygotowywania ulubionych dań są garnki i patelnie. Duży asortyment tego
ProstePesto.plChcesz zamówić ekskluzywny ręcznie robiony tort, ale przeglądając różne strony, jak na przykład ten portal www.tortynabema.pl , nie możesz zrozumieć, dlaczego desery są droższe niż te w
ProstePesto.plObok tego słodkiego wypieku z pewnością nikt nie przejdzie obojętnie. Połączenie szpinakowego biszkoptu, kremu śmietankowego z mascarpone i słodkich ziarenek granatu – torcik Runo Leśne to
ProstePesto.plSernik z wiaderka, mój ulubiony sernik na zimno. Przygotowałam go na miękkim pieczonym biszkopcie, jeśli jednak chcesz zaoszczędzić czas, możesz zastąpić go gotowymi okrągłymi biszkoptami. Sernik
ProstePesto.plCzasami głód dopada nas nagle i czujemy potrzebę wrzucenia czegoś do żołądka. Są to szczególnie krytyczne momenty, ponieważ nasz rozsądek jest zachwiany i chętniej sięgamy po
ProstePesto.plChyba każdy zna kultowe, efektowne ciasto szpinakowe Runo Leśne, nazywane też niekiedy Leśnym Mchem. Spektakularne ciasto z biszkoptem szpinakowym przełożonym kremem śmietankowym, udekorowane pestkami granatu. Inspirując
ProstePesto.plPieczony kurczak to klasyk wśród polskich obiadów, u nas w domu gości mniej więcej raz w tygodniu. Pieczemy czasem całego kurczaka, czasem ćwiartki, czasem pałki a
ProstePesto.plPołudnie i poranek to czas, kiedy mamy tendencję do największego spożycia kalorii z niezdrowych produktów, czyli wtedy jemy najgorzej. Nawet osoby, które dbają o swoją dietę
ProstePesto.plPrawdopodobnie słyszałeś o pustych kaloriach. Ale czy naprawdę wiesz, czym są puste kalorie i gdzie można je znaleźć? Co mamy na myśli, kiedy mówimy o pustych
ProstePesto.plJabłecznik z prostych składników i prosty w przygotowaniu, jabłecznik idealny. Do upieczenia poniższego ciasta z jabłkami nie potrzebujesz miksera, wystarczy ostre metalowe tarło. Szarlotka robi się
ProstePesto.pl