Zupa z soczewicy jest popularna na całym Bliskim Wschodzie oraz w niektórych krajach europejskich np. Węgrzech czy Niemczech. To danie wegetariańskie, którego głównym składnikiem jest soczewica
ProstePesto.plWątróbka drobiowa zaliczana jest do podrobów i cechuje się łagodnym smakiem oraz znaczną ilością składników odżywczych. Zawiera dużo żelaza, białka i kwasu foliowego. Może być duszona
ProstePesto.plZupa chlebowa jest to doskonały pomysł na wykorzystanie czerstwego już pieczywa. Atutem jest to, że nie potrzeba wielu składników do jej przygotowania oraz jest smaczna, gęsta
ProstePesto.plPortugalia jest krajem powszechnie uważanym za idealne miejsce na spędzenie wakacji. Gorąca, południowa atmosfera, setki kilometrów plaż i mnóstwo dodatkowych atrakcji turystycznych działają na turystów jak
ProstePesto.plWystarczy tylko spojrzeć na ten uroczy serniczek, a już nie można mu się oprzeć. Wygląda tak bogato, dekoracja ze świeżych owoców to zawsze dobry wybór i
ProstePesto.plPrzez ostatnie miesiące mogliśmy zaobserwować niespotykany od dawna wzrost poziomu inflacji, który dotknął praktycznie wszystkie dziedziny gospodarki. Jedzenie, usługi, materiały budowlane, paliwo… Lista jest długa. W
ProstePesto.plInspiracja kulinarna prosto z Indonezji. Tempeh, czyli znakomite wzbogacenie dla kuchni wegańskiej. Azja Południowo-Wschodnia stanowi dla większości z nas obszar jeszcze nie do końca odkryty
ProstePesto.plŚniadaniowe placuszki dla bobasa na bazie napoju roślinnego, bez dodatku jajek. Maleńkie placki smażone z kawałkami truskawek. Placki nie rozpadają się podczas smażenia, pod warunkiem że
ProstePesto.plCebularz pochodzi z kuchni żydowskiej i jest to tradycyjny produkt najbardziej popularny w województwie lubelskim. Jest to placek pszenny pokryty pokrojoną cebulą, która jest wymieszana z
ProstePesto.plPulpety w sosie pomidorowym – można podawać je z kaszą, ziemniakami lub ryżem. Jest to szybkie i łatwe w przygotowaniu danie oraz soczyste, delikatne i syte
ProstePesto.plKartacze inaczej cepeliny, jest to rodzaj dużej, nadziewanej pyzy ziemniaczanej, popularnej w północno-wschodniej Polsce. Ma owalny kształt i długość od 10-12 cm lub 8
ProstePesto.plFlaki – nazwa tej potrawy pochodzi z jednego z głównych składników, czyli z fragmentów żołądka wołowego, który jest oczyszczony i pokrojony w cienkie poprzeczne paski. Używa
ProstePesto.plBliny są to naleśniki drożdżowe przyrządzane z ciasta z mąki gryczano-pszennej lub gryczano-żytniej, które są tradycyjną potrawą dla kuchni białoruskiej, rosyjskiej i ukraińskiej. Mają
ProstePesto.plFrytki z cukinii są bardzo smaczne, miękkie i delikatne. Można zjadać je samodzielnie z ulubionym sosem np. jogurtowym czy czosnkowym albo jako dodatek do potraw. Proste
ProstePesto.plSernik pieczony z brzoskwiniami. Kruchy spód, warstwa waniliowego sernika, soczyste brzoskwinie, delikatna beza i tarta kruszonka. Tyle cudownych warstw, mimo to sernik przygotowuje się łatwo, a
ProstePesto.pl