pesto - 3241 przepisów (strona:84/217)

Ciasteczka owsiane 67

Ciastka owsiane są szybkie i proste w przygotowaniu. Można spożywać je zarówno na śniadanie, jak i na słodką przekąskę w ciągu dnia. Są idealnym dodatkiem do

ProstePesto.pl
Wskazówki, jak uniknąć wzdęć po jedzeniu 54

Czasami po zakończeniu jedzenia czujemy się ciężcy i wzdęci, co powoduje duży dyskomfort fizyczny. Aby pomóc Ci w rozwiązaniu tego dokuczliwego problemu, chcemy przedstawić kilka wskazówek

ProstePesto.pl
Gołąbki bez zawijania 63

Gołąbki bez zawijania to pomysł na bardzo szybki obiad. Składniki pokrywają się z tradycyjnymi gołąbkami, jedyna różnica to wkrojona do mięsa poszatkowana kapusta. Gołąbki bez zawijania

ProstePesto.pl
Zupa rakowa z grzankami 57

Zupa rakowa jest to bardzo rzadko spotykana i rozpowszechniona dzisiaj zupa, ze względu na niską dostępność tego produktu. Jest bardzo smaczna, aromatyczna i pełna witamin i

ProstePesto.pl
Chrupiące kotlety ziemniaczane 57

Kotlety ziemniaczane to charakterystyczna potrawa dla kuchni polskiej, którego głównym składnikiem są ziemniaki, z którego sporządza się ciasto. Na Podkarpaciu są popularne takie z serem twarogowym

ProstePesto.pl
Tradycyjne ogórki konserwowe 78

Ogórki konserwowe jest to produkt spożywczy, który otrzymuje się dzięki marynowaniu i wekowaniu ogórków w zalewie, która składa się z wody, octu, cukru i soli kuchennej

ProstePesto.pl
Chrupiąca Focaccia 72

Focaccia jest to potrawa pochodząca z kuchni włoskiej. To rodzaj pieczywa, które jest podstawą pizzy, bez sera i sosu pomidorowego, samo ciasto. W każdym regionie Włoch

ProstePesto.pl
Włoska Frittata 65

Frittata jest to włoskie danie, które składa się z jajek. Wyglądem przypomina omlet lub jajecznicę, tylko jest wzbogacona o dodatkowe składniki, takie jak: wędliny , sery lub

ProstePesto.pl
Kremówka papieska z Wadowic 68

Kremówka papieska inaczej nazywane napoleonką, jest to w Polsce ciastko, które składa się z dwóch płatów ciasta francuskiego i może być przekładane bitą śmietaną, kremem śmietankowym

ProstePesto.pl
Czernina czyli czarna polewka 77

Czernina inaczej nazywana czarną polewką, to specyficzna polska zupa, ponieważ jej głównymi składnikami są rosół i krew kaczki, gęsi lub królika, czasem także prosiaka. W staropolskim

ProstePesto.pl
Odpustowe kokosanki 66

Kokosanki czyli inaczej ciasteczka kokosowe, które są kruche na zewnątrz i miękkie w środku. Są łatwe i szybkie do zrobienia oraz nie potrzebują dużo składników, wystarczą

ProstePesto.pl
10 rzeczy, których trzeba spróbować w Gruzji 58

Gruzja z roku na rok przyciąga coraz więcej polskich turystów. Niesamowite wysokogórskie krajobrazy, egzotyczna kultura, wybrzeże Morza Czarnego, wyraźny oddech historii czy niskie ceny są niewątpliwie

ProstePesto.pl
Wielkopolskie pyry z gzikiem 74

Pyry z gzikiem jest to danie kuchni wielkopolskiej, które przygotowuje się głównie w czasie postu i składa się z ziemniaków ugotowanych w mundurkach i gziku. Gzik

ProstePesto.pl
Chleb wieloziarnisty z suszonymi pomidorami 90

Chleb wieloziarnisty z suszonymi pomidorami to swojego rodzaju eksperyment własny. Będąc gdzieś w trasie natknąłem się na niego w jakimś dyskoncie. Tak mi zasmakował, że musiałem

ProstePesto.pl
Caponata czyli sycylijski gulasz 65

Caponata to danie pochodzące z kuchni sycylijskiej, które jest odmianą gulaszu warzywnego. Bazą jest posiekany smażony bakłażan, gotowana sałatka warzywna i seler naciowy. Gulasz ten doprawiony

ProstePesto.pl