Niejadek, neofobia żywieniowa lub ARFID? 118Problemy z jedzeniem u dzieci powszechnie postrzegane są przez otoczenie raczej jako fanaberie, nieporadność rodziców, brak wychowania, próby zwrócenia na siebie uwagi itd. Jednak nie zawsze
ProstePesto.pl
Technologia i wellness w specjalnym wydaniu 115Aby być aktywnym, lepiej się odżywiać, a nawet rozpieszczać swoją skórę. Te gadżety ułatwiają nam osiągnięcie celów związanych z dbaniem o siebie. W ostatnich miesiącach bardziej
ProstePesto.pl
Co oznaczają symbole na piekarniku? 105Urządzamy w domu przyjęcie i zdecydowaliśmy się przyrządzić danie w piekarniku. Istnieje kilka symboli piekarnika, których nie możemy znaleźć podczas jego użytkowania. I choć ten, który
ProstePesto.pl
Pyszna ryba po grecku 143Ryba po grecku to potrawa, na którą składają się smażone kawałki lub filety rybne w sosie warzywnym. Danie to można podawać zarówno na ciepło, jak i
ProstePesto.pl
Karp w galarecie Wojciecha Amaro 131Dla niektórych karp w galarecie to przysmak, bez którego uroczysta kolacja nie byłaby taka sama. Ryba w takiej odsłonie ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników
ProstePesto.pl
Kanapkowa pasta jajeczna 123Pasta jajeczna to bardzo szybka i prosta do zrobienia pasta. Można ją zrobić wieczorem, aby rano była idealnym smarowidłem na kanapki. Bardzo dobrze sprawdzi się jako
ProstePesto.pl
Likier piernikowy idealny na prezent 137Zbliżają się święta Bożego Narodzenia , czyli powoli musimy myśleć nad prezentami. Nie ma się co oszukiwać – większość z nas każdego roku ma ten sam problem. Zastanawiamy
ProstePesto.pl
Aromatyczny sos czosnkowy 125Sos czosnkowy jest to aromatyczny, biały sos , którego bazą jest jogurt naturalny lub śmietana. Gdy doda się jogurt to sos jest nieco lżejszy niż ten robiony
ProstePesto.pl
Proziaki czyli chleb sodowy 105Proziaki jest to rodzaj chleba sodowego, który pochodzi z Podkarpacia i jest starym elementem kuchni polskiej . Składają się z mąki pszennej lub o pszenno-żytniej, jajek
ProstePesto.pl
Pieczony kurczak po prowansalsku 103Wykwintne danie obiadowe w formie pieczonego kurczaka po prowansalsku. Obiad elegancki i wyjątkowy, sprawdzi się na niedzielne odświętne menu. Pałki kurczaka pieczone z piórami cebuli i
ProstePesto.pl
Świąteczny barszcz czerwony 140Barszcz czerwony jest to zupa popularna w krajach Europy Środkowej i Wschodniej. Przyrządzana jest na wywarze z buraków i kości oraz zaprawiana kwasem burakowym . Może występować
ProstePesto.pl
Kanapeczki ze śledzikiem i kremowym serkiem 168Efektowne kanapeczki ze śledziem ala matias i rozetką z kremowego serka barwionego naturalnie sokiem z buraka. To jedna z najpiękniej prezentujących się przystawek jaką ostatnio udało
ProstePesto.pl
3 desery z jabłkiem na ciepło 149Nadszedł sezon na długie i chłodne wieczory. Oznacza to, że parujące zupy, zapiekanki i ciepłe desery o wiele częściej trafiają do naszego jadłospisu, zapewniając nam rozgrzanie
ProstePesto.pl
Dyniówka czyli nalewka z dyni 148Domowe nalewki warto przyrządzać z kilku powodów – smakują znacznie lepiej niż alkohole dostępne w sklepach, możemy przygotować je w różnych i ulubionych wersjach smakowych, wzmacniają
ProstePesto.pl
Ludowa zupa pachlopka 116Chociaż w ostatnim czasie z coraz większym zaangażowaniem przygotowujemy domowe posiłki, odkrywamy nowe smaki i wzbogacamy swoje kulinarne umiejętności, wciąż niewiele mówi się o kuchni ludowej
ProstePesto.pl