Naleśniki na słodko z dodatkiem deseru mleczno – czekoladowego Monte. Naleśniki inne niż inne, niepowtarzalnie smakowite. Mleczno czekoladowe placuszki naleśnikowe najsmaczniejsze ze świeżymi truskawkami i odrobiną
ProstePesto.plWalentynkowy deser z okazji święta zakochanych. Och jak romantycznie prezentuje się czerwień truskawek w połączeniu z biszkoptami i białą czekoladą. Deser à la tiramisu (gdyż nie
ProstePesto.plDawno nie próbowaliśmy nowego pomysłu na przygotowanie dania z makaronem, w kółko monotonia makaronowa i śmietanka 30 % w sosie. Natchnienie sprawiło że przygotowaliśmy przepis na sos
ProstePesto.plPrażone jabłuszka z wanilią zamknięte w słoikach i poddane pasteryzacji. Mus z uprażonych jabłek z kawałkami owoców przyspieszy pieczenie szarlotki, ułatwi też przygotowanie ryżu z musem
ProstePesto.plchcesz zamiennie możesz użyć mąki pszennej pełnoziarnistej, mąki owsianej lub mixu bezglutenowego. Użyj swoich ulubionych dodatków do pizzy! Przynajmniej kilku – im więcej tym smaczniej! Zamiast sosu pomidorowego możesz użyć pesto bazyliowe lub czerwone. Opcjonalnie spód można posmarować również sosem czosnkowym. Pizzę podawaj zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Możesz podać ją z kilkoma listkami rukoli lub bazylii, a także polać(...)wykładamy papierem do pieczenia. Ręce obsypujemy mąką. Nabieramy masę, formujemy kulki, spłaszczamy je i przekładamy na blaszkę. 1 kopiasta łyżka = 1 pizzerinka. Na każdą pizzerinkę nakładamy sos pomidorowy lub pesto, następnie posypujemy po każdej pizzerince mozzarellę (połowę z całości), później układamy nasze dodatki, dajemy resztę mozzarelli całość posypujemy oregano. Pieczemy ok. 30 min. w 200 stopniach (tryb góra-dół
CzarnawisienkaTęczowe papryki nadziewane lekkim farszem z mięsem mielonym, ryżem i suszonymi pomidorami. Oblane jak gołąbki, pikantnym sosem pomidorowym z pomidorów z puszki i bulionu. Efektowne i
ProstePesto.plSą takie dni, które zupełnie nie sprzyjają osobom na diecie. Do nich należy, chociażby tłusty czwartek. To dzień, który kusi kalorycznymi, ale jak, że wyśmienitymi pączkami
ProstePesto.plCytryna to wyjątkowy owoc, któremu z pewnością warto poświęcić nieco więcej uwagi. Wiadomo, że z jego mocy w Europie korzystano już w XV wieku, choć w
ProstePesto.plOdcedzając jogurt grecki z serwatki i przy okazji dodając do niego niewielką ilość soli, otrzymamy smarowny serek zwany Labneh. Kremowego serka możesz używać tak samo jak
ProstePesto.plNiby zima i zimno na dworze ale chętka na łakocie i słodkości zwyciężyła. Szczególnie że restauracje pozamykane przez koronawirusa i każdy tęskni za czymś smakowitym. Pozostaje
ProstePesto.plWędzenie to obok solenia i suszenia najstarsza metoda konserwacji żywności. Dawniej spełniało właśnie wspomnianą konserwującą funkcję, dziś najczęściej jest sposobem przygotowywania domowych kiełbas, szynek, boczku, serów
ProstePesto.plDomowe babeczki kakaowe z dodatkiem tartej gorzkiej czekolady, zrównoważone masą serową i owocami leśnymi. Posiekana gorzka czekolada przyjemnie rozpływa się w babeczkach po upieczeniu, jest delikatnie
ProstePesto.plOdpadem przy robieniu kandyzowanej skórki pomarańczy, są cząstki pomarańczy. To trochę zabawne, bo zwykle sprawa ma się zupełnie na odwrót. Takie soczyste cytrusowe odpadki zjadamy ze
ProstePesto.plW okresie srogiej zimny łapiemy się wszelkich metod wzmocnienia odporności i zaradzenia czegoś na męczące przeziębienie. Z pomocą przychodzi stara jak świat receptura na syrop z
ProstePesto.plUlubione i najczęściej wybierane kiełki rzodkiewki. Zamiast kupować gotowe kiełki w sklepie, wyhoduj je samodzielnie w słoiku ze specjalnych nasion na kiełki. W 3 dni uzyskasz
ProstePesto.pl