Miłośnicy naleśników będą zachwyceni poniższym przepisem. Krokiety naleśnikowe to cienkie naleśniki nadziane farszem, w tym przypadku farszem ruskim z tłuczonych ziemniaków i twarogu, usmażone w chrupiącej
ProstePesto.plKluski śląskie z dziurką w wyjątkowym jesiennym wydaniu. Ziemniaczane kluseczki z dodatkiem dyniowego puree o zniewalającym kolorze. Ugotowane, tłuczone ziemniaki wymieszane z puree z pieczonej dyni
ProstePesto.plPoniższy przepis na kruche rogaliki drożdżowe, to stary rodzinny przepis przekazywany w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Rogaliki są kruchutkie i pulchne, delikatnie rosną podczas
ProstePesto.plKorzenny krem ciasteczkowy z kruchych ciastek speculoos. Ciastka speculoos są tradycyjnym świątecznym wypiekiem w Belgii i Holandii. Wypiekane w okresie 6 grudnia, nazywane są inaczej ciastkami
ProstePesto.plMizeria to surówka ze świeżych, surowych plastrów ogórka i śmietanowego sosu z zieleniną. Najpyszniejsza w sezonie na młode ogórki gruntowe, jednak z długich ogórków całorocznych też
ProstePesto.plSałatka meksykańska z efektowną koroną z trójkątnych chipsów nachosów, mięsem mielonym i pikantną salsą. Warstwowa sałatka estetycznie prezentująca się w przezroczystej misie sałatkowej, będzie ozdobą stołu
ProstePesto.plMakaron z tuńczykiem z puszki urzekł mnie od pierwszego kęsa, kiedy to moja mama przygotowała go po raz pierwszy kilkanaście lat temu. Przepis podobno podejrzała w
ProstePesto.plZabaglione (inaczej zabaione lub zabajone) to słynny włoski deser przypominający gęsty kogel mogel z samych żółtek. Nie jest to jednak kogel mogel odpowiedni dla dzieci, gdyż
ProstePesto.plZ domowymi alkoholami jest tak samo jak ze swojskim, upieczonym ciastem – często są o niebo lepsze od kupnych. Ajerkoniak na bazie upitych do gęstości żółtek
ProstePesto.plCiasteczka potrójnie migdałowe Amaretti dla fanów francuskich migdałowych makaroników. Co prawda sposób pieczenia Amaretti jest nieco inny, ale śmiało mogę stwierdzić, że po części przypominają oryginalne
ProstePesto.plGreen Curry to jedno z podstawowych dań kuchni tajskiej, znane i cenione na całym świecie. Na blogach kulinarnych oraz w książkach kucharskich z przepisami azjatyckimi, znajdziesz
ProstePesto.plNiespotykana kremowa zupa z białej fasoli odmiany cannelini i słodkich batatów, serwowana z gremolatą. Zastanawiasz się czym jest magiczna gremolata? To nic innego jak posypka, w
ProstePesto.plGrysikowe, mleczne ciasto nasączone po upieczeniu ponczem ze słodzonego mleka skondensowanego. Mokre ciasto z mlekiem skondensowanym i naturalną waniliową nutą. Ciasto rozpływa się w ustach i
ProstePesto.plTarta z ciasta drożdżowego, przypominającego ciasto na pizzę. Cienko rozwałkowane ciasto z karmelizowaną cebulką, chorizo i kolorową papryką. Chorizo to hiszpańska wieprzowa kiełbasa surowa dojrzewająca, przyprawiona
ProstePesto.plUwielbiam przepis od pierwszego kęsa puchatej, świeżo upieczonej bułki. Bułeczki z drożdżowego ciasta na pizzę, pieczone w naczyniu żaroodpornym z dipem 4 sery. Pomimo serowego sosu
ProstePesto.pl