pesto - 3241 przepisów (strona:99/217)

Currysill marynowane śledzie w słodkim curry 111

Filety śledziowe w aromatycznej marynacie z przyprawą curry, musztardą i gorczycą. Currysill to specjał śledziowy pochodzący z kuchni szwedzkiej. Śledziki matjas zanurzone w sosie majonezowo musztardowym

ProstePesto.pl
Jogurtowe pancakes z syropem klonowym 147

Najprawdziwsze amerykańskie naleśniki na bazie jogurtu naturalnego, polane szczodrze złocistym syropem klonowym. Jogurtowe pancakes ułożone w charakterystyczną naleśnikową wieżę, udekorowane świeżymi malinami. Rozkoszne śniadanie dla małych

ProstePesto.pl
Chaczapuri Adżarskie z serem i jajkiem 125

Gruziński chlebek w kształcie łódeczki wypełnionej nadzieniem z kilku rodzajów sera i półpłynnym żółtkiem. Adżarskie chaczapuri to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni gruzińskiej. Chaczapuri występuje

ProstePesto.pl
Kandyzowana skórka z cytrusów 115

Kandyzowane skórki cytrusów. Skórki z cytryn i pomarańczy gotowane w syropie cukrowym, posłużą jako dodatek do lukrowania pączków i sernika. Słodkie cytrusowe zesty, uwielbiane przez jednych

ProstePesto.pl
Cytryny w syropie cukrowym z imbirem do herbaty 102

Najlepszy patent na cytryny w słodkim syropie cukrowym, z korzennymi przyprawami i rozgrzewającym imbirem. Słoiczek cytryn warto przygotowywać co kilka dni w zimowym sezonie. Posłużą jako

ProstePesto.pl
Pieczony ser camembert z żurawiną i porzeczką 197

Rozpływający się, zapieczony w piekarniku ser Camembert urozmaicony słodkimi subtelnymi dodatkami. Camembert na ciepło z miodem, konfiturą żurawinową, czerwoną porzeczką i orzechami. Rozkoszna przystawka na ciepło

ProstePesto.pl
Zupa Biełucha na bazie kwaśnego mleka, z wędzonym boczkiem 143

Biełucha to zupa zaliczana do potraw regionalnych, pochodzących z Beskidu Śląskiego. Sycąca zupa na wywarze z wędzonego boczku, zabielona kwaśnym mlekiem, maślanką i kwaśną śmietaną, serwowana

ProstePesto.pl
Śniadaniowe jajka sadzone z bekonem 126

Najlepsze, mistrzowskie śniadanie gotowe w 10 minut. Jaja sadzone smażone z plasterkami chrupiącej szynki i szczypiorkiem. Jajka wręcz doskonałe za sprawą ściętego białka i półpłynnego lejącego

ProstePesto.pl
Sałatka à la hot dog z parówkami i prażoną cebulą 139

Sałatka hot – dogowa z parówkami, ogórkiem konserwowym i prażoną cebulką. Hot dog w formie sałatki na bazie sałaty lodowej z sosem musztardowym. Pomysł na sałatkę

ProstePesto.pl
Gwiazdka w USA tak jak w Polsce? 124

My Polacy na ogół lubimy Amerykanów. Podziwiamy ich zmysł biznesowy, wzajemną bezinteresowną pomoc wobec siebie, a także ich przywiązanie do kraju, do tradycji, jak i umiłowanie

ProstePesto.pl
Dlaczego warto spożywać truskawki? 96

Pomimo tego, że sezon truskawkowy już dawno za nami, warto poznać parę faktów o tych smacznych owocach. Kto wie? Może właśnie to, czego się za chwilę

ProstePesto.pl
Detoks po świątecznym ucztowaniu 130

Podczas gdy posiłki bożonarodzeniowe i sylwestrowe mogą być smaczne dla ducha i kubków smakowych, są one mniej sprzyjające naszemu ciału. Na początku stycznia organizm musi wyzdrowieć

ProstePesto.pl
Seler naciowy i jego niezwykłe właściwości 119

Jest wartościowym dodatkiem do zdrowej diety oraz źródłem wielu ważnych dla naszego organizmu składników. Seler naciowy ma ogromną wartość odżywczą, a regularne korzystanie z jego mocy

ProstePesto.pl
Pierogi szpinakowe z farszem ze szpinaku i fety 165

Zielone pierogi podwójnie szpinakowe, ciasto z dodatkiem szpinaku i farsz szpinakowy ze słoną fetą. Podstawowa tradycyjna receptura na polskie pierogi wzbogacona zielonymi liśćmi. Miękkie ciasto pierogowe

ProstePesto.pl
Swojski chleb cebulowy z prażoną cebulką 170

Czy może być coś przyjemniejszego, niż zapach świeżo upieczonego swojskiego pieczywa o poranku w porze śniadaniowej? Zapach domowego chleba dopiero co wyjętego z piekarnika, kojarzy mi

ProstePesto.pl