Filety śledziowe w aromatycznej marynacie z przyprawą curry, musztardą i gorczycą. Currysill to specjał śledziowy pochodzący z kuchni szwedzkiej. Śledziki matjas zanurzone w sosie majonezowo musztardowym
ProstePesto.plNajprawdziwsze amerykańskie naleśniki na bazie jogurtu naturalnego, polane szczodrze złocistym syropem klonowym. Jogurtowe pancakes ułożone w charakterystyczną naleśnikową wieżę, udekorowane świeżymi malinami. Rozkoszne śniadanie dla małych
ProstePesto.plGruziński chlebek w kształcie łódeczki wypełnionej nadzieniem z kilku rodzajów sera i półpłynnym żółtkiem. Adżarskie chaczapuri to jedna z najbardziej znanych potraw kuchni gruzińskiej. Chaczapuri występuje
ProstePesto.plKandyzowane skórki cytrusów. Skórki z cytryn i pomarańczy gotowane w syropie cukrowym, posłużą jako dodatek do lukrowania pączków i sernika. Słodkie cytrusowe zesty, uwielbiane przez jednych
ProstePesto.plNajlepszy patent na cytryny w słodkim syropie cukrowym, z korzennymi przyprawami i rozgrzewającym imbirem. Słoiczek cytryn warto przygotowywać co kilka dni w zimowym sezonie. Posłużą jako
ProstePesto.plRozpływający się, zapieczony w piekarniku ser Camembert urozmaicony słodkimi subtelnymi dodatkami. Camembert na ciepło z miodem, konfiturą żurawinową, czerwoną porzeczką i orzechami. Rozkoszna przystawka na ciepło
ProstePesto.plBiełucha to zupa zaliczana do potraw regionalnych, pochodzących z Beskidu Śląskiego. Sycąca zupa na wywarze z wędzonego boczku, zabielona kwaśnym mlekiem, maślanką i kwaśną śmietaną, serwowana
ProstePesto.plNajlepsze, mistrzowskie śniadanie gotowe w 10 minut. Jaja sadzone smażone z plasterkami chrupiącej szynki i szczypiorkiem. Jajka wręcz doskonałe za sprawą ściętego białka i półpłynnego lejącego
ProstePesto.plSałatka hot – dogowa z parówkami, ogórkiem konserwowym i prażoną cebulką. Hot dog w formie sałatki na bazie sałaty lodowej z sosem musztardowym. Pomysł na sałatkę
ProstePesto.plMy Polacy na ogół lubimy Amerykanów. Podziwiamy ich zmysł biznesowy, wzajemną bezinteresowną pomoc wobec siebie, a także ich przywiązanie do kraju, do tradycji, jak i umiłowanie
ProstePesto.plPomimo tego, że sezon truskawkowy już dawno za nami, warto poznać parę faktów o tych smacznych owocach. Kto wie? Może właśnie to, czego się za chwilę
ProstePesto.plPodczas gdy posiłki bożonarodzeniowe i sylwestrowe mogą być smaczne dla ducha i kubków smakowych, są one mniej sprzyjające naszemu ciału. Na początku stycznia organizm musi wyzdrowieć
ProstePesto.plJest wartościowym dodatkiem do zdrowej diety oraz źródłem wielu ważnych dla naszego organizmu składników. Seler naciowy ma ogromną wartość odżywczą, a regularne korzystanie z jego mocy
ProstePesto.plZielone pierogi podwójnie szpinakowe, ciasto z dodatkiem szpinaku i farsz szpinakowy ze słoną fetą. Podstawowa tradycyjna receptura na polskie pierogi wzbogacona zielonymi liśćmi. Miękkie ciasto pierogowe
ProstePesto.plCzy może być coś przyjemniejszego, niż zapach świeżo upieczonego swojskiego pieczywa o poranku w porze śniadaniowej? Zapach domowego chleba dopiero co wyjętego z piekarnika, kojarzy mi
ProstePesto.pl