pesto - 3241 przepisów (strona:104/217)

Ratatouille – gulasz warzywny ratatuj 141

Warzywny gulasz to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni śródziemnomorskiej, pochodząca z Nicei. Pieczone w piekarniku plastry warzyw, to wariacja na temat tradycyjnego Ratatouille. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

ProstePesto.pl
Zakwas żytni do wypieku chleba i pieczywa 114

Zakwas żytni z mąką żytnią razową to jeden z najważniejszych składników, jaki potrzebujemy do wypieku chleba. Dzięki zakwasowi z mąki żytniej upieczesz różnorakie chleby, zarówno biały

ProstePesto.pl
Chleb wiejski na zakwasie żytnim 113

Wiejski, tradycyjny chleb na prawdziwym zakwasie żytnim. Pachnący chleb, długo zachowujący świeżość. Sprężyste wnętrze i chrupiąca skorupka. Połączenie mąki pszennej i pełnoziarnistej. Drukuj Chleb czeski na

ProstePesto.pl
Golonka pieczona w piwie i miodzie po bawarsku 119

Tłuściutkie mięso ze świńskich golonek jest odbierane dość kontrowersyjnie. Z jednej strony zawiera olbrzymią ilość nasyconych kwasów tłuszczowych, jest tłuste i co za tym idzie wydaje

ProstePesto.pl
Wypróbujcie frytki z cukinii z sosem tzatziki 121

Cukinie można przygotować na wiele sposobów, tym razem proponujemy bardzo prosty przepis, przy którym nie ma wiele pracy. Frytki (lub talarki) z cukinii nadają się świetnie

ProstePesto.pl
Tatar ze śledzia na chrupiącej grzankach 119

Tatar ze śledzika a’la Matjas z warzywami, jabłkiem i sosem miodowo – musztardowym. Sałatka ze śledzia podana na chrupiącej grzance zapieczonej z masłem. Niezawodna

ProstePesto.pl
Telefoniczna Lista Robinsonów. Co to? 111

Lista Robinsonów (znana w niektórych krajach pod nazwą Mailing Preference Service lub MPS) jest to lista osób, które nie chcą otrzymywać wiadomości marketingowych od telemarketerów. Jest

ProstePesto.pl
Netykieta czyli jak zachowywać się w internecie 91

O kulturze można by mówić wiele, ale ma ona swoje różne odmiany. To co w jednym kraju wypada, w innym może być uznawane jako coś negatywnego

ProstePesto.pl
Tematy tabu. Czy są jeszcze jakieś? 98

Tematy tabu, czyli inaczej mówiąc tematy zakazane. To coś, co mimo wszystko istnieje jeszcze w polskich rodzinach. W niektórych z nich, nie potrafią ludzie rozmawiać o

ProstePesto.pl
Gotowanie i energia z tego pochodząca 110

Przygotowywanie posiłków to czynność wykonywana od zarania dziejów. Co prawda, że posiłki człowieka pierwotnego różniły się bardzo od tych przygotowywanych na przykład w starożytności. A potrawy

ProstePesto.pl
Jak być ekologicznym w swoim biurze 124

Ekologia, czym ona jest? Okazuje się, że chodzi głównie o to, aby nie niszczyć przyrody. A także samemu sobie, swojego zdrowia przy okazji. Jak można to

ProstePesto.pl
VR czyli wirtualna rzeczywistość 91

Prawdziwy boom na Wirtualną Rzeczywistość zaczął się mniej więcej w 2012 roku. Ale teraz przeżywa ona prawdziwy rozkwit na polskim rynku. Aby móc doświadczyć tego zjawiska

ProstePesto.pl
Wegetariańskie sznycle – kotlety jajeczne 106

Kotleciki jajeczne z dużą ilością zieleniny: natki pietruszki i świeżego szczypiorku, smażone na maśle klarowanym. Chrupiąca, złocista panierka i jajeczne wnętrze sznycli. Sznycle z jajek to

ProstePesto.pl
Kluski śląskie buraczane bez dziurki z sosem pieprzowym 104

Kluseczki śląskie bez dziurki, przygotowane ze zmielonych ziemniaków i buraka. To właśnie burakowi zawdzięczają swój różowy wygląd. Kluski podane z sosem pieprzowym z dodatkiem soku z

ProstePesto.pl
Ciasto francuskie z figami i serem camembert 128

Sakiewki z ciasta francuskiego zapieczone z figami i serem camembert, z subtelnym dodatkiem pokruszonych orzechów włoskich i miodu. Rarytas wśród przekąsek i przystawek. Ser camembert podczas

ProstePesto.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję