Warzywny gulasz to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni śródziemnomorskiej, pochodząca z Nicei. Pieczone w piekarniku plastry warzyw, to wariacja na temat tradycyjnego Ratatouille. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
ProstePesto.plZakwas żytni z mąką żytnią razową to jeden z najważniejszych składników, jaki potrzebujemy do wypieku chleba. Dzięki zakwasowi z mąki żytniej upieczesz różnorakie chleby, zarówno biały
ProstePesto.plWiejski, tradycyjny chleb na prawdziwym zakwasie żytnim. Pachnący chleb, długo zachowujący świeżość. Sprężyste wnętrze i chrupiąca skorupka. Połączenie mąki pszennej i pełnoziarnistej. Drukuj Chleb czeski na
ProstePesto.plTłuściutkie mięso ze świńskich golonek jest odbierane dość kontrowersyjnie. Z jednej strony zawiera olbrzymią ilość nasyconych kwasów tłuszczowych, jest tłuste i co za tym idzie wydaje
ProstePesto.plCukinie można przygotować na wiele sposobów, tym razem proponujemy bardzo prosty przepis, przy którym nie ma wiele pracy. Frytki (lub talarki) z cukinii nadają się świetnie
ProstePesto.plTatar ze śledzika a’la Matjas z warzywami, jabłkiem i sosem miodowo – musztardowym. Sałatka ze śledzia podana na chrupiącej grzance zapieczonej z masłem. Niezawodna
ProstePesto.plLista Robinsonów (znana w niektórych krajach pod nazwą Mailing Preference Service lub MPS) jest to lista osób, które nie chcą otrzymywać wiadomości marketingowych od telemarketerów. Jest
ProstePesto.plO kulturze można by mówić wiele, ale ma ona swoje różne odmiany. To co w jednym kraju wypada, w innym może być uznawane jako coś negatywnego
ProstePesto.plTematy tabu, czyli inaczej mówiąc tematy zakazane. To coś, co mimo wszystko istnieje jeszcze w polskich rodzinach. W niektórych z nich, nie potrafią ludzie rozmawiać o
ProstePesto.plPrzygotowywanie posiłków to czynność wykonywana od zarania dziejów. Co prawda, że posiłki człowieka pierwotnego różniły się bardzo od tych przygotowywanych na przykład w starożytności. A potrawy
ProstePesto.plEkologia, czym ona jest? Okazuje się, że chodzi głównie o to, aby nie niszczyć przyrody. A także samemu sobie, swojego zdrowia przy okazji. Jak można to
ProstePesto.plPrawdziwy boom na Wirtualną Rzeczywistość zaczął się mniej więcej w 2012 roku. Ale teraz przeżywa ona prawdziwy rozkwit na polskim rynku. Aby móc doświadczyć tego zjawiska
ProstePesto.plKotleciki jajeczne z dużą ilością zieleniny: natki pietruszki i świeżego szczypiorku, smażone na maśle klarowanym. Chrupiąca, złocista panierka i jajeczne wnętrze sznycli. Sznycle z jajek to
ProstePesto.plKluseczki śląskie bez dziurki, przygotowane ze zmielonych ziemniaków i buraka. To właśnie burakowi zawdzięczają swój różowy wygląd. Kluski podane z sosem pieprzowym z dodatkiem soku z
ProstePesto.plSakiewki z ciasta francuskiego zapieczone z figami i serem camembert, z subtelnym dodatkiem pokruszonych orzechów włoskich i miodu. Rarytas wśród przekąsek i przystawek. Ser camembert podczas
ProstePesto.pl