Aquafaba to nowoodkryta alternatywa dla białka jajek. Jest łatwo dostępna, można ją długo przechowywać w lodówce i zamrażalce, a do tego jest zupełnie za darmo, bo
ProstePesto.plSłońce prażące niemiłosiernie od samego rana oraz przyzwyczajenie do picia kawy o poranku. Jednak wypicie gorącej kawy podczas upałów to nic przyjemnego. Od razu jest nam
ProstePesto.plChrupiąca i soczysta surówka z talarków młodej marchewki. Pikantna i słodka jednocześnie, sprawdzi się samodzielnie lub jako surówka do obiadu. Połączenie podstawowych, ogólnodostępnych składników w niepowtarzalnej
ProstePesto.plPotrawy z ryb są bardzo popularne w Polsce. Śledź, łosoś i tuńczyk są jednymi z najczęściej spożywanych gatunków ryb. Ze słodkowodnych – sandacz, karp, szczupak czy
ProstePesto.plO tym, że zdrowa dieta nie może się obejść bez codziennej porcji owoców i warzyw, wie każdy z nas. A z jakich względów warto sięgnąć po
ProstePesto.plZaskakujący napój pietruszkowy z dodatkiem soku z cytryny i syropu z cukru trzcinowego. Miałam opory przed skosztowaniem zielonego napoju, ale kiedy już spróbowałam, to całkowicie przepadłam
ProstePesto.plSzakszuka to tunezyjski przysmak w postaci jajek smażonych w pikantnych pomidorach i papryce. Najczęściej serwowana jako ciepły posiłek w trakcie pory śniadaniowej. W poniższym przepisie przedstawiam
ProstePesto.plSałatka tabbouleh z natką pietruszki i kaszą bulgur, to potrawa kuchni arabskiej. Charakterystyczna dla kuchni libańskiej. Sałatka jest orzeźwiająca za sprawą świeżej zieleniny oraz kwaśnego sosu
ProstePesto.plOrzeźwiający cytrusowy smak łączący się ze słodką bezą. Tarta cytrynowa z budyniowym lemon curd i bezową pierzynką to idealna równowaga kontrastujących ze sobą smaków. Jeśli uwielbiasz
ProstePesto.plMało znane ciasto ucierane nasączone cytrynowym syropem. Słodko orzeźwiająca kompozycja smaków w miękkim cieście z kryształkami cukru na wierzchu. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Ciasto
ProstePesto.plOryginalny przepis na prawdziwe kubańskie mojito , czyli koktajl alkoholowy na bazie listków świeżej mięty oraz limonki . Kwaśno słodki smak w połączeniu z orzeźwiającym aromatem mięty sprawia
ProstePesto.plRyż w kremowej wersji, nasączony bulionem warzywnym. Risotto to tradycyjna potrawa kuchni włoskiej, pierwotnie pochodząca z północnej części Italii. Najczęściej używanymi gatunkami ryżu do przygotowania risotto
ProstePesto.plKoktajl borówkowy na bazie jogurtu naturalnego i mleka to nie tylko świetny deser czy przekąska, ale także dobry sposób na uzupełnienie niezbędnych składników po intensywnym treningu
ProstePesto.plKoktajl czekoladowo – malinowy na bazie jogurtu naturalnego i mleka to nie tylko świetny deser czy przekąska, ale także dobry sposób na uzupełnienie niezbędnych składników po
ProstePesto.plKoktajl owocowy z masłem orzechowym na bazie jogurtu naturalnego i mleka to nie tylko świetny deser czy przekąska, ale także dobry sposób na uzupełnienie niezbędnych składników
ProstePesto.pl