Słońce prażące niemiłosiernie od samego rana oraz przyzwyczajenie do picia kawy o poranku. Jednak wypicie gorącej kawy podczas upałów to nic przyjemnego. Od razu jest nam
ProstePesto.plChrupiąca i soczysta surówka z talarków młodej marchewki. Pikantna i słodka jednocześnie, sprawdzi się samodzielnie lub jako surówka do obiadu. Połączenie podstawowych, ogólnodostępnych składników w niepowtarzalnej
ProstePesto.plPotrawy z ryb są bardzo popularne w Polsce. Śledź, łosoś i tuńczyk są jednymi z najczęściej spożywanych gatunków ryb. Ze słodkowodnych – sandacz, karp, szczupak czy
ProstePesto.plO tym, że zdrowa dieta nie może się obejść bez codziennej porcji owoców i warzyw, wie każdy z nas. A z jakich względów warto sięgnąć po
ProstePesto.plZaskakujący napój pietruszkowy z dodatkiem soku z cytryny i syropu z cukru trzcinowego. Miałam opory przed skosztowaniem zielonego napoju, ale kiedy już spróbowałam, to całkowicie przepadłam
ProstePesto.plSzakszuka to tunezyjski przysmak w postaci jajek smażonych w pikantnych pomidorach i papryce. Najczęściej serwowana jako ciepły posiłek w trakcie pory śniadaniowej. W poniższym przepisie przedstawiam
ProstePesto.plSałatka tabbouleh z natką pietruszki i kaszą bulgur, to potrawa kuchni arabskiej. Charakterystyczna dla kuchni libańskiej. Sałatka jest orzeźwiająca za sprawą świeżej zieleniny oraz kwaśnego sosu
ProstePesto.plOrzeźwiający cytrusowy smak łączący się ze słodką bezą. Tarta cytrynowa z budyniowym lemon curd i bezową pierzynką to idealna równowaga kontrastujących ze sobą smaków. Jeśli uwielbiasz
ProstePesto.plMało znane ciasto ucierane nasączone cytrynowym syropem. Słodko orzeźwiająca kompozycja smaków w miękkim cieście z kryształkami cukru na wierzchu. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Ciasto
ProstePesto.plOryginalny przepis na prawdziwe kubańskie mojito , czyli koktajl alkoholowy na bazie listków świeżej mięty oraz limonki . Kwaśno słodki smak w połączeniu z orzeźwiającym aromatem mięty sprawia
ProstePesto.plRyż w kremowej wersji, nasączony bulionem warzywnym. Risotto to tradycyjna potrawa kuchni włoskiej, pierwotnie pochodząca z północnej części Italii. Najczęściej używanymi gatunkami ryżu do przygotowania risotto
ProstePesto.plKoktajl borówkowy na bazie jogurtu naturalnego i mleka to nie tylko świetny deser czy przekąska, ale także dobry sposób na uzupełnienie niezbędnych składników po intensywnym treningu
ProstePesto.plKoktajl czekoladowo – malinowy na bazie jogurtu naturalnego i mleka to nie tylko świetny deser czy przekąska, ale także dobry sposób na uzupełnienie niezbędnych składników po
ProstePesto.plKoktajl owocowy z masłem orzechowym na bazie jogurtu naturalnego i mleka to nie tylko świetny deser czy przekąska, ale także dobry sposób na uzupełnienie niezbędnych składników
ProstePesto.plMając sezon na truskawki nie sposób tego nie wykorzystać. To doskonała pora na zrobienie zapasów na zimowe wieczory. Aby cieszyć się smakiem świeżych truskawek w zimowe
ProstePesto.pl