Kiszonki to samo zdrowie. Pełne mikroelementów i witamin. Tak samo jest z kiszoną kapustą, która stanowi wizytówkę kuchni polskiej. W tym miejscu prezentujemy przepis na kiszoną
ProstePesto.plMięta od zawsze była ceniona w polskiej kuchni. Ma nie tylko właściwości lecznicze i pro zdrowotne ale także cechuje się wyjątkowym aromatem i orzeźwiającym smakiem. Nic
ProstePesto.plNuggetsy to małe kawałeczki filetu z kurczaka w panierce. Zazwyczaj smażone na tłuszczu. W naszym wydaniu beztłuszczowe z piekarnika. Uwielbiane przez dzieci, cenione przez dorosłych jako
ProstePesto.plPojawienie się truskawek na straganach i bazarach to symbol zbliżającego się lata. Cały rok czekaliśmy na ten smak polskich truskawek. Już w czerwcu można spotkać szklarniowe
ProstePesto.plDostęp do win z najdalszych zakątków świata powoduje, że coraz chętniej sięgamy po ten trunek, by urozmaicić pyszne danie i podkreślić jego smak. Przystępne ceny zachęcają
ProstePesto.plCzy zastanawiałeś się kiedyś nad tym czy ważysz prawidłowo? Idealna waga jest dążeniem wielu ludzi. Ale kiedy tak naprawdę jest nasza waga jest dobra? Światowa Organizacja
ProstePesto.plW 1945 r. władze w Polsce, mimo obietnic zniesienia obowiązkowych świadczeń wojennych, wprowadziły tzw. ,,Obowiązkowe Świadczenia Rzeczowe”. Chłopi musieli dostarczać państwu m.in. zboże, ziemniaki, mięso, mleko
ProstePesto.plSmoothie to wyjątkowy napój, który na dobre zagościł w naszych kawiarniach oraz domach. Pożywny, smaczny, a przede wszystkim zdrowy – tak można scharakteryzować w skrócie ten dodatek
ProstePesto.plKanapki śniadaniowe goszczące często na polskich stołach, w porze śniadaniowej. Najlepsze w okresie wiosennym, kiedy łatwo można dostać świeże warzywa od polskich dostawców i rolników. Taka
ProstePesto.plWłączanie ryb do jadłospisu przychodziło mi niegdyś niezwykle ciężko. Przygotowanie ryby kojarzyło mi się z nieprzyjemnym zapachem i wszędzie wokół pryskającym tłuszczem podczas smażenia. W dodatku
ProstePesto.plłyżki śmietany 30% - około 15 krewetek tygrysich - sól morska - parmezan starty na tarce (około 3 łyżki) - świeże zioła np. bazylia, lubczyk i inne mikrozioła- u mnie mikrolistki rzodkiewki - pesto zielone domowej roboty (przepis wpis wcześniej) WYKONANIE: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na patelni na połączeniu masła i oliwy z oliwek, podsmaż posiekany czosnek, ma się tylko zeszklić(...)samym końcu doprawiam, solą, pieprzem i ziołami. Dodaję na patelnię makaron, całość mieszam, tak aby makaron oblepił się sosem. Na talerz wykładam porcję, łyżką dodaję kilka kleksów z pesto i ścieram na wierzch parmezan wedle uznania. Danie jest przepyszne, bardzo delikatne i jak dla mnie idealne na rodzinnym obiadek na szybko
SMYKWKUCHNIGalaretki z bulionu drobiowo – warzywnego i tego co w rosole gotowane. W mojej rodzinie galaretki to nieodzowny element menu każdego uroczystego przyjęcia. Zajada się je
ProstePesto.plKotlety z mięsa bielonego wzbogacone różyczkami brokuła i zieleniną. Jeśli raz spróbujesz dodawać warzywa do mielonych, będziesz eksperymentować już za każdym razem. Właśnie na bazie takich
ProstePesto.plInternet przejął zadanie organizowania pracy oraz relacji i zobowiązań społecznych. Czasami jednak możesz mieć wrażenie, że Twoje życie online odbija się na jakości twojego rzeczywistego życia
ProstePesto.pl{"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":{"@type":"Person","name":"ProstePesto"},"name":"Wiosenna zupa z fasolk\u0105 bobem i groszkiem","description":"Zielona zupa z zielonych warzyw z
ProstePesto.pl