My Polacy na ogół lubimy Amerykanów. Podziwiamy ich zmysł biznesowy, wzajemną bezinteresowną pomoc wobec siebie, a także ich przywiązanie do kraju, do tradycji, jak i umiłowanie
ProstePesto.plPomimo tego, że sezon truskawkowy już dawno za nami, warto poznać parę faktów o tych smacznych owocach. Kto wie? Może właśnie to, czego się za chwilę
ProstePesto.plPodczas gdy posiłki bożonarodzeniowe i sylwestrowe mogą być smaczne dla ducha i kubków smakowych, są one mniej sprzyjające naszemu ciału. Na początku stycznia organizm musi wyzdrowieć
ProstePesto.plJest wartościowym dodatkiem do zdrowej diety oraz źródłem wielu ważnych dla naszego organizmu składników. Seler naciowy ma ogromną wartość odżywczą, a regularne korzystanie z jego mocy
ProstePesto.plZielone pierogi podwójnie szpinakowe, ciasto z dodatkiem szpinaku i farsz szpinakowy ze słoną fetą. Podstawowa tradycyjna receptura na polskie pierogi wzbogacona zielonymi liśćmi. Miękkie ciasto pierogowe
ProstePesto.plCzy może być coś przyjemniejszego, niż zapach świeżo upieczonego swojskiego pieczywa o poranku w porze śniadaniowej? Zapach domowego chleba dopiero co wyjętego z piekarnika, kojarzy mi
ProstePesto.plDyniowo – cynamonowe brioszki, bułeczki drożdżowe z dodatkiem dyniowego puree, oprószone cynamonową maślaną kruszonką. Słynne słodkie bułeczki w jesiennej, dyniowej odsłonie. Znakomite na drugie śniadanie, popijane
ProstePesto.plKrokiety to naleśniki z farszem zasmażane w chrupiącej panierce z jajka i bułki tartej. Podstawą udanych krokietów są cienkie placuszki naleśnikowe, bez których nie można się
ProstePesto.plCiasto drożdżowe ze śliwkami węgierkami i płatkami migdałowymi, które rośnie jak szalone. Warto wyłożyć je na naprawdę dużą blachę, pomimo cienkiej warstwy ciasta, podczas pieczenia pięknie
ProstePesto.plKrewetki duszone na czosnkowym maśle z pikantną czerwoną papryczką chili i niezastąpionym dodatkiem, czyli białym wytrawnym winem. Dzięki sposobowi przyrządzenia, krewetki zyskują jędrność, pulchność i chrupkość
ProstePesto.plSos słodko – kwaśny o wciągającym, wielopoziomowym smaku. Orientalny sos z passaty pomidorowej, papryki, kukurydzy i słodkiego ananasa z puszki. Zagęszczony poprzez długie gotowanie, zapakowany do
ProstePesto.plPaszteciki drożdżowe z farszem pieczarkowym z żółtym serem są rozkoszne. Pieczarkowe nadzienie posklejane żółtym serem, który podczas pieczenia przyjemnie się rozpływa wewnątrz wypieku. Całość zamknięta w
ProstePesto.plMeksykańskie Quritto jak z restauracji KFC. Quesadilla z farszu zapieczonego pomiędzy dwoma plackami pszennej tortilli. Nadzienie z kawałków pikantnego kurczaka, kolorowej papryki i słodkiej kukurydzy z
ProstePesto.pltrzeba zanurzyć się w pistacjowy raj i spróbować wszystkiego co tylko z pistacjami wymyślono. A jest tego dość sporo: rogalik z kremem pistacjowym, lody pistacjowe, granita pistacjowa, makaron z pesto pistacjowym i pomidorkami koktajlowymi, pizza z pesto pistacjowym i… mogłabym tak wymieniać jeszcze długo. cornetto z nutella di pistacchio Jak na wielką miłośniczkę pistacji, spróbowałam praktycznie wszystkiego
365 dni dookoła kuchniMiłośnicy naleśników będą zachwyceni poniższym przepisem. Krokiety naleśnikowe to cienkie naleśniki nadziane farszem, w tym przypadku farszem ruskim z tłuczonych ziemniaków i twarogu, usmażone w chrupiącej
ProstePesto.pl