pesto - 3241 przepisów (strona:86/217)

Dlaczego autorskie ręcznie robione torty nie mogą kosztować mało? 116

Chcesz zamówić ekskluzywny ręcznie robiony tort, ale przeglądając różne strony, jak na przykład ten portal www.tortynabema.pl , nie możesz zrozumieć, dlaczego desery są droższe niż te w

ProstePesto.pl
Runo leśne z biszkoptem szpinakowym 92

Obok tego słodkiego wypieku z pewnością nikt nie przejdzie obojętnie. Połączenie szpinakowego biszkoptu, kremu śmietankowego z mascarpone i słodkich ziarenek granatu – torcik Runo Leśne to

ProstePesto.pl
Sernik na zimno z galaretką 118

Sernik z wiaderka, mój ulubiony sernik na zimno. Przygotowałam go na miękkim pieczonym biszkopcie, jeśli jednak chcesz zaoszczędzić czas, możesz zastąpić go gotowymi okrągłymi biszkoptami. Sernik

ProstePesto.pl
Co jeść, kiedy głodny, żeby nie przytyć? 108

Czasami głód dopada nas nagle i czujemy potrzebę wrzucenia czegoś do żołądka. Są to szczególnie krytyczne momenty, ponieważ nasz rozsądek jest zachwiany i chętniej sięgamy po

ProstePesto.pl
Las w słoiku z biszkoptem szpinakowym 101

Chyba każdy zna kultowe, efektowne ciasto szpinakowe Runo Leśne, nazywane też niekiedy Leśnym Mchem. Spektakularne ciasto z biszkoptem szpinakowym przełożonym kremem śmietankowym, udekorowane pestkami granatu. Inspirując

ProstePesto.pl
Pieczone pałki kurczaka z chrupiącą skórką 108

Pieczony kurczak to klasyk wśród polskich obiadów, u nas w domu gości mniej więcej raz w tygodniu. Pieczemy czasem całego kurczaka, czasem ćwiartki, czasem pałki a

ProstePesto.pl
Zdrowe przekąski wspierające odchudzanie 117

Południe i poranek to czas, kiedy mamy tendencję do największego spożycia kalorii z niezdrowych produktów, czyli wtedy jemy najgorzej. Nawet osoby, które dbają o swoją dietę

ProstePesto.pl
Czym są puste kalorie i gdzie można je znaleźć? 113

Prawdopodobnie słyszałeś o pustych kaloriach. Ale czy naprawdę wiesz, czym są puste kalorie i gdzie można je znaleźć? Co mamy na myśli, kiedy mówimy o pustych

ProstePesto.pl
Prosta tarta szarlotka sypana bez miksera 105

Jabłecznik z prostych składników i prosty w przygotowaniu, jabłecznik idealny. Do upieczenia poniższego ciasta z jabłkami nie potrzebujesz miksera, wystarczy ostre metalowe tarło. Szarlotka robi się

ProstePesto.pl
Zdrowotne zalety białka roślinnego 96

Białka są makroskładnikiem odżywczym niezbędnym dla naszego organizmu. Spełniają one ważne funkcje, a ich spożywanie jest zalecane codziennie. Istnieją jednak dwa rodzaje białka: zwierzęce i roślinne

ProstePesto.pl
Żurek z tłuczonymi ziemniakami 91

Żurek na bogato z puree ziemniaczanym, swojską białą kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo. Żur na zakwasie, bardzo aromatyczny, czosnkowy z nutą majeranku. Najlepiej ugotować od

ProstePesto.pl
Żywność zawierająca kolagen 88

Kolagen to białko występujące w naszym organizmie, główny składnik kości, skóry i stawów. Z biegiem lat ilość kolagenu w naszym organizmie zmniejsza się, dlatego tracimy elastyczność

ProstePesto.pl
Mini drożdżóweczki z serem albo dżemem 95

Po drożdżówki sięgamy głównie w podróży czy na wycieczce. Czasami można sobie pozwolić na trochę słodkości. Drożdżówki wykonane są z pysznego ciasta ze słodkim nadzieniem. Można

ProstePesto.pl
Sałatka z brokułem i surimi 95

paluszki surimi- 10 sztuk łyżka majonezu, łyżka jogurtu greckiego Ser pleśniowy- u mnie w roladce sos żurawinowy (u mnie domowy) sos balsamiczny- u mnie żurawinowy (od lat używam Octim) pesto – przyprawy: odrobina soli i pieprzu Robimy! Najpierw układamy rukolę Następnie układamy różyczki brokuł. Następnie układamy krążki sera Na krążki wykładamy sos żurawinowy. W tym celu w małym garnuszku(...)celu mieszamy w miseczce majonez z jogurtem i szczyptą soli i pieprzu i dorzucamy posiekane paluszki surimi. Na koniec polewam całość sosem balsamicznym I nakładam kleksy świeżego pesto Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares The post Sałatka z brokułem i surimi first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Korzyści zdrowotne fermentowanej żywności 95

Fermentacja żywności to proces przetwarzania żywności, który możemy nazwać „kontrolowanym psuciem żywności”. Fermentacja konserwuje żywność w tym mięso warzywa i owoce. To najstarsza technologia polegająca na

ProstePesto.pl