miało być. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 liście kapusty pekińskiej 0,5 puszki kukurydzy konserwowej 0,5 cebuli 5 plastrów ananasa z puszki 3 większe ogórki konserwowe ok. 300g szynki wieprzowej 1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego 2 łyżki oleju ok. 2 łyżki majonezu ok. 2-3 łyżki sosu czosnkowego (użyłam domowego sosu czosnkowego z tego(...)odkroiłam białe części, a zielone drobno poszatkowałam i wrzuciłam na dno salaterki. Na kapuście rozsmarowałam majonez. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kukurydzę odsączyłam z zalewy i rozłożyłam na kapuście posmarowanej majonezem. Ogórki konserwowe pokroiłam w półplasterki i rozłożyłam na kukurydzy. Cebulę obrałam, drobno pokroiłam i rozsypałam na ogórkach. Ananasa odsączyłam z zalewy, pokroiłam w kostkę i ułożyłam na cebuli
Waniliowe Improwizacjeogórkami Składniki: z rosołu: obrane mięso kurczaka seler pietruszka dodatkowo: mała cebula 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżeczki majonezu pęczek natki pietruszki świeżo mielony pieprz sól 7 ogórków konserwowych lub kiszonych pokrojonych w drobną kostkę Smarowidło, kanapkowa pasta z kurczaka - sposób przygotowania: Wszystko oprócz ogórków włóż do robota kuchennego i zmiksuj niezbyt drobno - tak, żeby było widać(...)ziarenka gorczycy i cząstki pietruszkowych liści. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki, wymieszaj i w razie potrzeby dopraw do smaku. Życzę Wszystkim spokojnej, słonecznej niedzieli! Do zobaczenia
Gary Bez dnaMizeria jest tak znanym dodatkiem aż nie wiem czy o niej pisać. Jednak pomyślałam sobie, że zasługuje na naskrobanie kilku słów. Zresztą, to taki przysmak! Składniki: * 2-3 ogórki * 2-3 łyżki śmietany * koper – mała wiązeczka marketowa * 1 łyżeczka octu * sól * cebula Ogórki pokroić. Ja kroję je ciut grubiej, ale to kwestia gustu. Dodać pokrojoną cebulę, można(...)kostkę, można w piórka. Zanim wymieszam ogórki z cebulą, posypuję cebulę solą, by puściła sok i zmiękła. Dodaję pokrojony koper, dolewam ocet i śmietanę. Wystarczy wszystko wymieszać i gotowe! Smacznego! Lidka Artykuł Mizeria pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjącebula * 1 pietruszka * kawałek selera * nać z pietruszki * koper * maślanka -1/2 szklanki * przyprawy: sól, pieprz czarny i ziołowy * liść laurowy i ziele angielskie * 1 łyżka mąki 1. Ogórki starłam na tarce o dużych oczkach i przesmażyłam kilka minut na maśle. 2. Ziemniaki pokroiłam w drobną kostkę, cebulę w piórka, marchew starłam na tarce. Pietruszki i selera(...)przykryła warzywa. Dodałam 2 liście laurowe i 5 ziarenek ziela angielskiego. Odrobinę posoliłam. Nastawiłam na gotowanie. 3. Kiedy warzywa były prawie ugotowane dodałam zawartość patelni z usmażonymi ogórkami kiszonymi. Chwilkę jeszcze gotowałam. 4. Mąkę roztrzepałam z odrobiną wody i zagęściłam zupę. 5. Maślankę zahartowałam odrobiną gorącej zupy i zabieliłam. 6. Przyprawiłam solą, pieprzem czarnym i ziołowym
Pieprzyć z Fantazjąkiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * 1 łyżka masła do podsmażenia ogórków Wołowinę pokroiłam w paski i podsmażyłam na rozgrzanym oleju w garnku. Kiedy wołowina puściła sok podlałam wodą 5 cm powyżej objętości mięsa. Przykryłam i gotowałam do miękkości (ok.1(...)czasie pokroiłam w talarki cebulę, pieczarki oraz w paski paprykę. Użyłam papryki czerwonej i żółtej po 1/2 części. Ogórki pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle. Odstawiłam. Kiedy wołowina już była prawie miękka dodałam cebulę, pieczarki, paprykę oraz liść laurowy i ziele angielskie. Dusiłam do miękkości warzyw. Posoliłam. Dodałam podsmażone ogórki. Pod koniec dodałam koncentrat pomidorowy
Pieprzyć z Fantazjątego papryka, ogórek, trochę ziół i mamy najlepszą sałatkę na każdą okazję. Można ją zrobić ze świeżego ananasa albo z ananasa z puszki. Zjawiskowo wygląda na stole, ale najlepiej prezentuje się podana w przekrojonym na pół ananasie. Szybka i dobra sałatka z ananasem - składniki 1 świeży ananas lub 1 duża (około 560g) puszka ananasów 2-3 ogórki gruntowe(...)ogórek wężowy oczyszczony z nasion 1 mała puszka kukurydzy (około 200g) 1 duża czerwona papryka 5-6 łyżek majonezu czosnkowego np. Cremajo garść liści kolendry lub cebula dymka opcjonalnie kilka plasterków szynki lub kawałki pieczonego kurczaka sól i pieprz do smaku Ps. Jeśli nie uda Wam się kupić majonezu czosnkowego, to w ostateczności można dwa ząbki czosnku przecisnąć przez
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMarynata: 2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskie 6 ziarna jałowca 1 szklanka octu 2 cebule Zalewa: 600g cebuli 200g suszonych śliwek 4 ogórki kiszone 3 łyżki koncentratu pomidorowego 4 liście laurowe 2 łyżki majeranku 4 łyżki oleju sól i pieprz Wykonanie: 1. Filety śledziowe zalać zimną wodą i moczyć przez około(...)pokrojoną w piórka cebulę. Całość dokładnie wymieszać i gotową marynatą zalać wymoczone śledzie. Wstawić do lodówki na około 2-3 dni. Po tym czasie osączyć z marynaty. 3. Zalewa: Ogórki pokroić w małą kostkę, a śliwki przekroić na połówki. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać śliwki, ogórki, koncentrat pomidorowy, liście laurowe i całość
Szalona Kuchnia Ewelinyszklanka oleju 4-5 łyżek octu Pieprz Odrobina soli 1 łyżeczka cukru 1 szklarniowy ogórek 2 średniej wielkości cebule Krok po Kroku 1 Śledzie moczymy przez około 2 godziny w mleku. Następnie osuszamy ręcznikiem i kroimy w 2 cm kawałki. 2 Cebulę i nieobrane ogórki kroimy w cienkie plasterki. 3 Olej łączymy z octem, cukrem i pieprzem(...)słoiku dość ciasno układamy naprzemiennie śledzie, cebulę oraz ogórka aż do wyczerpania ryby pamiętając, aby na wierzchu był ogórek i cebula. Zawartość słoika zalewamy przygotowanym wcześniej olejem i pozostawiamy w lodówce na kilka dni. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Śledzie z zielonym ogórkiem pochodzi z serwisu uDolores.pl
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyogórkowej z cukinią i marchewką, którą zrobiłam do słoików na zimę. Jest ona słodko-kwaśna i może stanowić świetny dodatek do dań obiadowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 kg cukinii 1 główka(...)czosnku 5 cebul 5 marchewek 2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki octu 3 łyżki soli 1/2 szklanki oleju 1 małe opakowanie przyprawy gyros (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ogórki i cukinie umyć, odkroić końcówki. Ogórki pokroić w plasterki do miski. Cukinie pokroić w półplasterki lub ćwiartki (w zależności od wielkości cukinii). Dodać do ogórków. Cebulę obrać
Danka Pichcikażdej uroczystości. Polecam! Składniki: ok 350g solonych filetów śledziowych – matiasów 4-5 średniej wielkości buraków 4-5 średniej wielkości ziemniaków 1 jabłko 1/2 pora 3 jajka 3 ogórki kiszone 1/2 pęczka pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (lub śmietany) sól, pieprz 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru *** Buraki oraz ziemniaki(...)Wszystkie pokrojone składniki oprócz buraków przekładamy do miski *** *** Dodajemy majonez oraz jogurt (lub śmietanę), mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem (solą delikatnie gdyż śledzie są już słone) *** *** Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę *** *** Pietruszkę drobno siekamy i dokładamy do pietruszki i mieszamy razem *** *** W szklanej misce układamy najpierw 1/3 część masy śledziowej, potem połowę ogórków
Blog z Apetytemwyrazistej cebulki niezwykle aromatycznych suszonych grzybów z pewnością będą hitem świątecznego stołu i zadowolą fanów popularnego śledzika. Składniki: 700g płatów śledziowych Matias w oleju 70g suszonych grzybów mix 8 ogórków konserwowych 4 cebule 8 łyżeczek koncentrat pomidorowego 4 łyżki oleju sól i pieprz Wykonanie: 1. Płaty śledziowe, odsączyć z nadmiaru oleju i pokroić w grubsze kawałki. 2. Suszone(...)grzyby zalać wodą i moczyć przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Po tym czasie ugotować do miękkości. 3. Ogórki pokroić w małą kostkę, a cebulę pokroić w piórka. 4. Cebulę przesmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać odsączone grzyby i razem smażyć około 10 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i całość chwilę smażyć na małym ogniu
Szalona Kuchnia Ewelinyspecjalny sposób. Ogórki do niej wcześniej podsmażyłam na maśle, po tym są kruche i nie są gumowate jak bez tej czynności. Polecam wypróbować! Składniki: * 6-8 średniej wielkości ogórków kiszonych * 3 średniej wielkości ziemniaki * 1 duża marchew * 1 pietruszka * ok. 5 cm pora * 2 liście laurowe * 4-5 ziarenek ziela angielskiego * 1/3 szklanki śmietanki 30 % * sól(...)zalałam wodą ok.2 l. i zagotowałam. Dodałam podsmażoną cebulę i pora, dorzuciłam liść i ziele. Dodałam 1/3 łyżeczki soli. Przykryłam pokrywką i gotowałam ok. 10 minut. W tym czasie ogórki starłam na tarce o dużych oczkach i podsmażyłam na patelni z dodatkiem 2 łyżek masła. Smażyłam przez ok. 6-7 minut mieszając od czasu do czasu zawartość patelni.Dodałam
Pieprzyć z Fantazjąwiedzieć czemu, wzięło nas na łączenie dwóch skrajnych smaków, kwaśny ze słodkim. W surówce z kiszonych ogórków sprawdza się na mur-beton. Składniki: 5 kiszonych ogórków 2 szalotki 1/2 pęczka natki pietruszki 20 ml oliwy z oliwek 1 łyżka miodu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ogórki kroimy w plastry. Szalotki w krążki. Posiekaną natkę pietruszki łączymy z oliwą i miodem. Dodajemy do ogórków, dokładnie mieszając doprawiamy do smaku solą i pieprzem
R'n'G Kitchenniesamowicie kruche i delikatne w smaku. Składniki: 800 g łopatki wołowej 5 łyżek mąki 50 ml oleju 600 ml bulionu wołowego 4 ogórki kiszone 200 ml kwasu z ogórków kiszonych 1 żółta papryka sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy na dowolne, większe kawałki. Obtaczamy w mące podsmażamy na oleju. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone ogórki oraz kwas z ogórków. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 120 min. Na koniec dodajemy pokrojoną paprykę, dusimy bez przykrycia 15 min. Mąkę (1 łyżka) mieszamy
R'n'G Kitchen