ogórkami Składniki: z rosołu: obrane mięso kurczaka seler pietruszka dodatkowo: mała cebula 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżeczki majonezu pęczek natki pietruszki świeżo mielony pieprz sól 7 ogórków konserwowych lub kiszonych pokrojonych w drobną kostkę Smarowidło, kanapkowa pasta z kurczaka - sposób przygotowania: Wszystko oprócz ogórków włóż do robota kuchennego i zmiksuj niezbyt drobno - tak, żeby było widać(...)ziarenka gorczycy i cząstki pietruszkowych liści. Dodaj pokrojone w kostkę ogórki, wymieszaj i w razie potrzeby dopraw do smaku. Życzę Wszystkim spokojnej, słonecznej niedzieli! Do zobaczenia
Gary Bez dnaMizeria jest tak znanym dodatkiem aż nie wiem czy o niej pisać. Jednak pomyślałam sobie, że zasługuje na naskrobanie kilku słów. Zresztą, to taki przysmak! Składniki: * 2-3 ogórki * 2-3 łyżki śmietany * koper – mała wiązeczka marketowa * 1 łyżeczka octu * sól * cebula Ogórki pokroić. Ja kroję je ciut grubiej, ale to kwestia gustu. Dodać pokrojoną cebulę, można(...)kostkę, można w piórka. Zanim wymieszam ogórki z cebulą, posypuję cebulę solą, by puściła sok i zmiękła. Dodaję pokrojony koper, dolewam ocet i śmietanę. Wystarczy wszystko wymieszać i gotowe! Smacznego! Lidka Artykuł Mizeria pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjącebula * 1 pietruszka * kawałek selera * nać z pietruszki * koper * maślanka -1/2 szklanki * przyprawy: sól, pieprz czarny i ziołowy * liść laurowy i ziele angielskie * 1 łyżka mąki 1. Ogórki starłam na tarce o dużych oczkach i przesmażyłam kilka minut na maśle. 2. Ziemniaki pokroiłam w drobną kostkę, cebulę w piórka, marchew starłam na tarce. Pietruszki i selera(...)przykryła warzywa. Dodałam 2 liście laurowe i 5 ziarenek ziela angielskiego. Odrobinę posoliłam. Nastawiłam na gotowanie. 3. Kiedy warzywa były prawie ugotowane dodałam zawartość patelni z usmażonymi ogórkami kiszonymi. Chwilkę jeszcze gotowałam. 4. Mąkę roztrzepałam z odrobiną wody i zagęściłam zupę. 5. Maślankę zahartowałam odrobiną gorącej zupy i zabieliłam. 6. Przyprawiłam solą, pieprzem czarnym i ziołowym
Pieprzyć z Fantazjąkiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * 1 łyżka masła do podsmażenia ogórków Wołowinę pokroiłam w paski i podsmażyłam na rozgrzanym oleju w garnku. Kiedy wołowina puściła sok podlałam wodą 5 cm powyżej objętości mięsa. Przykryłam i gotowałam do miękkości (ok.1(...)czasie pokroiłam w talarki cebulę, pieczarki oraz w paski paprykę. Użyłam papryki czerwonej i żółtej po 1/2 części. Ogórki pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle. Odstawiłam. Kiedy wołowina już była prawie miękka dodałam cebulę, pieczarki, paprykę oraz liść laurowy i ziele angielskie. Dusiłam do miękkości warzyw. Posoliłam. Dodałam podsmażone ogórki. Pod koniec dodałam koncentrat pomidorowy
Pieprzyć z Fantazjątego papryka, ogórek, trochę ziół i mamy najlepszą sałatkę na każdą okazję. Można ją zrobić ze świeżego ananasa albo z ananasa z puszki. Zjawiskowo wygląda na stole, ale najlepiej prezentuje się podana w przekrojonym na pół ananasie. Szybka i dobra sałatka z ananasem - składniki 1 świeży ananas lub 1 duża (około 560g) puszka ananasów 2-3 ogórki gruntowe(...)ogórek wężowy oczyszczony z nasion 1 mała puszka kukurydzy (około 200g) 1 duża czerwona papryka 5-6 łyżek majonezu czosnkowego np. Cremajo garść liści kolendry lub cebula dymka opcjonalnie kilka plasterków szynki lub kawałki pieczonego kurczaka sól i pieprz do smaku Ps. Jeśli nie uda Wam się kupić majonezu czosnkowego, to w ostateczności można dwa ząbki czosnku przecisnąć przez
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataMarynata: 2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskie 6 ziarna jałowca 1 szklanka octu 2 cebule Zalewa: 600g cebuli 200g suszonych śliwek 4 ogórki kiszone 3 łyżki koncentratu pomidorowego 4 liście laurowe 2 łyżki majeranku 4 łyżki oleju sól i pieprz Wykonanie: 1. Filety śledziowe zalać zimną wodą i moczyć przez około(...)pokrojoną w piórka cebulę. Całość dokładnie wymieszać i gotową marynatą zalać wymoczone śledzie. Wstawić do lodówki na około 2-3 dni. Po tym czasie osączyć z marynaty. 3. Zalewa: Ogórki pokroić w małą kostkę, a śliwki przekroić na połówki. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać śliwki, ogórki, koncentrat pomidorowy, liście laurowe i całość
Szalona Kuchnia Ewelinyszklanka oleju 4-5 łyżek octu Pieprz Odrobina soli 1 łyżeczka cukru 1 szklarniowy ogórek 2 średniej wielkości cebule Krok po Kroku 1 Śledzie moczymy przez około 2 godziny w mleku. Następnie osuszamy ręcznikiem i kroimy w 2 cm kawałki. 2 Cebulę i nieobrane ogórki kroimy w cienkie plasterki. 3 Olej łączymy z octem, cukrem i pieprzem(...)słoiku dość ciasno układamy naprzemiennie śledzie, cebulę oraz ogórka aż do wyczerpania ryby pamiętając, aby na wierzchu był ogórek i cebula. Zawartość słoika zalewamy przygotowanym wcześniej olejem i pozostawiamy w lodówce na kilka dni. Życzę smacznego! Interesujesz się gotowaniem? Zapraszam no moją grupę na Facebooku , gdzie możesz podzielić się swoimi przepisami . Artykuł Śledzie z zielonym ogórkiem pochodzi z serwisu uDolores.pl
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyogórkowej z cukinią i marchewką, którą zrobiłam do słoików na zimę. Jest ona słodko-kwaśna i może stanowić świetny dodatek do dań obiadowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kg ogórków gruntowych 2 kg cukinii 1 główka(...)czosnku 5 cebul 5 marchewek 2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki octu 3 łyżki soli 1/2 szklanki oleju 1 małe opakowanie przyprawy gyros (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ogórki i cukinie umyć, odkroić końcówki. Ogórki pokroić w plasterki do miski. Cukinie pokroić w półplasterki lub ćwiartki (w zależności od wielkości cukinii). Dodać do ogórków. Cebulę obrać
Danka Pichcikażdej uroczystości. Polecam! Składniki: ok 350g solonych filetów śledziowych – matiasów 4-5 średniej wielkości buraków 4-5 średniej wielkości ziemniaków 1 jabłko 1/2 pora 3 jajka 3 ogórki kiszone 1/2 pęczka pietruszki 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (lub śmietany) sól, pieprz 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru *** Buraki oraz ziemniaki(...)Wszystkie pokrojone składniki oprócz buraków przekładamy do miski *** *** Dodajemy majonez oraz jogurt (lub śmietanę), mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem (solą delikatnie gdyż śledzie są już słone) *** *** Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę *** *** Pietruszkę drobno siekamy i dokładamy do pietruszki i mieszamy razem *** *** W szklanej misce układamy najpierw 1/3 część masy śledziowej, potem połowę ogórków
Blog z Apetytemwyrazistej cebulki niezwykle aromatycznych suszonych grzybów z pewnością będą hitem świątecznego stołu i zadowolą fanów popularnego śledzika. Składniki: 700g płatów śledziowych Matias w oleju 70g suszonych grzybów mix 8 ogórków konserwowych 4 cebule 8 łyżeczek koncentrat pomidorowego 4 łyżki oleju sól i pieprz Wykonanie: 1. Płaty śledziowe, odsączyć z nadmiaru oleju i pokroić w grubsze kawałki. 2. Suszone(...)grzyby zalać wodą i moczyć przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Po tym czasie ugotować do miękkości. 3. Ogórki pokroić w małą kostkę, a cebulę pokroić w piórka. 4. Cebulę przesmażyć chwilę na rozgrzanym oleju, dodać odsączone grzyby i razem smażyć około 10 minut. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy i całość chwilę smażyć na małym ogniu
Szalona Kuchnia Ewelinyspecjalny sposób. Ogórki do niej wcześniej podsmażyłam na maśle, po tym są kruche i nie są gumowate jak bez tej czynności. Polecam wypróbować! Składniki: * 6-8 średniej wielkości ogórków kiszonych * 3 średniej wielkości ziemniaki * 1 duża marchew * 1 pietruszka * ok. 5 cm pora * 2 liście laurowe * 4-5 ziarenek ziela angielskiego * 1/3 szklanki śmietanki 30 % * sól(...)zalałam wodą ok.2 l. i zagotowałam. Dodałam podsmażoną cebulę i pora, dorzuciłam liść i ziele. Dodałam 1/3 łyżeczki soli. Przykryłam pokrywką i gotowałam ok. 10 minut. W tym czasie ogórki starłam na tarce o dużych oczkach i podsmażyłam na patelni z dodatkiem 2 łyżek masła. Smażyłam przez ok. 6-7 minut mieszając od czasu do czasu zawartość patelni.Dodałam
Pieprzyć z Fantazjąwiedzieć czemu, wzięło nas na łączenie dwóch skrajnych smaków, kwaśny ze słodkim. W surówce z kiszonych ogórków sprawdza się na mur-beton. Składniki: 5 kiszonych ogórków 2 szalotki 1/2 pęczka natki pietruszki 20 ml oliwy z oliwek 1 łyżka miodu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ogórki kroimy w plastry. Szalotki w krążki. Posiekaną natkę pietruszki łączymy z oliwą i miodem. Dodajemy do ogórków, dokładnie mieszając doprawiamy do smaku solą i pieprzem
R'n'G Kitchenniesamowicie kruche i delikatne w smaku. Składniki: 800 g łopatki wołowej 5 łyżek mąki 50 ml oleju 600 ml bulionu wołowego 4 ogórki kiszone 200 ml kwasu z ogórków kiszonych 1 żółta papryka sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy na dowolne, większe kawałki. Obtaczamy w mące podsmażamy na oleju. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone ogórki oraz kwas z ogórków. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 120 min. Na koniec dodajemy pokrojoną paprykę, dusimy bez przykrycia 15 min. Mąkę (1 łyżka) mieszamy
R'n'G KitchenMizeria to nic innego, jak ogórki pokrojone w plasterki ze śmietaną i dodatkami. W tym wypadku jest to szczypiorek i koperek. Co potrzeba: 5 średnich ogórków, 1 pełna łyżka posiekanego szczypiorku, 1 pełna łyżeczka posiekanego koperku 1 czubata łyżka śmietany 18%, Sól do smaku, Pieprz do smaku Wykonanie: Ogórki obieramy ze skóry, kroimy w plasterki do miski(...)smaku. Mieszamy i dodajemy śmietanę. Ponownie mieszamy i sprawdzamy, czy sałatka jest wystarczająco doprawiona. Jeśli lubicie mizerię z większą ilością śmietany, to dodajcie jeszcze jedną łyżkę. Smacznego :)) ogórki, szczypiorek, śmietana, koperek
Bułka z Chlebem