ogórki - 26028 przepisów (strona:180/1736)

RYBA W PANIERCE ZAPIEKANA Z SEREM I PRAŻONĄ CEBULKĄ, Z TZATZIKAMI I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI 93

byli w teamie chrupiąca panierka nr 1. W każdym razie wybór pozostawiam Wam. Możecie spróbować obu wersji.  Taka rybka z tzatzikami z dodatkiem czosnku i ogórka kiszonego smakuje naprawdę wybornie. Cebulka zrobiła tu całą robotę, smak jest świetny! Rybę oczywiście dodatkowo skropiłam sokiem z cytryny. Młodych ziemniaczków z koperkiem reklamować chyba nikomu nie muszę. Zatem Zapraszam(...)odrobina ostrej papryki do posypania olej do smażenia sok z cytryny do skropienia ryby ziemniaki (użyłam młodych) koperek do posypania SKŁADNIKI NA TZATZIKI: 300 g kremowego serka 2-3 ogórki kiszone 2 ząbki czosnku pieprz WYKONANIE: Odmrożoną rybę odsącz dobrze z pozostałości wody na ręczniku papierowym, a następnie posól ją i popieprz do smaku. Wybierz, którą panierkę

Słodko-Słony Świat Ilony
Błyskawiczna sałatka na lunch 262

będzie smaczna i pożywna. Warto przeczytać: Zakupy z darmową dostawą Składniki dowolny miks sałata mała, czerwona papryka 200g sera feta czarne oliwki oliwa sól pieprz zioła prowansalskie mały, zielony ogórek Zobacz przepis na: Szybka sałatka Caprese Błyskawiczna sałatka na lunch – przepis Na talerzu rozkładamy miks sałat. Wykorzystajcie dowolny, takie jak lubicie. Może być z rukolą, albo szpinakiem. Ogórka kroimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka faszerowane tuńczykiem z ogórkiem konserwowym 89

cebulka 1 łyżka majonezu 3 średnie domowe ogórki konserwowe 1 ćwiartka domowej papryki marynowanej sól świeżo mielony pieprz Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. ogórki bardzo drobno posiekać. Paprykę również posiekać. Jajka obrać, przekroić na połówki i wyjąc do miseczki żółtka. Żółtka rozgnieść za pomocą widelca. Do żółtek dodać 2/3 posiekanych ogórków, rybę(...)cebulkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Białka napełniać powstałym farszem za pomocą rękawa cukierniczego lub po prostu nałożyć go łyżeczką. Faszerowane jajka ułożyć na półmisku i posypać pozostałymi ogórkami oraz papryką. Serwować schłodzone. Smacznego

Krylowa Kuchnia
Sałatka jarzynowa 77

jarzynowa , której nie może zabraknąć na świątecznym stole? Składniki na sałatkę jarzynową 2 marchewki 1 pietruszka 1 kawałek selera 4 ziemniaki 4 jajka ugotowane na twardo 1 jabłko 3 ogórki kiszone 1 mała cebula 1 puszka kukurydzy 1 łyżeczka ostrej musztardy 5 łyżek majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Marchew, pietruszkę(...)warzywa będą miękkie. Odsączyć, wystudzić. Następnie wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę wysypać na sitko, opłukać, pozostawić do odkapania. Jabłko i cebulę obrać, pociąć w drobną kostkę. Ogórki kiszone oraz obrane jajka również pokroić w kostkę. Jeżeli ogórki kiszone są kwaśne można obrać je ze skórki. Wymieszać majonez ze śmietaną oraz musztardą, dokładnie połączyć z pozostałymi

niecodziennikpary
Boeuf Stroganow 94

ogórki kiszone, przez co danie miało wyrazisty smak. Składniki na Boeuf Stroganow 500 g mięsa wołowego 300 g pieczarek 500 ml rosołu wołowego 1 czerwona papryka 2 kiszone ogórki 1 duża cebula 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 puszka pomidorów 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 ziarenko jałowca 5 ziarenek pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)nadmiar strzepnąć. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Paprykę umyć, przeciąć na pół, wyciąć gniazda nasienne i białe błony. Pokroić w paski. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, przesmażyć na maśle. Ogórki kiszone pokroić w krążki. Wykonanie Na patelni rozgrzać masło, partiami wrzucać mięso wołowe, zrumienić i przełożyć do garnka o grubym dnie. Na tej samej patelni rozpuścić nową porcję masła

niecodziennikpary
Kapusta ziemniaczana z soczewicą – kuchnia podkarpacka 102

Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej. Kapusta ziemniaczana z soczewicą – kuchnia podkarpacka Składniki: 1 kg ziemniaków 150 g soczewicy (najlepiej zielonej) 75 g słoniny lub boczku 500 ml kwasu z ogórków sól do smaku Soczewicę płuczemy i zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na kilka godzin, po czym odlewamy wodę, w której się moczyła, zalewamy świeżą i gotujemy do miękkości. Pod koniec(...)Pokrojone ziemniaki zalewamy zimną wodą i odstawiamy na cały dzień w ciepłe miejsce. Aby zapobiec ciemnieniu ziemniaków oraz przyspieszyć proces fermentacji, do ziemniaków można dodać część kwasu z kiszonych ogórków. Ukiszone ziemniaki razem z wodą stawiamy na gaz i zagotowujemy. Kiedy będą półmiękkie dodajemy pozostały kwas z kiszonych ogórków i gotujemy do miękkości. Do ziemniaków dodajemy odcedzoną soczewicę

Trzeci talerz
Sałatka do obiadu z kiszonych ogórków i kukurydzy 842

Sałatka z kiszonych ogórków i kukurydzy to pyszna sałatka do obiadu. Przygotowuję ją często, ponieważ rodzinie posmakowała bardzo. Pasuje smakowo do właściwie każdego rodzaju mięsa, wieprzowego, wołowego czy drobiowego.Przygotowuje się ja bardzo szybko(...)gotowa jest zanim zagotują się ziemniaki, jednak to dobrze, ponieważ przez czas gotowania ziemniaków najdzie smakiem. Składniki: * 5 średniej wielkości kiszonych … Czytaj dalej Sałatka do obiadu z kiszonych ogórków i kukurydzy Artykuł Sałatka do obiadu z kiszonych ogórków i kukurydzy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Zupa ogórkowa z kaszą pęczak 93

dodatkiem pełnoziarnistej kaszy jęczmiennej czyli pęczaku. Danie wegańskie, bez nabiały i bez pszenicy. PRZEPIS ZUPA OGÓRKOWA Z KASZĄ PĘCZAK Składniki zupa ogórkowa z kaszą pęczak: 1 kg ziemniaków 6 ogórków kiszonych 3 łyżki pęczaku suchego 1 cebula 3 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 liść laurowy 5 szt ziela angielskiego sól pieprz Jak zrobić(...)również kaszę pęczak suchą i ziemniaki pokrojone w kostkę. Potem zalewamy wodą wszystko (1-1,5l), zagotowujemy, zmniejszamy grzanie i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 20 minut. Przygotowujemy ogórki: kroimy je w kostkę lub ścieramy na tarce. Na końcu dodajemy ogórki kiszone i gotujemy jeszcze 10 min. Finalnie doprawiamy do smaku. Artykuł Zupa ogórkowa z kaszą pęczak

Dorota Smakuje
Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka 110

KASZY JAGLANEJ I TUŃCZYKA Składniki Sałatka z kaszy jaglanej i tuńczyka: 2 szkl kaszy jaglanej ugotowanej – zobacz poradnik jak ugotować kaszę 1 puszka tuńczyka w oleju 3 ogórki kiszone 1 mały słoik sałatki szwedzkiej – przepis 1 mały pęczek rzodkiewek 1 mały pęczek natki pietruszki 5 łyżek majonezu sól pieprz czosnek granulowany Jak zrobić Sałatkę z kaszy jaglanej(...)tuńczyka: Zaczynamy od wymieszania kaszy widelcem by stała się sypka. Następnie tuńczyka otwieramy i razem z olejem dodajemy do kaszy. Potem ogórki kiszone i rzodkiewki kroimy w kosteczkę. Zaraz potem marchewkę i ogórki kroimy w mniejsze kawałki. Następnie drobno siekamy natkę pietruszki. Finalnie do kaszy dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Na końcu doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem

Dorota Smakuje
Pasty Ze Słonecznika 161

smaku 1. Słonecznik namaczamy 2 godziny wcześniej w gorącej wodzie następnie odsączamy. 2. Do malaksera lub blendera przekładamy słonecznik i blendujemy na gładko, w trakcie dodajemy wodę z pod ogórków.  3. Następnie dodajemy sok z cytryny, doprawiamy do smaku sola, pieprzem oraz ewentualnie olejem. Gotowa pastę przekładamy do pojemniczka i przechowujemy w lodówce. Składniki na pastę z dodatkiem(...)czosnku, kurkumy i papryki: 1 szkl słonecznika wcześniej namoczonego 1/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 2 - 3 ząbki czosnku około 1/4 szkl wody z pod kiszonych ogórków 2 łyżeczki soku z cytryny 1-2 łyżki oleju np. orzechowego (niekonieczne) sól, pieprz do smaku 1. Słonecznik namaczamy 2 godziny wcześniej w gorącej wodzie następnie odsączamy. 2. Do malaksera

Gotowanie...to proste !
Smoothie z ogórka i szpinaku 151

Smoothie z ogórka i szpinaku to nasza propozycja na szybki i bardzo zdrowy koktajl warzywny. Bogactwo witamin i składników odżywczych. Taki koktajl możecie zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnię. Sprawdźcie, jak szybko go przygotować… Sprawdź przepis na: Smoothie ze szpinaku z sokiem pomarańczowym Składniki duży zielony ogórek 2 garście szpinaku 200 ml wody (1 szklanka) 2 łyżki(...)miodu 1 jabłko Szybki przepis na: Zielone smoothie z limonką Smoothie z ogórka i szpinaku – przepis Ogórka dokładnie myjemy. Nie obieramy ze skórki, bo właśnie pod nią jest najwięcej witamin. Kroimy go na mniejsze kawałki. Wkładamy do blendera. Do ogórka dodajemy szpinak. Jabłko dokładnie myjemy, kroimy w mniejsze kawałki i dodajemy do blendera. Dodajemy wodę, miód aby delikatnie osłodzić

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z pieczonych buraków (dieta dr Dąbrowskiej) 96

surowo, ale raz na jakiś czas możemy sobie na nie spokojnie pozwolić podczas diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej. Salatka z pieczonych buraków idealnie się komponuje ze świeżym zielonym ogórkiem i cebulą. Zapraszam po przepis, a tutaj znajdziecie   podstawowe zasady diety warzywno-owocowej . Tutaj natomiast są informacje odnośnie tego  co można jeść podczas diety ,  a także  przykładowe(...)brukselkę z cebulą i czosnkiem zupę krem z białych warzyw sos czosnkowy z kalafiora młoda kapusta z koperkiem chłodnik z buraków leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka Big Mac wg Aleex 82

chwili, aż pieczywo się przyrumieni. 4. Powstałe złote grzanki przełożyć do miski i wystudzić. 5. W ten sam sposób zrumienić wierzchy pokrojone na połówki. 6. Przygotować sos: odłożyć 2 ogórki konserwowe (będą potrzebne później) resztę ogórków drobno pokroić i włożyć do miseczki. Dodać drobno posiekaną cebulę, 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę, majonez, jogurt, musztardę oraz ketchup(...)sałacie ułożyć resztę grzanek. Na grzankach pozostałe mięso i wszystko polać resztą sosu. 13. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wysypać na sos. 14. Dwa pozostawione ogórki konserwowe pokroić w plasterki i wyłożyć na wierzchu. 15. Na serze ułożyć resztę sałaty i górne części bułek, pokrojone ćwiartki. 16. Sałatkę najlepiej podać zaraz po przyrządzeniu. Smacznego

W mojej kuchni