Szukacie ciekawej sałatki na święta, spotkanie z przyjaciółmi czy imprezę? Ta warstwowa z jajkami i szynką na pewno wszystkich zachwyci smakiem i zniknie błyskawicznie. Ten przepis przypomniałam sobie ostatnio przeglądając stary segregator z przepisami i postanowiłam do niego wrócić, bo kiedyś często ta sałatka gościła na naszym stole Wygląda dość niepozornie, ale smakuje wybornie, trzeba ją tylko przygotować dzień wcześniej aby wszystkie smaki się ładnie przegryzły. Składniki: 2 szklanki ugotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...