misce następnym razem, a ja zabieram się za pisanie przepisu, nie jest łatwo, bo piszę i płaczę, jakiś paskudny wirus mnie dopadł, a katar mam taki, że masakra, oczy non stop łzawią, ale nie ma co się użalać, trzeba działać :) A te udka przygotowywałam całkiem niedawno, właśnie w chwilach mojej niemocy, więc nie są czasochłonne, ani trudne, a jakie smaczne
Blondynka Gotujeśrodkami konserwującymi. Z surowców ze sprawdzonych źródeł i od lokalnych rolników. I co najważniejsze pozbawione wielu "ulepszaczy" , tak powszechnych w obecnej żywności - konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, glutaminianu sodu . W oczy rzuciły mi się zwłaszcza: Paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną - bezglutenowy i bezcukrowy Pasztet pomidorowy z cieciorką - bez substancji konserwujących Hummus oliwkowy - bez cholesterolu Hummus paprykowy - bez cholesterolu Ketchup
Grunt to przepis!często się to zdarza, ale jak spotkacie na swojej drodze naprawdę głodne larwy/mole to bez problemu wygryzą w końcu plastikowy pojemnik i dostaną się do jedzenia. Widziałam na własne oczy - tylko szkło jest skuteczne. Gdy zawitał u nas w domu zapas prawdziwej mąki od Młynu Kopytowa , to bardzo się ucieszyłam, ale od razu wiedziałam, że czeka mnie słoikowy wydatek
Gotowanie i blogowaniebardzo lekkie i wygodne. Nawet długie zakupy nie męczyły nóg mojego męża. Generalnie zakłada te buty wszędzie - nawet do pracy. Logo jest małe i nie rzuca się w oczy, więc ubranie Hooy'ów do biura nie stanowi problemu. Kolorystycznie też są świetne, nawet uznałabym je za lekko eleganckie. Połączenie z brązu z bielą jest fajne, ale trzeba też dbać
Gotowanie i blogowaniemandarynki 6-7 ząbków czosnku – jeśli ząbki są duże, przekroić je na połówki 1 łyżka masła sól, pieprz, przyprawa do ryby – do smaku Rybę wypatroszyć, oczyścić z łusek, wykroić oczy - nie odcinać łbów, bo ryba podczas pieczenia za bardzo wyschnie . Posolić, popieprzyć i przyprawić od środka oraz z wierzchu. Odstawić pod przykryciem z folii spożywczej do lodówki na godzinę
Grunt to przepis!mysie uszy jak na zdjęciu. Z pozostałej części masy, wycinamy usta, rzęsy, nos i część oczu. Druga połówkę masy w naturalnym kolorze rozwałkowujemy. Wycinamy dolną część twarzy myszki, oczy i język. Pozostałą część masy wkładamy do woreczka i odkładamy na później. Gotowe części twarzy układamy na torcie wzorując się na oryginalnym zdjęciu naszej myszy. Do 3 części naszej masy
kulinarnyswiatdominich bujna roślinność. Oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie głowiła się nad tym jak oni myją okna, no ale cudnie to wygląda. Pomarudziłam trochę Miśkowi, męczyłam podstawiając pod oczy zdjęcia i wspólnymi siłami (ja wiem co chcę a On musi to zmaterializować) doczekałam się takiego okna. Ta moja konstrukcja liczy sobie już chyba z dwa lata, jest zrobiona ze sklejki
greenscarflekkiego, co dało by mi siły na resztę dnia. Połączyłam ulubione składniki ze zdrową kaszą jaglaną i w rezultacie powstało wspaniałe danie. Polecam! Smak, zdrowie i widok, który cieszy oczy. Czy czasem potrzeba czegoś więcej? Składniki: (na dwie porcje, kokilki do zapiekania 8,5 cm) 4 łyżki kaszy jaglanej 125 ml mleka (roślinnego lub krowiego) 1 łyżeczka płynnego miodu lipowego
Słodkie okruszkiJeszcze lepiej [sarkazm do potęgi] wojnę toczyć ze wspomnianą grypą prawie dwa tygodnie, w międzyczasie nie będąc w stanie wstać z łóżka z racji horrendalnej gorączki, ledwo widząc na oczy z winy koszmarnego kataru i wypluwać sobie płuca wraz z gruźliczym kaszlem. Jakby tego było mało [no sarkazmu mi niemalże nie wystarcza!] , nie ma to jak po przebytej grypie nabawić
Grunt to przepis!słońca...a ja budzę Was bardzo mocnym , gęstym i aromatycznym espresso. Dla mnie to kultura, którą nasiąkłam jak gąbka. Dla mnie to pewien rodzaj rytuału. Budzę się, powoli otwieram oczy i....zasuwam do kuchni w podskokach, bo wiem, że nic tak mnie nie budzi rankiem jak moja malutka kawka. Jej zapach z kolei budzi...pozostałych domowników. Dziś witam Was aromatyczną
Z Kuchni Do Kuchnilekko słodkawym smaku i pięknym aromacie. Można je podawać w różnoraki sposób albo po prostu je nadziać. Ja dziś proponuje je nadziać frankfurterkami i kapustą kiszoną, efekt rewelacyjny a oczy się śmieją. Zapraszam na obiad albo przystawkę. Portobello zapiekane z frankfurterkami i kiszoną czerwoną kapustę. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesklepach szukając produktów między kolejnymi regałami, czy stać w długiej kolejce. Zaoszczędzimy również pieniądze bo nie kupujemy zbędnych rzeczy z promocji, które rażą w oczy czerwonymi naklejkami na sklepowych półkach. Takie zakupy są bardzo wygodne, mamy duży wybór, niższe ceny i możliwość porównania produktu z innymi markami. W internetowym markecie Frisco.pl można kupić
Marta Gotujekombinacją różnych warzyw potrafi zastąpić danie główne i sama stać się przewodnim tematem posiłku. Ta zielona wersja wymaga od Was ledwie pół godziny przygotowania, a zielony kolor pocieszy Wasze oczy, gdy za oknem jest szaro i ponuro, bo o kupki
zobacz ich smak