się z Ciebie, drogi Maćku, zrobił podróżnik! I jeszcze te sugestywne opisy :) Nic tylko zamknąć oczy i dać się ponieść wyobraźni. To może tym razem udamy się do Włoch i skosztujemy pysznego risotto, siedząc sobie gdzieś nad brzegiem morza, skąpani w promieniach słońca, najlepiej w miłym towarzystwie ;) Można też w domowym zaciszu, tak jak my dzisiaj. Przygotowałam risotto z ciecierzycą
zadanie-gotowaniezawartość każdej zabarwić barwnikiem. Lukier przełożyć wo worka cukierniczego i najpierw obrysować nim kontury ciastek. Następnie pędzelkiem wypełnić resztę. Odstawić ciastka żeby lukier zastygł a dopiero wtedy rysować oczy
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPrzygotowanie potraw, ciast czy pieczywa w domu przygotowujemy zazwyczaj dla naszych najbliższych, dlatego też w ich powstanie wkładamy wiele miłości i pasji. Chcemy by rezultaty naszej pracy zachwycały też oczy i podniebienia naszych gości. Dlatego wzięłam też udział w kampanii #BakeForSomeone, której celem jest zainspirowanie kulinarnych pasjonatów do przygotowania świątecznych wypieków dla swoich najbliższych:) Poniżej przedstawiam film inaugurujący kampanię Electrolux
karmelowybrzuch, natomiast drugą część znów dzielimy na pół. 2. Jedna z połówek to głowa uszy i nos, druga to ręce i nogi. Króliczki "składamy" według zamieszczonego poniżej zdjęcia, za oczy służył nam pieprz, zaś za wąsy makaron spaghetti. Gotowe zostawiamy na blasze na około 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 175° C. Wyrośnięte króliczki smarujemy
Rozpustne gotowaniekisieli w różnych smakach (truskawkowym, pomarańczowym i cytrynowym), a dodatkowo do każdej część masy dodałam odrobinę barwnika spożywczego, by kolory były bardziej intensywne. Babka kisielowa z pewnością ucieszy oczy i podniebienia małych i dużych łasuchów :) Składniki: 260 g mąki pszennej 250 g miękkiego masła lub margaryny 5 dużych jajek (żółtka i białka osobno) w temperaturze pokojowej 125 ml oleju
MyCookBook.pluszy- kroimy nożem na małe paseczki, obracamy i spłaszczamy delikatnie. Kleimy też małą kuleczkę na ogonek. Łączymy dwie kule na nich kładziemy uszy i ogonek. Robimy dziurki na oczy i wkładamy do nich rodzynki. Króliczki powinny wyrastać 30 minut. Nastęnie smarujemy je jakiem połączonym z wodą i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na 20- 25 minut
KuchcikoweLoveCiebie małą zagadkę. Zamknij na chwilę oczy i wyobraź sobie... Ciasto najpyszniejsze, najpopularniejsze, najczęściej pojawiające się na domowych stołach, przyjęciach, rodzinnych zjazdach. Taki kulinarny, deserowy, klasyczny "Number 1". Co widzisz? ;) O ile bezdyskusyjnym jest fakt, że każdy z nas ma swoje ulubione smaki, o tyle ciężko mi będzie uwierzyć, że tego ciasta ktoś nie zna, nie lubi
Mój Smak na Życiekurczaczków potrzebujemy farsz o żółtej barwie, taki Wasz najbardziej ulubiony ;) U mnie był to farsz z grillowanym kurczakiem, Będziemy potrzebować kawałek marchewki albo papryki na dzióbek, pieprz czarny na oczy no i odrobinę cierpliwości i fantazji na wycinanie jajek. Jajko należy przeciąć na pół, wyjąć żółtko i ponacinać tak aby powstały ząbki. Z farszu należy ulepić kuleczkę i położyć
Czerwona Porzeczkatwarz, może nawet ze dwa razy. To, co sprawił ze mną chrzan (właściwie to z nami obojgiem) było po wielokroć gorsze! Opary tartego chrzanu były wszędzie! Wdzierały się w oczy, dosłownie paliły płuca, mózg momentami przestawał funkcjonować. Mało tego, Madzia miała później autentycznie poparzone nadgarstki. Nie mieliśmy pojęcia na co się porwaliśmy, nie wiedzieliśmy, że tarcie chrzanu to takie przeżycie
Marder&Marder Manufacturekąsek , zielonego groszkowego , szaleństwa . Najważniejsze jednak , żeby po ponurych dniach zimowych , które w tym roku były wyjątkowo bure , szare , dać odpocząć zmysłom .Czas nasycić nie tylko apetyt , ale także oczy , poczuć wiosnę i jej radosny zielony jak groszek, powiew optymizmu . W końcu zieleń to kolor nadziei Składniki na 4 porcje : 4 połówki filetów drobiowych z piersi 1 opakowanie mrożonego , zielonego
Ogrodnik w podróżychce aby nabrał oryginalnej duszy, a nie gotowego wystroju z katalogu. Chce również aby sam blog nie był tylko kulinarną książką... dlatego tego typu notka :) a więc.... Dzisiaj moje oczy zwrócone były na dziwny domek z szklanymi zabawkami w środku. Gdy tylko go zobaczyłam musiałam go mieć u siebie w domu. Zdjęcia są zrobione jak domek jest jeszcze przed renowacją
W Moim Magicznym Domuporcje wiec baranka i zajączka piekłam równocześnie pilnując czasu - zajączek upiekł się wcześniej. Ozdabiamy wg gustu.U mnie baranek posmarowany lukrem dosyć rzadkim,następnie posypany wiórkami kokosowymi imitującymi wełnę,oczy z czekoladowych kuleczek do zapiekania.Zajączek posypany cukrem pudrem,niektóre części zaznaczone gęstym lukrem,jajeczko ozdobiłam kolorowym lukrem ( mogą też być pisaki
Niespełnione zdolności kulinarnestronę w polecanych stronach z możliwością dorobienia. No cóż, pomyliłam się co do tego miejsca. Współczuje tym wszystkim, którzy kiedykolwiek im wierzyli tak jak ja... Ja już przejrzałam na oczy - jednak dopiero w momencie próby wypłacenia wypracowanych 20zł(!) - po półtorej miesiącu oczekiwania na nią, wiedziałam już, że portal jest oszustwem. Dotarło do mnie, że nie przeczytałam zbyt dokładnie regulaminu lubietoto.pl
Anioszek w kuchnikońcówką gwiazdki. Dekorujemy małe i duże babeczki, pokrywając całą powierzchnie masą. Następnie na dużej babeczce ustawiamy mała tworząc głowę w czepku. Z draży i rozpuszczonej czekolady robimy oczy a z pokrojonej marchewki dziób. Wstawiamy do lodówki. Smacznego! Inspiracja tutaj
Radość kipiąca uśmiechem.ucha powinna być do góry (tak jak na zdjęciu niżej).. Przyklejamy uszy. Zajączki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu przyklejamy perełki na oczy na wcześniej wyciśnięty pisak cukrowy. Z czerwonego pisaka robimy noski, a z białego wąsy. Zdjęcia z przygotowania: Przepis znalazłam na stronie Dr. Oetker
Aga w kuchni