kuchni. Oprócz informacji o sposobie przygotowania konkretnego dania, przy każdym przepisie znajdziemy również informację o wartości energetycznej oraz wartościach odżywczych danej potrawy. Jedną rzeczą, która rzuciła mi się w oczy to brak prawdziwych zdjęć każdej z potrawy. O ile przy części przepisów znajdziemy realne zdjęcia, to już przy innych mam wrażenie pojawiły się jedynie zdjęcia z banków zdjęć - które ładnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!masa. Masą jajeczną napełniamy białka, najlepiej szprycą. Z marchewki wycinamy dzióbki, grzebyczki i nóżki kurczaków. Przykrywamy jajeczka górną częścią białka z grzebyczkiem, lekko dociskając. Wciskamy dzióbki kurczaków i oczy. Kurczaczku układamy na sałacie, posypujemy kiełkami i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliszklankę mleka, to w tej samej sekundzie załapie o co chodzi, a jak powiedzieć 4-latkowi "daj mi tu Kochanie 170g mąki" to mąkę poda, ale na ilość zrobi oczy w pięć złotych :) Gotuj z dzieckiem - dlaczego warto to robić? Wspólne gotowanie bardzo do siebie zbliża! Zarówno dzieciom jak i dorosłym sprawia niezwykłą frajdę - jest to kreatywne spędzanie czasu
Kolorowy Przepisownikchleb, ciągle nie zaczął dzielić się swoim zapachem. Zaglądam w ciemne okienko piekarnika i już po sekundzie orientuję się, że przecież nie powinno być ciemne! Powinno błyszczeć mi w oczy blaskiem, złotem przypominającym letni muskany wiatrem łan zboża. A tu co? Ciemność widzę! Stało się, w trakcie wypiekania niedzielnego razowca ze słonecznikiem, piekarnik padł! Powiało grozą. Co teraz?! Szczęśliwie chleb
I tu będę miała takie tegitary i jeszcze przy tym obnosi uśmiech na twarzy. Czy jeszcze można mieć wątpliwości, kto jest Najlepszym Mężem na Ziemi? A ja po prostu zaszywam się pod kocem, zamykam oczy i czekam na hasło "Obiad na stole rodzinko!" . Czekam i co? Baba się we mnie odzywa i miast cieszyć się myślą, jak mam dobrze, złoszczę się, że on taki
I tu będę miała takie teBlueberry Corner by "jagodzianka" – Mamo, daj mi już tego strawberrisu – zagadnął mnie mój dorosły syn i zrobił błagalne oczy. – Strawberrisu? Nie … Przeczytaj cały artykuł Post Strawberrisu czyli truskawkowe tiramisu pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerPowoli zaczyna mnie nosić. Różnie to nazywają. Włącza mi się Jaś Wędrowniczek (żeby nie reklamować wysoko procentowych alkoholi...), globtroter, wanderlust. Jak zwał tak zwał. Potrzebuję odświeżenia umysłu. Chcę nasycić oczy nowymi widokami, krajobrazami. Poczuć nowe zapachy, usłyszeć inne dźwięki. Tak już mam, że od czasu do czasu potrzebuję mentalnego resetu. Tak żeby znów móc spojrzeć na codzienność bez znużenia, żeby
les mirabellesTrochę przekorna nazwa na ciasto, które zostało upieczone na podstawie przepisu na popularne ciasto "oczy carycy". Zmiana polega natym, że zamiast biszkoptów są truskawki, jak na sezon truskawkowy przystało. Ciemne ciasto: 8 żółtek 2 białka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/3 szklanki oleju rzepakowego
Praktyczna pllokalnym ryneczku, świeże i zdrowe produkty, często prosto od rolnika. Danie przygotowane z takich warzyw smakuje wyśmienicie i dostarcza nam drogocennych składników odżywczych i witamin. Ponadto syci nasze oczy kolorem. Moja propozycja jest właśnie taka! Jak widzisz tą sałatkę na talerzu, to już ją zaczynasz jeść oczami, po prostu nie da się oderwać wzroku ;-). Marki Bonduelle nikomu chyba nie trzeba
SMYKWKUCHNIswój tort ozdobiłam jeszcze maczkiem truskawkowym, który wniósł trochę koloru. Możecie go oczywiście ozdobić czym chcecie - świeżymi owocami, gotowymi ozdobami czy wiórkami czekolady :) Pełna dowolność, tort ma cieszyć oczy i smakować
W poszukiwaniu inspiracjiUpieczesz z mamą ciasteczka?” Już po tych słowach uśmiech pojawił się na jej ślicznej buzi. A gdy wyjęłam z szafki nowe foremki do ciasteczek od Protonik, aż jej oczy zabłyszczały z radości. Urocze foremki w kształcie łapki , kotka , serduszka ze wspaniałym wzorem bardzo jej się podobały. Poza tym wycinałyśmy również ciasteczka z napisami „zjedz mnie
Słodkie okruszkizasadzie mieliśmy mango do dyspozycji...no i, po kilkunastu minutach w sklepie, podjęliśmy decyzję...miały być pierś z kurczaka, ale...w oczy wpadło nam mięso z udźca indyczego. I oto jest! :P Składniki 1 mango 1 łyżka rozmarynu 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka ksylitolu 500 g mięsa z udźca indyczego olej do smażenia ( 2 łyżki ) 2 łyżki soku
R'n'G Kitchenwracaliśmy z kościoła, kluchy były już gorące, dopiero co uparowane. Najbardziej smakowały te ukradkiem zabrane i pokątnie zjedzone z miodem. Albo dnia drugiego przesmażone na patelni przez dziadka! Zamknijcie oczy i choć przez chwilę poczujcie zapachy i wsłuchajcie się w odgłosy Waszego dzieciństwa. Obudźcie w sobie Wasze dziecko. Uśmiechnijcie się do siebie i nie dajcie się ponurym i negatywnym myślo
Kuchnia smakówzrobiłam. Delikatne, lekkie, niebiańskie, pyszne, czekoladowe, rozpływające się w ustach..... W oddali usłyszycie westchnienie rozkoszy.... Ci, co przeszli na baardzo zdrowy tryb życia (czyt: dieta) niech przymkną na chwilę oczy i odpuszczą sobie ten jeden króciutki moment zapomnienia.... Nie grozi Wam nic, oprócz poprawy humoru - wszak czekolada czyni szczęśliwym. Poziom magnezu wzrośnie - bowiem ciasto robi się na gorzkiej czekoladzie
Kuchnia smakówszybki i prosty sposób przygotować efektowną potrawę, która zachwyci zarówno smakiem, jak i swoim wyglądem. Wszyscy doskonale wiemy, że posiłki powinny być przyrządzone tak, by cieszyły zarówno oczy, jak i podniebienie osób je kosztujących. Właśnie dlatego warto skusić się na zainwestowanie w ten pozornie nieistotny przyrząd, który pozwoli nam na wyczarowanie potrawy, która pozytywnie zaskoczy wszystkich. Julienne to technika krojenia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia