kwiaty zauważałam i odwzajemniałam zainteresowanie życzliwym machnięciem ręki i uśmiechem (jeśli tylko konewka nie była za ciężka ). Rośliny naprawdę wiele nas uczą – najwięcej o nas samych. Cieszą oczy, cieszą duszę. Uczą przede wszystkim cierpliwości i systematyczności. Odgłos latających i bzyczących nad kwiatami pszczół i trzmieli to piękna muzyka, nawet w środku miasta. Rośliny i praca nad nimi pozwalały
Karo in the Kitchenmoja nalewka po prawie rocznym odstaniu, ale już przygotowałam następną. Polecam! "Spożywanie jagód goji opóźnia procesy starzenia, oczyszcza krew, wzmacnia oczy, mięśnie i kości (hamuje osteoporozę), poprawia potencję, wzmacnia organizm, działa przeciwnowotworowo. Nalewkę zaleca się spożywać w dawce 25-30 ml na czczo, około 30 minut przed pierwszym posiłkiem i bezpośrednio po przebudzeniu. Można również dodawać
Di gotujeprzeforsować, ale jakoś musimy się porozumieć ;) w każdym razie kuchnię i jej dodatki (no i chyba salon z jadalnią;)) wybieram ja :D a do tej patery świecą mi się oczy za każdym razem, kiedy na nią spojrzę. Jest idealna do eksponowania pysznych, domowych wypieków (i nie tylko;) o czym dalej), więc będę ją mogła z dumą prezentować gościom w naszym
Kolorowy Przepisownikczosnku kilka gałązek świeżego estragonu ziele angielskie liść laurowy 3 łyżki klarowanego masła kilka plasterków chilli kilka kwiatów aksamitki wąskolistnej kolorowy pieprz sól Wykonanie: Ośmiornicę przygotowujemy usuwając kolec i oczy, a następnie zanurzamy trzy razy we wrzątku trzymając za głowę, można też ją wcześniej lekko obić tłuczkiem. Wkładamy ją do garnka wlewamy wodę (tylko tyle, żeby ośmiornica była przykryta
Quinoa Raz!posmarowanej margaryną brytfannie. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem. Wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 minut na 180 st. Po tym czasie wyjmujemy. Z keczupu robimy oczy
Gotuję TestujęTwoje dziecko potrzebowało pomocy? albo Twojej przyjaciółki? albo brata? To byłoby inaczej, prawda? Tylko, że jeśli oczekujemy wsparcia od innych, liczymy na nie w trudnych chwilach, to powinniśmy mieć oczy szeroko otwarte i nie zamykać ich, nie odwracać głowy kiedy ktoś potrzebuje naszej pomocy. Jak pomóc Stasiowi? FUNDACJA RYCERZE I KSIĘŻNICZKI UL. ZAGÓJSKA 2/4 /85 04-101 Warszawa
Codzienna kuchnia niecodziennaoczyma wyobraźni widziałam wszędzie grzyby i „latające” w powietrzu rodniki, nic takiego nie ma miejsca, tj. nie czuć grzybów, a jak coś fruwa to nie widzę, czego oczy nie widzą to nie ma, co nie ;-). A poważnie to nic trudnego, jedynie o czym trzeba bezwzględnie pamiętać to o codziennym podlewaniu. O walorach smakowych chyba nie muszę Wam opowiadać
greenscarfocean. Do plaży na piechotę mamy ok godzinę z kawałkiem. Trasa jest przyjemna, bo zaraz dochodzimy do rzeki i idziemy wzdłuż niej. Jednak od razu rzuciło mi się w oczy i nurtuje pytanie, dlaczego jest tutaj tak dużo opuszczonych kamienic? Nawet nasze mieszkanie jest niedaleko centrum, a na przeciwko stoi odrapany budynek, z zabitymi oknami. Na powitanie dnia wyobrażam sobie
Pink Envelopedzięki której ona powstała. Dużą zaletą książki jest to, że każdy znajdzie w niej coś dla siebie i zacznie gotować z miłością do siebie i bliskich. Zobaczycie na własne oczy, jak w Waszej kuchni, niczym w laboratorium, zaczną powstawać ciekawe i proste kombinacje na zdrowie od ręki! Szczerze polecam! A dziś? Przygotuję dla Was raz dwa trzy..szybciutko pyszny
Z Kuchni Do Kuchnipozwala również podziwiać górskie widoki. Rzeszów wydaje mi się, że jest bardzo wesołym miastem, mimo tego, że raczej po godzinie 23.00 śpi - nie spotkałam tutaj rzucających się w oczy smutasów. Nie spotkałam również znerwicowanych karierowiczów z laptopami pędzących przed siebie byle po trupach byle do celu. Może to złudzenie, może czasami mam dość Warszawy i szukam na siłę miejsc lepszych
pieprzny smaczeknieco stwardnieje. Marcepan rozwałkować na grubość 3-3,5 mm. Ułożyć na cieście, dociskając w okolicach oczu i ust, formując wgłębienia na nos. Barwnik rozrobić w odrobince wody, pomalować oczy, nos i usta. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Jeśli nie odpowiada Wam dekoracja w mrocznych klimatach, przygotujcie ciasto bez obkładania go marcepanem, a wierzch posypcie orzechami. Torcik bowiem jest tak pyszny
Pożeraczka, czyli raz adobrzejedzenie oczywiście zawsze samo się obroni, ale kunsztowna forma podania sprawia mnogość wrażeń estetycznych i powoduje, że po posiłku nie tylko mój brzuch czuje się nakarmiony, ale także moje oczy i dusza, niczym po obcowaniu ze sztuką. Damian Blidz absolutnie pokazał, czym jest food design i jak powinna wyglądać współczesna kuchnia. Mnogość barw, tekstur i zabawa formą (jeśli nie góruje
Food Squareniezwykły mus kawowy z bezowymi duchami . Delikatny krem na bazie kawy zbożowej, słodka beza i kwaskowe wiśnie to mieszanka idealna na deser. A gdy z bezików stworzymy duchy malując oczy, a z resztek wiśniowej frużeliny nakapiemy przerażające krwiste wzory, otrzymamy prosty i niezwykle smaczny deser na Halloween . Dzieciaki uwielbiają takie zabawy! A deserem z duszkiem nie pogardzą także dorośli
Poezja smakuAutorka jak wspomina we wstępie miała na przygotowanie tej książki 3 miesiące.. to stosunkowo mało czasu patrząc na efekt. To co rzuca się w pierwszym momencie w oczy to to, że książka jest napisana w dwóch językach polskim i angielskim. Przepisy podzielone są na 16 rozdziałów w każdym po 5 przepisów, przejdźmy więc do nich po kolei. Zaczynamy
Kuchnia na wzgórzuskładniki: banany mandarynki trochę roztopionej czekolady paseczki z kiwi lub natki pietruszki wykonanie: Banany obieramy, przekrawamy na pół. Na każdym bananie czekoladą malujemy przy pomocy np. wykałaczki oczy i buzię (tak powstały duszki). Mandarynki dokładnie obieramy, w środek każdej umiejscawiamy zielony element (tak powstały dynia
Domowy Smak Jedzenia