dawno nie robiłam Cannelloni z mięskiem, posypane parmezanem.Wykorzystałam okazję kiedy przechodziłam w sklepie i moje oczy spoczęły na makaronie. Dziś raczę się tym prostym pysznym daniem . Składniki Forma do pieczenia 38x14x6 jest idealna do zapiekania Cannelloni jak by była robiona na wymiar.Zakupiona na Klos-Pol zachęcam na strona sklepu. cannelloni mięsko wołowe 250 g mięsko wieprzowe
Różowa kuchniasię o akcji ratunkowej TOPR. Dzień chcą zakończyć w zacisznej restauracji przy dobrym jedzeniu. I w ten sposób poznają przystojnego ratownika Michała. Alicja i Michał nawzajem wpadają sobie w oczy ku zazdrości Moniki. W czasie imprezy sylwestrowej Ala i Michał zbliżają się do siebie, ale wystraszona i upojona alkoholem lekarka ucieka z pensjonatu, co kończy się poważną chorobą, pobytem
Weekendy w domu i ogrodzieZima… w tym roku zaskoczyła nas w pełni swoją siłą. Z jednej strony piękne zaśnieżone górki i pagórki aż cieszą oczy, zwłaszcza gdy pociechy z ogromną radością wspinają się na szczyt by po nich zjechać Niestety zima, to też okres wirusów i zachorowań. W tym roku choroba nie ominęła mojego domu i dosłownie wszyscy cierpimy jeszcze z jej powodu
Słodkie okruszkiszkl wina białego 1 liść laurowy 3 - 4 pomidory lub pomidory krojone z puszki 3-4 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki 500 gr makaronu Ośmiornice myjemy oczyszczamy, wycinamy oczy i otwór gębowy, parzymy ośmiornicę we wrzątku, wkładając i wyjmując kilka razy tzw straszenie. Pozostawiamy na sitku do osączenia. Cebule kroimy w drobna kostkę wrzucamy do większego garnka i podsmażamy
Gotowanie jest łatweUDAŁO MI SIĘ TO? 😉 Karnawał w pełni , więc korzystajcie z przepisu i zaskakujcie rodzinę, znajomych, współpracowników - jeśli zabierzecie je do pracy w Tłusty Czwartek zrobią furorę, a ludzie wielkie oczy 😋. Mała zmiana, a robi efekt! Zwróćcie uwagę jak faworki na patyku wyglądają w przekroju - piękna zebra! Składniki: 3 szkl. mąki + 1 czubata łyżka 200 g śmietany + 1 płaska łyżka
Kolorowy Przepisowniksobotę będziemy robili róże karnawałowe, więc wyjścia nie było, zabraliśmy się wieczorem za nie. Zeszło nam trochę, bo róże są czasochłonne niestety, ale warto było. Młody zobaczył na własne oczy jak się je robi, spróbował i nawet mu się to wszystko podobało. Skorzystałam z przepisu z bloga moje wypieki . Ja róże pamiętam ze szkoły. Tak robiliśmy je w szkole, pamięta
kruche babeczkimoże sprawić radość blogerce kulinarnej? Nowy robot, forma do tarty lub kilka innych przydatnych gadżetów? owszem... Koszyczek aromatycznych truskawek lub pęczek szparagów - jak najbardziej. Ale oczy mnie się świecą, gdy dostaję zaproszenie na warsztaty kulinarne. Traktuję to jako okazję do zdobycia nowej wiedzy, poznania ciekawych przepisów, zawarcia nowych znajomości i - jakże by inaczej - kulinarnej uczty:) Zostałam zaproszona na warsztaty organizowane
Obiad gotowykaprysy: porywa zżółknięte liście jesionów, oblewa przechodniów zimnym deszczem, chłodzi zaledwie 5 stopniami na plusie. A chciałoby się popatrzeć na złoto-czerwony klonowy walc, nazbierać pełne kieszenie kasztanów, mrużyć oczy od słońca, błąkać po lesie z koszem (najlepiej pełnym:). Chciałoby się już tej złotej polskiej jesieni, ale na razie pozostaje czekać... Gdzie się podziewasz, Złociutka??? Może niedługo przyjdziesz z ostatnimi
Obiad gotowypodzielę się z wami przepisem, który podniesie na duchu i sprawi, że naukowa depresja oddali się od nas choć odrobinkę. Proszę państwa, nadchodzi czekolada! Kiedy dziś rano otworzyłam oczy, mój mózg wysłał mi wyraźny sygnał do zorganizowania sobie dnia lenistwa. Na ten znak pobiegłam do kuchni i rozpoczęłam przygotowanie śniadania, które wyciągnie mnie z tej bańki nieróbstwa. Porządna porcja
Gawron w rosolepopularnością. Dziś do ich grona dołącza kolejna, czyli sałatka z krewetkami i różowym sosem. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, zawsze szybko znika z półmiska i na pewno nacieszy nasze oczy pięknymi kolorami w te zimowe i śnieżnie dni. Patrzę na nią i już jestem głodna 😉. Prawda, że jest apetyczna ? Sałatka z krewetkami i różowym sosem Czas przygotowania
Kulinarne przygody Gatitykażdy rodzaj cery do dalszych etapów pielęgnacji. Pielęgnację kończymy łagodzącym kremem prebiotycznym. Jeden krem, który stosujemy na twarz, szyję, powieki, z powodzeniem zastępuje kremy na dzień, na noc, pod oczy i na powieki dla każdego rodzaju skóry. Dlaczego? Bo wszystko, co mieliśmy dać skórze, już jej ofiarowaliśmy w postaci serum i kolagenu. Krem ma inne zadanie. Zabezpiecza skórę przed utratą
W mojej kuchniinnych osób, z którymi mama ma często kontakt. Warto więc dużo mówić do brzuszka, czytać bajki i puszczać różnorodną muzykę, co pomaga rozwijać nie tylko słuch maleństwa. Dziecko otwiera oczy już w brzuchu mamy! Następuje to w okolicach 28. tygodnia ciąży, może więc reagować na ostre światło z zewnątrz, odwracając główkę. Bądź co bądź im większy brzuch, tym bardziej rozciągnięta
Anioszek w kuchniBrokuł to prawdziwy champion w kategorii najzdrowszych warzyw. Posiada wyjątkowe właściwości zdrowtne, chroni przed rakiem, wrzodami żołądka, anemią, chroni nasze oczy (luteina i zeaksantyna!), reguluje poziom cukru we krwi. Jest doskonałym źródłem błonnika, który pozwala zachować szczupłą sylwetkę. W rankingu warzyw pod względem mocy przeciwdziałania rakowi brokuł zajmuje I miejsce. To wszystko za sprawą sulforafanu - bardzo silnego przeciwutleniacza. Warzywo zachowuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciepłą kolację w gronie Rodziny. Każdy na pewno z ochotą po nie sięgnie. Jeśli więc planujecie w najbliższym czasie spotkanie i chcesz przygotować coś, co nasyci nie tylko oczy, to te hamburgery będą do tego idealne. Składniki na 15 sztuk: 15 mini bułeczek do hamburgerów 1 duża główka sałaty 4 pomidory 1 ogórek świeży 3 ogórki konserwowe 800g
Kuchnia w czekoladziePyszne bułeczki majonezowe – przepis Amiszów Pyszne bułeczki majonezowe – przepis Amiszów. Pyszne bułeczki majonezowe ten przepis wpadł mi w oczy gdy nad ranem obudzona przez wariujące po ciemku koty zostałam obudzona ;) I tak mignął mi gdzieś ten przepis na fb.. rano go odnalazłam i zrobiłam dzieciom na śniadanie. Zakochały się i powiedziały, że od dzisiaj tylko takie bułeczki
Kuchnia na wzgórzu