oczy - 2103 przepisów (strona:66/141)

9. Wegańska surowizna: czyli pyszne ciasto orzechowo-czekoladowe ★ 185

więcej niż banany, "ulepsza" nasze procesy myślowe i pracę serca), witaminy C , E i A (silne przeciutleniacze, kolejne przeciwnowotworowe) oraz witaminę B i luteinę i zeaksantynę (świetnie wpływają na oczy) siemię lniane - zawiera witaminę B12 , niebotycznie dużo kwasów omega-3 , zdrowych minerałów , np witaminy młodości E . Świetnie odżywia włosy i paznokcie , wykazano nawet, że poprawia nastrój . Tworzy ochraniającą warstwę "śluzu

Pland based fille
ZUPA MARCHEWKOWA ORIENTALNA Z CYTRYNOWĄ NUTĄ 236

taki czas szukam czegoś, co mnie porządnie rozgrzeje od środka. A nic tak nie robi dobrze na wychłodzone ciało jak imbir, chili i kumin. Marchewka swoim kolorem cieszy oczy i poprawia wyrazistość obrazu. A pomarańcza przypomina o wakacjach... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
Raw & Happy :) 179

TEGO przepisu i deser wyszedł niesamowicie obłędnie smaczny :)  Gryczanki Dostępne są trzy smaki i wszystkie Wam za chwilkę przedstawię. 1. Gryczanki miodowe Pierwsze co rzuciło mi się w oczy porównując opakowania wszystkich smaków to to, że mają najkrótszy skład. Oczywiście nie jest to minusem! Oznacza to tylko tyle, że posiadają najprostszy skład, ale złożony z głównych surowców, dzięki czemu

Zdrowie na języku :P
Miękkie pierniczki 373

wrażenie ,że z każdym rokiem coraz wcześniej zaczynam wypiekanie świątecznych cudeniek :) Ale cóż zrobić  ... pierniczki wymagają sporo czasu by zachwycać nas nie tylko smakiem ale i cieszyć oczy pięknymi zdobieniami. A Wy czujecie już nieco z tej świątecznej krzątaniny ?  Jeśli nie to spokojnie  .... pierniczki które dziś Wam proponuję możecie spokojnie upiec nawet na dzień przed świętami. Maja

Malinowa Kawiarenka
Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami 153

Placki , naleśniki , racuchy to potrawy, które nigdy się nie znudzą. Z owocami, czy bez, na słodko, czy na słono – o każdej porze roku cieszą oczy i radują nasze zmysły. Racuchy drożdżowe z żurawiną i jabłkami, to jedzenie na pocieszenie. Zaspokoją apetyt, poprawią nastrój, przywołają najmilsze wspomnienia… i nie tylko.   Składniki: - 4 szklanki mąki luksusowej

mojewypiekiinietylko
Marchewkowa surówka z chrzanem 156

Połączenie marchewki z chrzanem to jest to co najbardziej lubię. Lekko ostry smak surówki i dealnie pasuje do posiłku, gdzie główną role odgrywa ryba. Nietypowo skrojona cieszy oczy. Podniebienie też. ;-) 2-3 średnie marchewki 1/2 jabłka 2 łyżki chrzanu ze słoika 2 łyżki śmietany sól, pieprz łyżeczka cukru koperek 1. Marchewki i jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce

Szefowa kuchni
Jedyna taka bacówka w Polsce 111

świecie lokalnym, tradycyjnym produktem jest oscypek . Od 14 lutego 2008 roku jest zarejestrowany jako Chroniona Nazwa Pochodzenia. Dzisiaj chciałabym zabrać Was do wyjątkowej bacówki, gdzie na własne oczy zobaczyłam jak przygotowuje się oscypki i inne serki z mleka owczego. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Zupa rybna 178

szklanki śmietany 30% słodka i ostra papryka Pulpety: karp ugotowany z rosołu 1 jajko kilka łyżek bułki tartej sól,pieprz Sposób przygotowania: Karpia dokładnie oczyszczamy,z głowy usuwamy oczy i skrzela.Karpia kroimy na mniejsze kawałki,i wkładamy do dużego garnka ,dodajemy obrane warzywa .Zalewamy wodą tak aby woda pokryła rybę i warzywa,dodajemy ziarnka pieprzu,ziela angielskiego i listek laurowy

Bajeczna Kuchnia
Rosół z karpia z pulpecikami 154

sól.pieprz  vegeta Pulpeciki: karp ugotowany z rosołu 1 jajko kilka łyżek bułki tartej sól,pieprz Dodatkowo: posiekana natka pietruszki Sposób przygotowania: Karpia dokładnie oczyszczamy,z głowy usuwamy oczy i skrzela.Karpia kroimy na mniejsze kawałki,i wkładamy do dużego garnka ,dodajemy obrane warzywa .Zalewamy wodą tak aby woda pokryła rybę i warzywa,dodajemy ziarnka pieprzu,doprawiamy solą i vegetą

Bajeczna Kuchnia
Jak kroić cebulę, aby nie łzawiły nam oczy. 103

podczas krojenia cebuli nie łzawiły nam oczy, należy oddychać ustami, a nie przez nos. Gdy będziemy oddychać tylko ustami, nasz nos będzie szczelnie zatkany, wtedy nie będziemy płakać podczas obierania lub krojenia cebuli. Warto pamiętać o tym podczas krojenia cebuli oraz przy jej obieraniu, zwłaszcza większej ilości np. podczas przygotowywania sałatek

Przepisy i porady kulinarne
JESIEŃ W MEDIOLANIE – czyli jak Nestlé spełniło moje marzenia / day 3 194

nadzieją spędzenia kolejnego, fantastycznego dnia i wykorzystania go w pełni na zwiedzenie i ostatnie zakupy w Mediolanie. A tu …. oberwanie chmury i 8 stopni za oknem! Przecierałyśmy oczy ze zdumienia, nie dowierzając w to, co widzimy! Tłumy goniące z połamanymi parasolami .. deszcz walący po szybach samochodów i Włosi ubrani nie w krótkie spodenki a w ciepłe kurtki! Prawdziwa jesień

Ostra na Słodko
Cytrusowe ciasto avocadowe 177

zmieniłam w trakcie pieczenia plany i użyłam standardowej wielkości prostokątnej blachy. ps. Ciasto jest ciężkie, wilgotne, coś jak mokry piernik ale przełamany cytrusami. Każdy kto sprórbował robił wielkie oczy i mówił „WOW” Składniki: Ciasto: 1 dojrzałe avocado 500 g mąki 1 duży dojrzały banan duża łyżka kakao 80-100 g cukru pudru łyżeczka sproszkowanych goździków łyżeczka proszku

greenscarf
Wegańska PRAGA 188

Przekąska z World Vegan na Moście Karola Zapraszamy na mały przewodnik po wegańskich knajpach w Pradze :) Wybór jest naprawdę duży, niektórych trzeba poszukać, inne od razu rzucają się w oczy. Oto nasze zwiedzone i posmakowane restauracje w Pradze w 2015 roku. Niedawno mieliśmy przyjemność spędzić w Pradze kilka dni. Rozpieszczała nas nie tylko piękna słoneczna pogoda (Maugo wybrała się

Bananowe Pole
Twarożek łososiowy a la myszka 251

porcje, z każdej formujemy w dłoniach kulkę, a następnie spłaszczając z jednej strony łezkę. Układamy na chlebie. W wąską część wkładamy ziarenka pieprzu - na nosek i oczy. Z plastrów rzodkiewki robimy uszy, a ze szczypiorku wąsiki i ogonek. Dookoła kanapki układami kiełki i pomidorki, można dodać także inne warzywa, które lubi dziecko

Kulinarne Inspiracje
Nawiedzone ciasto 178

pomarańczowym smarujemy dolną część ciasta. Przykrywamy ją drugim plackiem. Na wierzchu rozprowadzamy wystudzoną, ale wciąż płynną, polewę posypując ją następnie pokruszonym ciastem. W ciasto ostrożnie wbijamy nasze bezowe duszki (oczy i buźki robimy z polewy kakaowej używając pędzelka) oraz ciasteczka imitujące nagrobki (odcinamy boki ciasteczek, a następnie pędzelkiem robimy lukrowe napisy). Ciasto przechowujemy pod przykryciem w lodówce wyjmując

MyCookBook.pl