mięso - 63110 przepisów (strona:697/4208)

Flaki wołowe 205

postaci gęstej zupy, której głównym składnikiem są pocięte fragmenty żołądka wołowego. Czy flaki mają jakiś aspekt zdrowotny? Owszem tak, są bogate w związki wapnia i zawierają ich więcej niż mięso. Flaki przygotowałam na lekkim rosole (kurczak+indyk), bez zasmażki. Ważne jest, aby flaki zostały ugotowane do miękkości. Na przygotowanie flaków trzeba zarezerwować wiele godzin, jednak warto, to prawdziwa uczta smaków(...)wodą i zagotować. Zdjąć szumowiny. Dodać obrane warzywa, listek laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Miękkie już warzywa wyłowić z rosołu i odłożyć na bok. Po czasie wyłowić również mięso. Odzielić mięso od kości i pokroić w małe kawałki flaki należy 3 razy obgotować po 30 minut, za każdym razem zmieniając wodę na świeżą, pomimo tego iż kupiłam już flaki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym, kukurydzą i pieczarkami 492

przypraw, skróćcie jej listę wedle uznania. Składniki (na 4 porcje): 400 g makaronu świderki - może być kolorowy lub klasyczny (makaron świderki możesz zastąpić penne lub muszelkami) 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 2 średnie cebule 1 duży pomidor 4 większe pieczarki 1 łyżeczka vegety natur + 1,5 szklanki wrzątku 2 szklanki mleka + łyżka masła 400 g kukurydzy (może być(...)konserwowa z puszki) przyprawy do smaku - wszystkie w połączeniu dają baaaardzo aromatyczne danie: świeżo zmielony pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek, curry, czosnek, przyprawa do mięsa mielonego, lubczyk, świeżo zmielona w moździerzu lub ugnieciona kolendra żółty tarty ser do posypywania zapiekanki + natka pietruszki masło klarowane do smażenia mięsa Wykonanie: Na patelni z masłem przesmaż mięso razem

Zasmakuj Kuchni
Papryka faszerowana 142

Papryka faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem kukurydzy ,bardzo fajne danie na niedzielny obiad ,papryka bardzo ładnie się  prezentuje z kapelusikiem z papryki i smakuje fantastycznie . Składniki          0,5 kg mielonego mięsa           1 puszka kukurydzy          1 cebula          4 papryki(...)czerwone          sól pieprz ziołowy         2 jajka           folia aluminiowa    Wykonanie  Mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku według uznania ,następnie cebulę przesmażamy na patelni i dodajmy do mięska ,oraz kukurydzę i jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Paprykę myjemy i wycinamy gniazda nasienne

Mój Smak
Marynata mięsna na grilla 147

Mamy sezon grillowania a więc takie marynaty są mile widziane,w tej kwestii mamy duży wybór ,wszystko według upodobań czy ktoś lubi ostre czy łagodne przyprawianie mięsa . Ja  tu proponuję troszkę łagodniejszą wersie mięsa . Składniki        2 łyżeczki curry        2 łyżeczki pieprzu ziołowego        2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej(...)uznania        1 duża cebula biała        1 cebula czerwona        sól według uznania  Wszystkie przyprawy dokładnie połączyć z mięsem i cebulą pokrojoną w talarki i odstawić mięso na całą noc do lodówki, następnego dnia można przyrządzić na grillu

Mój Smak
Gołąbki 144

robi je na swój sposób , a to jest moja wersja zapraszam .  Składniki       1 główka kapusty białej       500 dag mięsa mielonego       2 jajka       1 duża cebula     1 torebka ryżu      5 łyżeczka śmietany      4 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)pieprz czarny  Wykonanie  Kapustę parzymy w gotującej się wodzie i kiedy wierzchnie liście zmiękną odcinamy i parzymy następne warstwy aż do wykorzystania całej kapusty .  Do mięsa mielonego dodajemy ugotowany ryż ,jajka ,sól pieprz ziołowy i pieprz czarny, cebule pokrojoną w kostkę i przesmażoną ,następnie wszystko razem dokładnie mieszamy  Kiedy mamy już wszystkie liście kapusty sparzone ,nożem

Mój Smak
Spaghetti po mojemu 165

nadaje się jako obiad , bądź na kolację rodzinną , zapraszam serdecznie do wypróbowania .                   Składniki          250 dag mięsa mielonego          1 duża cebula          1 puszka ananasa w kawałkach          1 papryka czerwona(...)łyżeczka koperku suszonego          1 szklanka wody           sól         1 ząbek czosnku    Wykonanie  Mięso mielone przesmażamy w głębokiej patelni , do przesmażonego mięsa dodajemy cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę i przesmażamy około 5 minut mieszając , następnie dodajemy starty czosnek na drobnych oczkach i przesmażamy

Mój Smak
Roladki z karkówki 151

Bardzo fajny sposób na przyrządzenie mięsa na niedzielny obiad , na spotkania rodzinne , bardzo fajnie smakuje , szybko znika z talerza . Robiłam ją na niedzielny obiad i w takim tempie znikała że sama byłam w szoku , zapraszam do wypróbowania .  Składniki  10 plasterków karkówki  1 łyżeczka gyrosa  3 marchewki   3 ogórki kiszone  1 duża cebula(...)przesmażam na oliwie z wszystkimi przyprawami , aż cebulka się zarumieni , kiedy cebulka nam się zarumieni to całą zawartość patelni wkładam do startych warzyw i doprawiam solą do smaku , odstawiam . Mięso kroję na plastry 2 centymetrowe i rozbijam tłuczkiem , lekko solę i wykładam na każdy pojedynczy rozbity kotlet mieszankę z marchewki i zawijam i układam ścisło w naczyniu żaroodpornym

Mój Smak
Koperkowa pierś z kurczaka z mlekiem kokosowym 141

ziołowego  sól różowa himalajska   4 łyżki mleka kokosowego  1 łyżeczka czosnku granulowanego  Wykonanie  Pierś z kurczaka kroję w średnią kostkę , kiedy mam już mięso pokrojone , obieram cebulę i także kroję w kostkę i dodaję do mięsa , następnie koper siekam i dodaję do naszego mięsa , kiedy mamy dodaną cebulę i koper , dodaję wszystkie nasze przyprawy(...)dokładnie mieszam , przykrywam folią aluminiową i odstawiam na całą noc do lodówki .  Na następny dzień mięso wyciągam z lodówki , na dobrze rozgrzaną patelnie wykładam pierś z kurczaka i smażę około 15 minut , następnie dodaję mleko kokosowe oraz pół szklanki wody, gotuję na małym ogniu aż płyn nam lekko wyparuje , kiedy płyn nam troszkę wyparował , danie jest gotowe do podania

Mój Smak
Chili Con Carne 163

potem meksykańskim). Jego przygotowanie jest proste i mało pracochłonne, samo danie zaś jest pyszne i bardzo pożywne.  Chile con carne to po hiszpańsku tyle, co "papryki z mięsem"... Składniki dla 4-6 osób: 750g mielonego mięsa wołowego lub wołowo- wieprzowego   2 drobno posiekane papryczki chili   4 posiekane ząbki czosnku   2 duże cebule pokrojone w kostkę(...)zalewy   1 puszka kukurydzy, odsączonej z zalewy   natka pietruszki   tarty żółty ser do posypania Sposób przygotowania:   Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso mielone oraz pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę, posiekany lub zmiażdżony czosnek i papryczkę chili - podsmażamy do momentu, aż papryka zmięknie. Następnie dodajemy pomidory, bulion,  przecier pomidorowy, cukier oraz przyprawy

Aromatyczne Podróże
Zupa fasolowa 156

rosołowa ząbek czosnku  świeża pietruszka  przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, kminek, sól, pieprz mielony, majeranek, maggi.  ok 2 l wody  Wykonanie:  Uwaga, mięso i fasolę gotujemy w dwóch osobnych garnkach. Fasolę wypłukać i namoczyć przez całą noc. Na drugi dzień wypłukać ponownie i przełożyć do garnka z lekko osoloną wodą , gotować do pół(...)miękkości (ok 30-40 minut).  W drugim garnku włożyć mięso i zalać wodą, zagotować , a następnie zmienić wodę na nową lub zebrać szumowiny. Dodać liść laurowy , 2 ziarenka ziela angielskiego , ziarenka pieprzu ,odrobinę soli.  Marchew pokroić w plasterki, selery i pietruszkę w większe kawałki. Dodać do skrzydełka i gotować  do miękkości mięsa. W między czasie obrać ziemniaki

Aromatyczne Podróże
Gulasz wieprzowy 193

duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka kaparów z zalewy olej  mąka pszenna sól, pieprz, papryka słodka/ostra, majeranek. 2 liście laurowe 200 ml bulionu  Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni kilka minut(...)mięso się zrumieni). Obsmażone mięso wkładamy do garnka, dodajemy cebule porojoną w kostkę, czosnek pokrojony w plasterki, paryke pokrojoną w cieniutkie plasterki, kapary oraz liść laurowy . Całość zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy około półtorej godziny na wolnym ogniu. W celu zagęszczenia sosu, 1 łyżkę mąki rozrabiamy w pół szkalnki wody i dodajemy do gulaszu. Gotujemy jeszcze przez około

Smaki Natalii
Stek ze Strusia z kaszą jaglaną w prażonej cebuli z musem z wiśni peruwiańskiej ,figi i śliwki kalifornijskiej 170

ViolaPassion Wspaniałe mięso ze Strusia z Afryki Południowej Jadłam go po raz pierwszy i powiem wam że jest warty grzechu. Bardzo podobne do wołowiny, ale pozostaje to dalej mięsem drobiowym. Jest soczyste i kruche  . Nie posiada wiele tłuszczu , jest zdrowe , zawiera mało cholesterolu bogate jest w proteiny i dużo kwasu arachidowego . Ten kwas jest niezbędny do prawidłowej budowy(...)układu nerwowego i wspomaga bardzo odporność organizmu. Zbiliżone jest do mięsa indyczego, jest chudsze niż kurczaczek. Piszę tyle o nim bo zakochałam się w tym mięsie . I będę go jadać częściej . Aczkolwiek czekam jeszcze na mięso: z krokodyla ,kangura, węża i pająka . Nie oznacza to że mam kuku na muniu . Tylko oznacza to jak bardzo jestem spragniona i ciekawa

Viola cooks with passion
Gruzińskie pierożki po polsku 161

Uwielbiam pierogi z mięsem i postanowiłam przygotować gruzińskie chinkali w polskim wydaniu. Delikatne drobiowe mięso, bulion i dużo pietruszki. Dzięki bulionowi środek pierożka jest soczysty i obłędny w smaku! Ciasto: 30 dag mąki pszennej 1 jajko 0,5 szklanki wody Szczypta soli Farsz: 250 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 0,5 szklanki bulionu drobiowego Pęczek natki pietruszki Sól(...)pierogów. Następnie wycinamy koło o średnicy około 10 cm. Farsz: Cebulę kroimy w kosteczkę, przesmażamy na patelni na oliwie z oliwek. Natkę pietruszki siekamy. Wszystko łączymy i wyrabiamy z mięsem. Dolewamy bulion, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Farsz układamy na środku każdego kółka (około 1 łyżkę). Każde kółko zwijamy na środku i robimy takie jakby zakładki. Górę okręcamy

VioletoweKucharzenie
Wolnowar Russell Hobbs - wrażenia z użytkowania 407

garnek na prąd, jednakże od zwykłego "garnka na prąd" wyróżniają go temperatury gotowania - niska, wysoka i podtrzymywanie ciepła. Niska temperatura około 70*C służy do powolnego, długiego gotowania. Mięso pieczone w tej temperaturze przez 10 godzin jest kruche, soczyste i obłędnie pyszne, ciężko odtworzyć ten smak w piekarniku. Drugi stopień ciepła, to wysoka temperatura ok. 120*C do szybszego duszenia(...)mięsa, aczkolwiek nadal jest to około 6 godzin. Ostatnia funkcja (dwie falki) to nic innego jak podtrzymywanie ciepła, które sprawia że posiłek jest idealny do spożycia w każdej chwili.  Opis producenta: Wolnowar o pojemności 3,5 l z garnkiem do podsmażania Duża pojemność wolnowaru pozwala na przygotowanie 4 porcji żywności Zawiera garnek do podsmażania, możliwy do używania na kuchence

Gotowanie i blogowanie
Tacos 209

widnieją w potrawach na naszych talerzach, a tacos pokazuje właśnie wszystko co najlepsze z tej kuchni. Obecnie jest wiele sposobów przygotowania tego dania. Ja jednak zapraszam na wersję z mięsem mielonym. Składniki: 500 g mięsa mielonego 100 g fasoli czerwonej 1 pomidor 1 czerwona papryka 100 g kukurydzy 1 cebula Kilka listków sałaty 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól(...)suchej patelni, obustronnie, aż się zarumienią. Gotowy placek zwijamy w muszelkę i zostawiamy do ostygnięcia. Na końcu przygotowujemy farsz. Na początku smażymy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy do tego mięso mielone oraz sól i pieprz. Całość dalej smażymy. Paprykę kroimy w słupki, a kukurydzę i fasolę odcedzamy. Pomidory kroimy w kosteczkę. Na wcześniej przygotowanych plackach układamy mięso mielone oraz pokrojone warzywa

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne