mięso - 63110 przepisów (strona:592/4208)

Rolady z karkówki 107

Rolady przyrządzamy na wiele sposobów i z różnych mięs. Dziś chce się z Wami podzielić przepisem na rolady z karkówki. Autorem tego przepisu jest Piotr, tradycyjne przyprawy  wzbogacił o majeranek i dodał mocno wędzony boczek. Rolady są przepyszne, polecam. Ja robię je bardzo często i wszystkim bardzo smakują. SKŁADNIKI: 4 plastry chudej karkówki 15 dag surowego wędzonego boczku(...)cebula 2 średnie ogórki kiszone musztarda ostra do posmarowania mięsa przyprawy: sól,pieprz,papryka, majeranek olej do smażenia WYKONANIE: karkówkę rozbijamy cienko, mięso smarujemy musztardą, posypujemy przyprawami, boczek kroimy w grubsze paski, cebulę w piórka, ogórki kroimy wzdłuż na 4 części, na przyprawione mięso kładziemy boczek,ogórek i cebulę,  ciasno zwijamy i zapinamy wykałaczką,  na patelni rozgrzewamy tłuszcz

Kuchnia Beaty
Kurczak w sosie z warzywami 138

proszku 150 g śmietanki kremówki 30% 100 ml wrzącej wody po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej koperek do posypania ziemniaków olej rzepakowy Przygotowanie kurczaka w sosie z warzywami. Mięso oczyszczamy i kroimy po skosie w plastry. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem i ostrą papryką, jak ktoś woli delikatniejszy smak to słodką papryką. Smarujemy mięso olejem. Mrożone warzywa wyjmujemy dzień wcześniej(...)zamrażalnika, albo przelewamy je wrzątkiem, aby się rozmroziły Rozgrzewamy patelnię i wykładamy doprawione mięso. Obsmażamy po 2 minuty z każdej strony, następnie wlewamy gorący rosół lub bulion i zagotowujemy. Do mięsa wsypujemy warzywa i gotujemy bez przykrycia przez około 5 minut. Dodajemy śmietankę wymieszaną z obydwiema mąkami i wrzącą wodą. Gotujemy jeszcze przez ok. 2-3 minuty aż sos zgęstnieje

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym 144

sosie koperkowym to jedno z klasycznych dań obiadowych. Wśród wielu przepisów ten najbardziej przypomina mi smakiem rodzinny dom i obiady u mamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mielonego mięsa 1 bułka kajzerka 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego, u mnie z 2 domowych bulionetek https://s9.pl/2020/01/02/domowe-bulionetki-kostki-rosolowe/ ok 150-200 ml śmietany 12% 1 jajko(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: bułkę namaczamy w mleku, koperek drobno siekamy cebulę siekamy z czosnkiem w blenderze ( możemy cebulę zetrzeć na tarce a czosnek przecisnąć przez praskę), do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, jajko, cebulę z czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką, całość wyrabiamy jak na kotlety, z wyrobionego mięsa formujemy kulki, lekko spłaszczamy, obtaczamy

Blog kulinarny S9.PL
Domowa kiełbasa 111

osłonce do kiełbasy, jednakże uważam, że nie wszyscy mają je pod ręka. Dlatego proponuję, aby zrobić ją w folii spożywczej, którą mamy prawie wszyscy w domu. Składniki 70 dkg. mięsa z udek kurczaka (bez kości i skóry) 30 dkg. fileta z kurczaka 1 średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku (można pominąć) 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka żelatyny(...)oleju sól, pieprz Krok po Kroku 1 Mięso z uda kroimy w kostkę, a filet z kurczaka mielimy lub blendujemy. 2 Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Po kilku minutach dodajemy przeciśnięty czosnek i smażymy do momentu, aż cebula zrobi się szklista. 3 Mieszamy mięsa, dodajemy cebulę, przyprawy, żelatynę i wyrabiamy kilka minut. 4 Mięso wykładamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Ryż z kurczakiem i brokułem 120

Dzisiejszy mój przepis to pomysł na prosty i smaczny obiad, który możemy przygotować na jednej patelni. Podstawowymi składnikami jest ryż oraz mięso z kurczaka, a warzywa możemy zmieniać według własnego uznania albo w zależności od tego, co mamy pod ręką. Jeżeli nie mamy ochoty na danie z mięsem to możemy przygotować sam ryż z warzywami i będzie również smaczne. (adsbygoogle(...)ugotować według przepisu na opakowaniu. Brokuła umyć, podzielić na różyczki. Włożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować około 5-7 minut. Następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski. Doprawić (u mnie przyprawa do gyrosa). Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać mięso, podsmażyć na złoty kolor. Przesunąć na bok patelni i dodać obraną

Danka Pichci
Tacos 176

Taco to jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej. Przeważnie oryginalne taco składa się z tortilli wykonanej z mąki kukurydzianej, mięsa wołowego, cebuli, pomidorów, czosnku przypraw (bazylia, chili, kolendra, oregano, pieprz, sól), a także warzywa charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej, czyli czerwona fasola i kukurydza. W Meksyku taco może być podawane jako przystawka w restauracji, ale jest także jednym z najbardziej tradycyjnych(...)przykryj i odstaw do lodówki. 4. Do miseczki wlej oliwę, wsyp słodką paprykę, dodaj resztę czosnku, chili i soku oraz skórkę z limonki. W ten sposób przygotujesz marynatę do mięsa. 5. Mięso pokrój w paseczki, włóż do marynaty, przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut. 6. Z każdego placka tortilli wytnij po 4 krążki i zawiń je w folię

Z notatnika dietetyka
Tatar 182

Tatar wołowy, to super smaczne danie ze świeżego surowego mięsa, które prosto, łatwo i szybko przygotujemy w domu lub zjemy w każdej tradycyjnej restauracji. -- Skład: 500 g mięsa mielonego z polędwicy, ligawy lub udżca, żółtka jajka, sól i pieprz do  smaku, 2-3 łyżki oleju, drobno posiekana cebula i ogórek kiszony lub korniszon...  Opcjonalnie inne ulubione dodatki... kapary(...)grzybki marynowane, sardynki, ....  Mięso doprawiamy solidnie solą z pieprzem mielonym lub tłuczonym, dodajemy olej i wyrabiamy... Następnie przekładamy na talerz i dzielimy na porcje. -- Potem odciskamy w każdej porcji miejsce na żółtko. -- Sparzamy wrzątkiem jajka i oddzielamy żółtka, które nakładamy na mięso. Dodajemy wcześniej przygotowane dodatki, schładzamy i serwujemy. Po przełożeniu na talerz, każdy jeszcze doprawia po swojemu... jedni

chleba naszego
Smak Bangkoku 144

Smak Bangkoku Danie jednogarnkowe, delikatne mięso z udek  w pysznym sosie z makaronem. Składniki: ·        4 udka z kurczaka ·        1 łyżka sosu sojowego ·        1 łyżka octu jabłkowego ·        1 łyżka oleju sezamowego(...)skórki, wyjmujemy kości i kroimy na małe kawałki. 3.   Doprawiamy solą i wlewamy sos sojowy. 4.   Na patelnie wlewamy olej, ocet oraz miód, mieszając podgrzewamy i dodajemy mięso. 5.   Mięso nam się pruży a my w tym czasie obieramy marchew, kroimy w słupki. 6.   Paprykę również kroimy w podłużne paski i tak samo grzyby

Kulinarna Chwila
Kotlety mielone z kalafiorem 165

smaczna i delikatniejsza odmiana od tradycyjnej wersji. Świetnie sprawdzą się jako danie obiadowe w towarzystwie ugotowanych ziemniaków i domowej surówki :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kalafior 500 gram mięsa mielonego 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Jest to dość duża porcja kotletów, w razie(...)proporcje składników kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo , ostudzony kalafior przekładamy do miksera blendujemy/miksujemy wraz z czosnkiem i cebulą na jednolitą masę, do miski przekładamy mięso, zblendowanego kalafiora, dodajemy jajko, sól, pieprz, ulubione przyprawy do mięsa, całość mieszamy i wyrabiamy na kotlety, gdyby masa była za rzadka możemy podsypać trochę bułki tartej, formujemy kotlety, obtaczamy

Blog kulinarny S9.PL
PULLED- PORK 152

wieprzowina, długo pieczona w niskiej temperaturze lub wolno gotowana w wolnowarze. U mnie łopatka wieprzowa, ale może być dowolny kawałek wieprzowiny. Pod wpływem długiego gotowania (pieczenia) w niskiej temperaturze, mięso staje się meeega kruche, wręcz rozpadające, moje rozpadało się już przy wyjmowaniu w garnka Domowa kanapka, chlebek pita z pulled pork, to pyszny obiad. Mięso jest pyszne zarówno na ciepło(...)całą) - 1/4 łyżeczki cynamonu Obrane, pokrojone na kawałki cebule układamy na dnie naczynia do zapiekania lub wolnowaru, dodajemy także obrane pokrojone w plastry ząbki czosnku. Wlewamy ocet jabłkowy. Mięso nacieramy oliwą oraz przyprawami i umieszczamy w naczyniu z cebulą i czosnkiem. Naczynie przykrywamy i pieczemy ok. 9h w piekarniku, w temp. 90*C lub w wolnowarze 7h (ust.High

Smaczne Zdrowe
Roladowy Bzyk 395

Roladowy Bzyk Taką roladą możemy zachwycić gości, może być ozdobą naszego stołu. Delikatne mięso z kurczaka z farszem pieczarkowym, otulone ciastem serowym. Składniki na masę serową: ·        30 dag sera żółtego ·        3 jajka ·        3 łyżki majonezu(...)obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 6.   Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 7.   Grzyby łączymy z ketchupem. 8.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 9.   Na ciasto serowe wykładamy mięso, doprawiamy przyprawą oraz solą. 10.         Na mięsie natomiast rozprowadzamy cienką warstwę

Kulinarna Chwila
Pulpety w sosie z polnych pomidorów 121

łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka majeranku 1 listek laurowy 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso zmieliłam z połową cebuli w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbiłam jajko. Dodałam musztardę, majonez i bułkę tartą. Przyprawiłam mięso do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszałam

Waniliowe Improwizacje
Kotlety mielone z żółtym serem 133

przygotowałam je z żółtym serem w środku. Takie kotlety mają fajny smak i wygląd. Można je podać z dowolnymi dodatkami. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 300g mięsa mielonego 3 nieduże kawałki żółtego sera 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka bułki tartej 1/4 cebuli 1 łyżka mleka sól, pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania kotletów tłuszcz do smażenia (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso mielone przełożyłam do miski. Doprawiłam je na oko solą i pieprzem. Dodałam majonez, bułkę tartą i mleko. Dodałam również startą na tarce cebulę. Można ją też drobniutko posiekać, lub zmielić razem z mięsem. Wszystko dokładnie wymieszałam na jednolitą masę mięsną. Masę podzieliłam na trzy równe części. Każdą część uformowałam w płaski placek. Na środku ułożyłam

Waniliowe Improwizacje
Gołąbki inaczej 428

Gołąbki inaczej Przepyszna i szybsza alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. W tej wersji mięsa nie zawijamy w sparzoną kapustę, a jedynie wszystkie składniki mieszamy razem i formujemy ruloniki, które następnie dusimy w aromatycznym sosie. Danie możemy podać z gotowanymi ziemniaczkami lub ze świeżym pieczywem.     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 100g ryżu (1 woreczek) 250g białej kapusty 1 niewielka(...)rozgrzewamy niewielką ilość oleju i szklimy na nim cebulę. Dodajemy kapustę oraz marchewkę i wszystko smażymy rzez około 2 minuty ciągle mieszając. Całość odkładamy do przestudzenia. Do miski przekładamy mięso mielone, ryż, kapustę z patelni i wbijamy jajka *** *** Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy – do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Z masy formujemy owalne gołąbki i obtaczamy je w mące

Blog z Apetytem
Pikantna wieprzowina z fasolą i pomidorami 162

czerwona fasola i ostre papryczki...  całość posypana żółtym serem. Przepis jest banalnie prosty a danie pyszne i sycące - polecam na chłodniejsze dni. Składniki na 2 porcje: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1/2 małej cebuli mała puszka pomidorów pelati (ok. 160g) mała puszka czerwonej fasoli (ok. 80g) kilka kawałków ostrej papryczki ok. 2 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki przecieru(...)pomidorowego pieprz, ostra papryka w proszku przyprawa do mięsa mielonego dodatkowo: bagietka czosnkowa i szczypiorek Przygotowanie: Mięso mielone i cebulę pokrojoną w cienkie piórka przesmażamy na suchej patelni do grilla - doprawiamy przyprawą i pieprzem Do garnka wrzucamy pokrojone pomidory i fasolę oraz szczyptę ostrej papryki - podsmażamy na małym ogniu 3 min. Dodajemy do garnka mięso z cebulą - mieszamy i podgrzewamy

Alutka-Gotuje