babeczki - 15371 przepisów (strona:592/1025)

Muffinki bananowe z czekolada 105

babeczki są tak łatwe do zrobienia, że ​​każdy, nawet dzieci, mogą je przygotować. Nie ma żadnych wymyślnych składników i zazwyczaj wszystko, czego potrzebujesz, jest już w kuchni. Ciasto przygotowuje się w 10 minut.I nie ważne czy jesteś królową wypieków czy początkującym kuchcikiem zrobisz je bez problemu w mgnieniu oka. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Babeczki ze słonym karmelem i orzechami 122

przerywając ucierania dodajemy kolejno po jednym jajku i na koniec masę kajmakową. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy partiami do mokrych składników. Masę przelewamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 10 minut w 180 st. C. Posypujemy solą i orzechami i pieczemy kolejne 10-15 minut

Kucharzyca
Muffinki piernikowe (Gingerbread muffin) 130

przyprawami. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Muffiny pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka.  Upieczone babeczki odstawiamy do wystygnięcia. Krem Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, szczyptą cynamonu i serkiem philadephia. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffinki. **** PREPARAZIONE Muffin Riscaldate il forno

La grande e la piccola cuoca
Muffiny z malinami i piernikami 97

następnie napełnij je masą do 3/4 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C przez 25 min. Dekoracja: resztkę czekolady (50g) rozpuść z kawałeczkiem masła i od razu polej babeczki. Na przestygniętej polewie ułóż płatki suszonej róży, żurawinę, możesz muffinki udekorować dowolnie, np. płatkami migdałowymi, orzechami, a nawet pokruszyć pierniki. Smacznego! Artykuł Muffiny z malinami i piernikami pochodzi z serwisu

Raj dla Podniebienia
Mufiny z masą makową z białego maku 127

Może nie wyszły idealne, bo jakieś "brzuszki "im wyrosły,ale za to "z uśmiechem ".Po rozkrojeniu babeczki akurat tak mi się skojarzyło.Mufinki proste do zrobienia, można użyć  dowolnego nadzienia np, ugotowanego budyniu, jakiegoś dżemu lub tak jak u mnie masa makowa z białego maku.Zostało mi trochę takiej masy od rogalików marcińskich .Do upieczenia mufinek użyłam mąki szymanowskiej

Moje domowe kucharzenie
Muffinki choinki 115

nasze stoły trafią tradycyjne makowce, pierniki i serniki proponuję zrobić pachnące piernikiem i pomarańczami muffinki w kształcie choinek. To propozycja zarówno dla małych jak i trochę większych, bo babeczki w takiej świątecznej wersji posmakują każdemu.Można je zrobić także na same święta, będą pięknie prezentowały się Waszych stołach. Przy okazji chciałam Wam polecić stronę ambition.pl , gdzie znajdziecie mnóstwo przepisów, akcesoriów

Bon appetit mon amie
CZEKOLADOWE BABAECZKI Z MARCEPANEM 108

Wilgotne babeczki czekoladowe z pyszną marcepanową kulką w środku.  Odpowiednio słodkie i czekoladowe, długo zachowujące świeżość.  Przygotowanie ich trwa chwilę, pod warunkiem, że minimum godzinę wcześniej wyjmiecie składniki z lodówki.  Pamiętajcie, aby po dodaniu suchych składników do mokrych, mieszać masę krótko i delikatnie. Zbyt długie mieszanie sprawia, że ciasto po upieczeniu traci lekkość i wilgotność. Masa może

cool and minty
Czekoladowe muffinki z pająkiem 142

się 1 listopada, a z nim halloween-owe zabawy. Na takie przyjęcie dla dzieci możemy zrobić czekoladowe muffiny z pajączkami. Przy okazji możemy zaangażować maluch do pomocy w wykonaniu babeczek będą miały podwójną zabawę. CZEKOLADOWE MUFFINY Z PAJĄKIEM Składniki: muffiny: (12 szt.) 250 g mąki 150 g cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml mleka

Bon appetit mon amie
Muffinki kakaowe z borówkami (vege) 92

borówkami w wersji vege podbiją nie tylko wegańskie serducha. Są naprawdę smaczne i pachnące. A do tego łatwe i szybkie. I to jest chyba najlepsza rekomendacja Składniki na 12 babeczek: 2 ½ szklanki mąki ½ szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml mleka roślinnego 4 łyżki musu jabłkowego ¾ szklanki oleju 200 g borówek Składniki suche (mąkę, cukier

Słodki sentyment
Łatwe i szybkie babeczki z truskawkami 167

Ciasto tak łatwe i szybkie, że dłużej zajmuje pokrojenie truskawek niż przygotowanie samych babeczek. Co więcej ciasto nic przez to nie traci na smaku, jest lekkie, delikatne i wilgotne za razem. Naprawdę warte poświęcenia kilku minut na przygotowanie. Składniki: 2 jajka 100 g cukru 150 ml maślanki 150 ml oleju 150 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Słodki Blog
Czekoladowe muffiny z dynią (Muffin di zucca e cioccolato) 138

kropelki czekoladowe. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Muffiny pieczemy ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka.  Upieczone babeczki odstawiamy do wystygnięcia. **** PREPARAZIONE Riscaldate il forno a 180 gradi. Nel frullatore mettete la polpa di zucca, l'olio e l'acqua. Frullate il tutto fino ad ottenere una consistenza

La grande e la piccola cuoca
Fit mug cake na płatkach jęczmiennych 164

pieczenia, syrop daktylowy i przyprawę. Mieszamy składniki łyżką. Masę przekładamy do dużej filiżanki. Filiżankę z masą wkładamy do kuchenki mikrofalowej. Ciasto zostawiamy w kuchence około 3,5 minuty. Naszą babeczkę wyciągamy z filiżanki na talerzyk. Polewamy miodem lub syropem z agawy, do tego pół plasterka cytryny i gotowa. Smacznego

Słodkie okruszki
Rodzaje mąk i ich zastosowanie w zdrowej kuchni 98

mieszanka do wypieku pieczywa lub do mniejszych deserów, ze względu na swój lekko orzechowy posmak. Mąka jęczmienna . Sprawdzi się jako mieszanka mąk do wypieku pieczywa lub mniejszych deserów jak babeczki czy ciastka. Nie przesadzajmy jednak z ilością, bo im więcej tej mąki, tym większa kruchość. Za to mała jej ilość nadaje wilgotności.  Mąka kukurydziana (bezglutenowa). Korzystając z jej żółtawej

zdrowo i aktywnie
Muffinki cytrynowe 137

ciasta nakładać do wysmarowanej metalowej formy muffinkowej lub do foremek silikonowych – do ok. ¾ wysokości. Do formy metalowej można wkładać papilotki. Piec w 200 C przez ok. 10 - 12 min. Babeczki są gotowe, gdy wbity w nie patyczek jest suchy. Przygotować masę cytrynowa. Mikserem ubić masło z twarożkiem i cukrem pudrem. Dodać sok z cytryny i ucierać aż masa zgęstnieje

Gotujemy i jemy

Proponowane wyszukiwania