ubiegłym tygodniu przygotowałam pyszne, pachnące cynamonem muffiny ze śliwkami, były takie dobre i długo pozostały świeże, że muszę mieć ten przepis tutaj choćby dla siebie. Składniki (na ok 12 babeczek): 120 g mąki pszennej 120 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (polecam tą od Skworcu.pl ) 100 g ksylitolu (możecie zastąpić cukrem lub innym dowolnym słodzidłem) szczypta soli 1 łyżeczka
Cynamonowe szczęściemijają Wam wakacje? Jak radzicie sobie w takie upały? Podzielcie się Waszymi sprawdzonymi sposobami na przeżycie wysokich temperatur. Mam dzisiaj bardzo przyjemny przepis na babeczki – muffinki z bananami, migdałami, czekoladą i bez użycia jajek. Takie muffinki to świetny pomysł na deser, który możecie wziąć ze sobą wszędzie. Koniecznie ich spróbujcie! Przy podziale na 10 sztuk, jedna
Be Fit Be StrongNiedzielnym popołudniem powracam z dość szybkim i ciekawym przepisem na babeczki muffinkowe , jak Babka Tulipan. Te małe słodkości nie tylko wizualnie, ale i smakowo przypominają do złudzenia popularną w kręgach miłośników słodkości słynną Tulipanową babkę. W jej mini wersjach pominęłam dodatek maku, w przyszłości jednak wypróbuję je także z nim. Takie słodkie, urocze małe co nieco do popołudniowej herbatki
Domowe ciastajajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 kostki margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kawy … Czytaj dalej Kawowe babeczki z bakaliami
czarrna od kuchnipieczenia oraz sól i pieprz do smaku. Miksuj. Dodaj ser mozzarella oraz prażone ziarna i orzechy. Odłóż 2 łyżki nasion słonecznika i dyni do posypania muffinek. Foremkę do babeczek wyłóż papilotkami i spryskaj je olejem. Papilotki wypełnić do ¾ wysokości i posyp wierzch muffinek słonecznikiem i dynią. Piekarnik rozgrzej do 180°C i piecz muffinki przez 20 minut. Uwielbiam zajadać się
Zdrowy Styl JoannyPyszne babeczki z kapelusikiem czarownicy polecają się na Halloween :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldPyszne babeczki z kapelusikiem czarownicy polecają się na Halloween :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldJesienne wypieki rządzą swoimi prawami, wykorzystujemy dary natury, wypieki nabierają aromatu i koloru jesiennych liści, królują na stołach szarlotki i ciepłe placuszki z dynią, szybkie babeczki takie jak te do filiżanki herbaty z przyjaciółką . Wilgotne, korzenne i bardzo smaczne. Skusisz się ? Składniki na 16 dużych sztuk: 4 duże jajka 20 dag puree z dyni hokkaido 25 dag mąki pszennej
Wanilia i Kardamon