CZEKOLADOWE BABECZKI ZE SŁOIKA - PREZENT DIY 205słoika dodawać najróżniejsze mieszanki aby powstały wspaniałe przepisy. Dodatkowo do słoika z ciastem możemy dodać jakieś "gratis". W moim przypadku jest to syrop cukrowy Diamant, który użyjemy do wypieku babeczek jak i piki do ich ozdoby. SKŁADNIKI Do słoika wsypujemy: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 70 g cukru trzcinowego Diamant
Kuchnia w oparach
MINI TORCIK KRÓLOWA ŚNIEGU 177kokosowy i przykrywamy drugim mini blatem. Na to znów nakładamy krem kokosowy i przykrywamy kolejnym mini blatem. Nasze mini torciki i smarujemy go kremem. Obtaczamy brzegi wiórkami kokosowymi. Wierzch babeczek ozdabiamy dekoracją cukrową. Zapraszam również do obejrzenia filmu, w którym firma #BEKO pokazuje jak sprytnie pokroić ciasto tak aby wyglądało jak #ciastozobrazka
Kuchnia w oparach
MUFFINKI WANILIOWE 208Były już czekoladowe to teraz czas na waniliowe babeczki . Jest to bazowy przepis, który możemy wzbogacić o np. owocowy dodatek (maliny, borówki) lub kawałki czekolady ! Na przyjęcie, dla dzieci lub jako szybki deser, który dodatkowo zmieści się do torebki 😄 SKŁADNIKI: 250 g mąki typ 450 2½ łyżeczki proszku do pieczenia ⅔ szklanki (135 g) cukru ¼ łyżeczki
Marcepanowa kuchnia
Babki ponczowe 215KLIK. Wprowadziłam jednak trochę zmian. Zamiast rodzynek wykorzystałam czereśnie namoczone w winie, a zamiast margaryny dodałam masło. Zrezygnowałam z kremu cytrynowego, natomiast wykorzystałam wanilię, świeże maliny i miętę. Babeczki jeszcze przed nasączaniem wyszły przepyszne. Ciasto drożdżowe pięknie pachnące i delikatne. Poncz z wytrawnym winem dodał im charakteru, a maliny i mięta przyjemnego orzeźwienia. Babki nasączone ponczem dłużej zachowują swieżość, ciasto
Mienta blog
Babka "Trzy smaki kawy" 226Wilgotna i bardzo smaczna babeczka dla wielbicieli kawy ;) Składniki na foremkę z kominkiem lub bez: 4 całe jajka 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3/4 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia (lekko czubata) 150 ml oleju 1 łyżka kako + 1/2 łyżki mielonej kawy 1-2 łyżeczki kako + 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżki kawy inki Do dekoracji
Gotowanie...to proste !
Galarety ze śledziami marynowanymi i ciecierzycą 258foremkach do babeczek możemy nie tylko piec smaczne świąteczne smakołyki, ale również przygotować kolorowe, słodkie lub wytrawne galaretki
Przepisy Kulinarne
CZEKOLADOWE MUFFINKI 228miesiącu swoje święto mają "Muffinki" więc i u mnie nie mogło zabraknąć tych uroczych babeczek :) Moja propozycja mocno czekoladowa dodatkowo przełożona dżemem z wiśni, ale można przełożyć je również kremem czekoladowym ! Wilgotne w środku, rozpływające się w ustach a w smaku ... przekonajcie się sami ! SKŁADNIKI: 300 g mąki pszennej (najlepiej typ 450) 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Marcepanowa kuchnia
Babeczki cytrynowe z malinami i płatkami migdałów 229Miękkie i puszyste babeczki cytrynowe
Przepisy Kulinarne
Kolorowe babeczki 239Piękne i kolorowe babeczki będą cudowną ozdobą każdego stołu. Oprócz tego, że pięknie wyglądają są również bardzo smaczne, a dzieci za nimi szaleją. Potrzebujemy: 100 g miękkiego masła 90 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 jaja 125 g maki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia polewa biała Emix 2 opakowania posypki kolorowej Emix Miękkie masło ucieramy z cukrem
MamaOskarka
Muffiny z gotowanym jajkiem i mini kabanoskami 233dłużej.) Ciasto doprawić do smaku i zmieszać z pokrojonymi w kostkę jajkami. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek). W środku każdej babeczki umieścić po jednym mini kabanosku. (Powinien odrobinę wystawać ponad surowe ciasto.) Całość piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Podawać
Di gotuje
Muffinki pomarańczowe z rodzynkami 189Dziś kolejny prosty przepis na małe babeczki – mufiinki. Tym razem padło na akcent pomarańczy i rodzynek. Muffinki z dżemem pomarańczowym, tartą skórką z pomarańczy i rodzynkami – może być coś lepszego na deser w ciągu dnia w taką pogodę?! Kształtne, aromatyczne, pulchniutkie i delikatne w smaku muffinki. Podałam je z lukrem i płatkami migdałów. Można posypać je orzechami, udekorować
Zasmakuj Kuchni
Kefirowe babeczki cytrynowe 206maślanką. Łączymy suche i mokre składniki. Jeśli będzie potrzeba dolewamy trochę maślanki lub kefiru. Masę przekładamy do kokilek na muffinki. Pieczemy ok. 25-30 minut w 180 st. C. Babeczki można udekorować bitą śmietaną lub kremem mascarpone (mascarpone ucieramy z ksylitolem i odrobiną soku z cytryny). 1 porcja ma ok. 176 kcal
Kucharzyca
Marchewkowe muffinki 182Łatwe w przygotowaniu pachnące cynamonem i skórką pomarańczową marchewkowe babeczki to fajny pomysł na przygotowanie muffinek w odsłonie z nowymi smakami. Składniki: 130g masła 250g mąki pszennej 150g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki cynamonu 200g marchewki (waga po obraniu) Lukier: 100g cukru pudru 1 łyżka wody 2 łyżki soku
Szalona Kuchnia Eweliny
Szybkie babeczki z niespodzianką 193Dziś coś na szybko i na słodko. Na deser polecają się ekspresowe babeczki z niespodzianką. A co jest tą niespodzianką ? A jest to krem ciasteczkowy i pyszne ciasteczka kakaowo - orzechowe. Szybko, słodko i smacznie czyli 2 razy " S " A ciasteczka i krem kupicie we wspominanym już przeze mnie sklepie Kuchnie Świata . Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni
Babeczki makowo-migdałowe 251Nowy Rok 2018. Życzymy Wszystkim, którzy nas odwiedzają pięknego Nowego Roku, pełnego radości i dobrego smaku. Niech każdy dzień będzie godny zapamiętania. Marysia i Ania Moja Mama Gotuje Babeczki makowo-migdałowe Składniki: 2 łyżki maku 5 jajek 2 szklanki mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów) 2 łyżki mąki kokosowej 1/3 szklanki ksylitolu, cukru trzcinowego lub kokosowego
Moja Mama Gotuje