babeczki - 15869 przepisów (strona:614/1058)

MUFFINY Z TRUSKAWKAMI I KROPELKAMI CZEKOLADY 224

Kolejną moją propozycją są Babeczki  z truskawkami i kropelkami z gporzkiej czekolady. Idealne do kawki czy herbaty. Ja  robię je w święta Wielkanocne. Robi się je szybko a smak jest znakomity. Jeśli nie mamy truskawek możemy użyć innych owoców również mrożonych. Polecam . Jeśli podobają się Wam moje przepisy, mój blog zapraszam do odwiedzenia i polubienia

Gotowanie Patki
Muffinki czekoladowe 193

Rozłożyć ją po równo w każdą papierową papilotkę. Posypać kropelkami czekoladowymi lub posikaną czekoladą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 22 - 25 minut do tzw. „suchego patyczka”. Babeczki wyjąć z formy i ułożyć na metalowej kratce do wystudzenia

Pyry na Gaz
Muffiny szpinakowe z kremem 276

śmietany kremówki (schłodzonej) - 4 łyżki cukru pudru - esencja cytrynowa - barwnik zielony Dodatkowo do dekoracji: - orzeszki pistacjowe - prażone płatki migdałowe - listki koniczyny * 50 sztuk, z tego: - 24 minimuffiny - 18 babeczek - 8 o kształcie róży Liście szpinaku (bez ogonków) miksujemy porcjami na bardzo gładką masę, dodając po trochu olej i sok z cytryny. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do ubitej

mojewypiekiinietylko
Murzynek z mikrofalówki nadziany dżemem (babeczka z kubeczka w 5 minut) 160

ciastko jest tego dowodem! Co prawda moja mama piecze najlepszego Murzynka, a przepis na niego możecie znaleźć tu - klik , to jednak warto przygotować na szybko choć jego namiastkę. Babeczka także zachwyca smakiem, jest mocno czekoladowa, wilgotna i bardzo puszysta, a dodatkowo posiada pyszne nadzienie. Polecam! (Filiżanka/kubeczek/kokilka o pojemności minimum 200 ml) 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżki oleju

Di gotuje
Babeczki kokosowo - jagodowe 217

Jakoś u mnie dziwnie się dzieje, że jak coś robię to często powtarzam. No i tak się stało. Dopiero co miałam babeczki morelowe a dziś mam pyszne jagodowo kokosowe. Wygrzebałam z zamrażarki jagody i są mięciutkie, wilgotne mocno jagodowe z kokosową nutą. Pycha. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Morelowe babeczki 206

Coś na szybko a jak na szybko to babeczki. Ich zaletą jest to, że robi się je ekspresowo i zawsze inaczej smakują przez różne składniki jakie można do nich dodać. Ja dziś mam z dodatkiem suszonych moreli. Do mieszania ciasta i nakładania go do foremek możemy zachęcić nasze pociechy. Bo przecież dzieci lubią takie zabawy z ciastem. Rozwiń i czytaj

Ewa w kuchni
MUFFINKI NADZIANE DŻEMEM 188

miseczki przesiewamy cukier puder i stopniowo dodając sok z cytryny ucieramy łyżką do otrzymania gęstego, gładkiego lukru, który z trudem spływa z łyżki. Używając pędzelka smarujemy wierzch lekko ciepłych babeczek

cool and minty
Pozwól sobie na chwilę rozkoszy w Walentynki – muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami i PDF z przepisami na W 216

wysokości papilotki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170ºC na około 30 – 35 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmij i wystudź. Tuz przed podaniem na wystudzone babeczki wyłóż bitą śmietanę. Posyp je serduszkami i udekoruj świeżymi truskawkami. Rozkosznego wcinania :-p Składniki połowa tabliczki gorzkiej czekolady połowa szklanki kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 szklanka mleka 2 duże jajka

Eat me! Fit me!
Babeczki bakaliowe 220

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 szklanka mleka 2 jajka 100 g oleju kokosowego po 50 g kandyzowanej papai … Czytaj dalej Babeczki bakaliowe

czarrna od kuchni
Pomarańczowe ptysie z kruszonką 363

kremówkę ubić razem z serkiem mascarpone, a następnie zmiksować z budyniem. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i napełniać przekrojone ptysie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Desery , eklerki Tagged: budyń , galaretka , kremówka , kruszonka , mascarpone , soki owocowe

https:KKuchniaMniam
MUFFINKI Z BATATAMI, FETĄ I PARMEZANEM 207

łyżki kwaśnej śmietany 120 g mąki pszennej razowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie Nagrzejcie piekarnik do 180 st., przygotujcie formę do pieczenia babeczek, wyłóżcie ja papilotkami lub nasmarujcie dobrze oliwą. Batata obierzcie i zetrzyjcie na tarce o grubych oczkach. Posiekajcie chili, obierzcie i drobno pokrójcie cebulę. Mąkę wymieszajcie z proszkiem do pieczenia, zetrzyjcie parmezan, pokruszcie

OliveandThyme
Babeczki z dziurką- czyli Gugelhupf. 263

nazwę dzisiejszego przysmaku i najbardziej spodobało mi się określenie ,,babka z dziurką", choć bardziej poprawne byłoby zapewne określenie ,, kapturek", czy też ,, kluska w formie kapturka". Jak zwał, tak zwał. Babeczki są przepyszne i pewnie jeszcze niejednokrotnie zaproponuję Wam różne przepisy na nie. Klasyczny Gugelhupf jest dużą drożdżową babką

dolcevitainmykitchen
Muffinki mocno jabłkowe z nutą mięty i czekoladą 146

wysokości papilotek) . Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Po tym czasie babeczki ozdobić polewą czekoladową i udekorować wg uznania. (*) Polecam Wam wypróbowanie uroczych papilotek Stella :  SpongeBob Kanciastoporty   Pingwiny z Madagaskaru   Przepis bierze udział w akcji "Słodkości na Dzień Babci

Di gotuje
Muffiny z bananami i płatkami owsianymi 168

Polewa: 30 g masła 1,5 łyżki kakao 1 płaska łyżka cukru pudru 1 łyżka wody Masło rozpuścić z kakao, cukrem i wodą ciągle mieszając. Polać wystudzone babeczki

Bullio
CIASTECZKA BABECZKI BROWNIE 147

masłem orzechowym. Gdy masa lekko ostygnie dodać roztrzepane jaja i cukry.  Następnie przesianą mąkę i razem wszystko wymieszać.  Ciasto przelać do małych foremek ( np. silikonowych) do babeczek. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni ( bez termoobiegu ) ok. 10-20 min. w zależności od wielkości foremek jakie mamy i piekarnika.  Ciastka powinny być lekko popękane na wierzchu

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania