babeczki - 15371 przepisów (strona:614/1025)

Muffinki migdałowe - John Flanagan "Drużyna. Góra Skorpiona" 163

rozsmakować". John Flanagan "Drużyna. Góra Skorpiona.", str. 71   Owe ciasteczka, które tak bardzo polubił główny bohater mogły mieć różny kształt i wielkość. Ja założyłam, że mogły to być babeczki w różnych smakach. SKŁADNIKI 100 g mielonych migdałów 250 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 jajka 100 g cukru 1 opakowanie cukru

Passions hobbies life
Muffinki porzeczkowe 130

użyłam gorzkiej, jednak lepsza byłaby mleczna, dałaby dodatkową słodycz) Składniki mokre 100 ml oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 2 jajka Dodatkowo garść czerwonych porzeczek cukier puder na posypanie gotowych babeczek Sposób Składniki mokre i suche mieszamy osobno, następnie łączymy je na jednolitą masą. Do foremek nakładamy trochę ciasta, na to kilka porzeczek, na to znowu ciasto i na górę znowu

Kuchenne aromaty
Kakaowe babeczki 195

takie dni kiedy nic nam nie wychodzi. Właśnie w taki dzień robiłam te babeczki, z pośpiechu zapomniałam o dodaniu jajek. A one, w tym chaosie wyszły ... bardzo smaczne. Chciałam, żeby prezentowały się inaczej, bardziej dostojnie. Przełożyłam je kremem, dekorując owocami. Mam nadzieje, że Wam się spodobają. Składniki: 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Plate of Joy
Kopczyki kreta 186

wydrążyć środek. Resztki wyciętego ciasta pokruszyć. Żelatynę rozpuścić w gorącej wody . Śmietankę ubić na sztywną masę, pod koniec dodać cukier puder, cukier waniliowy oraz stopniowo rozpuszczoną żelatynę. Do każdej babeczki włożyć pokrojone drobno banany , skropić sokiem z cytryny,następnie ubitą śmietankę tworząc lekki stożek. Wierzch oprószyć pokruszonym ciastem, lekko je dociskając i formując kopczyk

Moje domowe kucharzenie
Muffiny z bananami i płatkami owsianymi 165

Polewa: 30 g masła 1,5 łyżki kakao 1 płaska łyżka cukru pudru 1 łyżka wody Masło rozpuścić z kakao, cukrem i wodą ciągle mieszając. Polać wystudzone babeczki

Bullio
Muffinki na Halloween 109

dłuższej przerwie, wracam do mojego piekarnika i muffinek. Z końcem października by było coś w klimacie Halloween, mam swoją wersję na słodko – czekoladowe babeczki. W miarę moich możliwości, udało mi się je przyozdobić pajęczyną bez pająka. Nic specjalnego, ale w towarzystwie horrorów klasy B, w nastój Halloween już się wczułam

Pink Envelope
Cupcakes! 125

Moje pierwsze babeczki, które z drżącą ręką, udało mi się przyozdobić kremem. Zawsze podziwiam takie wypieki innych blogerów, gdzie ich cupcakes wyglądają bajecznie. Pole do popisu przy ozdabianiu jest duże. Widziałam już różne wersje: zwierzaków, kwiatów, sukienek, z koroną, kokardkami, a nawet w formie hamburgera. Skoncentrowałam się jednak na prostym zdobieniu kremem. W pełni zachwycona

Pink Envelope
Muffinki gruszkowe z kruszonką 114

zwiększa się apetyt i wszystko lepiej smakuje. Przygotowałam ekspresowe muffinki gruszkowe z uwielbianą przez wszystkich kruszonką. Rozsiedliśmy się na trawie z widokiem na piękny Wrocław. Składniki (na 12 szt. babeczek) Składniki suche2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki

Pink Envelope
Muffiny z owocami i kruszonką 170

pokroić w ósemki, a następnie każdą ósemkę, na 3-4 części. Banana pokroić w 2 centymetrowe kawałki, a każdy z nich przeciąć wzdłuż na 2 części. Do każdej babeczki włożyć po 2 kawałki jabłka i 1 kawałek banana. Posypać kruszonką. Piec w temperaturze 175 stopni, grzałka góra-dół, około 20 minut (lub do suchego patyczka). Wyjąć z foremki i przestudzić

Trzeci talerz
Muffinki jaglano czekoladowe 154

przygotować coś czekoladowego. Jednak po wszystkich ciastach, babach, sernikach świątecznych chciałam, żeby w dzisiejszym wypieku pojawił się zdrowy akcent, wykorzystałam w tym celu kaszę jaglaną, którą przemieliłam na mąkę. Babeczki wyszły mocno czekoladowe, słodkie, pyszne. Muffinki jaglano czekoladowe robi się błyskawicznie, ozdobiłam je kremem na bazie nutelli i chudego twarogu i posypałam posiekanymi cukierkami czekoladowymi. Wyszło pysznie i na pewno

dom-agi.pl
Babeczki kawowo-orzechowe 174

nitki. Studzę, wbijam żółtka i wsypuję zmielone orzechy. Wyjmuję ciasto z lodówki, rozwałkowuję na cienki placek i szklanką wycinam kółka. Czynność powtarzam  do wyczerpania ciasta.  Foremki do babeczek smaruję tłuszczem i nakładam w foremki  kółka z ciasta. Kremem kawowo-orzechowym napełniam foremki do 2/3 wysokości ciasta i wstawiam na 15 min do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Wytrawne muffiny z serem i bekonem 195

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, grzałka góra-dół. Piec około 20 minut, wyłączyć piekarnik, następnie odczekać kilka minut i muffiny przełożyć na kratkę do przestygnięcia. * przepis z książki „Babeczki i muffiny” Wyd. Olesiejuk

Trzeci talerz
Babeczki jabłko cynamon i migdały 157

Przepis na szybkie i smaczne babeczki na bazie przepisu Nigelli Lawson. 24 sztuki (2 duże foremki na muffiny po 12 szt.) 250 g mąki pszennej 2 jabłka 125 ml płynnego miodu 60 ml jogurtu pitnego 2 jajka 125 ml oleju roślinnego 125 g cukru trzcinowego + 2 łyżki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu + odrobina

Trzeci talerz
Babeczki z kajmakiem 245

Dziś prezentuję Wam muffinki trochę inspirowane świątecznymi mazurkami. Babeczki o smaku kakaowym okraszone są pysznym kremem kajmakowo-mascarponowym. A co najważniejsze wytrzymają w lodówce kilka

Ditecz
babeczki piaskowe 178

Święta coraz bliżej, a ja przedstawiam Wam babkę piaskową podaną inaczej, bo jako małe babeczki. Pyszne, ze słodką i chrupiącą skorupką! SKŁADNIKI 150 g masła 1,5 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 15 g cukru waniliowego PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło

zabawa smakiem