babeczki - 15869 przepisów (strona:611/1058)

babeczki marchewkowe 166

dodawać po jednym jaju cały czas ucierając dodać marchew, mąkę i pozostałe składniki dokładnie mieszając foremkę na muffinki uzupełniać do 2/3 wysokości - lub też natłuścić masłem formę na mini babeczki piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 15-20 min Można posypać np cukrem pudrem choć u nas zniknęły i bez tego :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Orzechowe muffiny 193

wymieszaj dokładnie. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiej do dużej miski. Orzeszki posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki razem ale tylko do połączenia. 1/3 posiekanych orzechów zostaw do posypania babeczek. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 ich wysokości, posyp resztą orzeszków i piecz w temp. 180 c przez 20-25 minut w zależności od wielkości papilotek Smacznego! Artykuł Orzechowe muffiny pochodzi

greenscarf
muffiny czekoladowo - pomarańczowe 202

Czekolada i pomarańcze to kolejne muffinkowe połączenie idealne. Wszystko, co najlepsze w jednej małej babeczce - bardzo czekoladowej i mocno pomarańczowej. Nie wiem, jak Wy, ale ja j esienną porą potrzebuję dużo, naprawdę dużo czekolady ;- ) składniki: 1 1/2 szklanki mąki   3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru   2 łyżki kakao 3 jajka    1/3 szklanki oleju

babka w formie
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 268

drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie upiekł drożdżowe babeczki według przepisu swojej matki. Od tej pory Anglicy podają je do tradycyjnej popołudniowej herbaty, a Amerykanie na śniadanie. Muffinki, czyli bezdrożdżowe bułeczki w kształcie grzybka, pojawiły się dopiero w drugiej

mojewypiekiinietylko
Corn Dog Muffins (kukurydziane muffinki z parówką) 165

następnie wypełnić ciastem - do 3/4 wysokości wgłębień.   Parówki pociąć na taką wielkość, aby wystawały ponad surowe ciasto, mniej więcej na wysokość formy i umieścić na środku każdej babeczki. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-15 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 170 stopni. Podawać na ciepło lub zimno z ulubionym sosem

Di gotuje
muffiny z aronią i białą czekoladą 253

Dodaję białą czekoladę oraz owoce aronii i bardzo delikatnie łączę. Przekładam ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, napełniam foremki do pełna (z tej porcji ciasta wychodzi około 15 babeczek). Piekę ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe muffinki posypuję cukrem pudrem

babka w formie
Muffinki orzechowe z Grześkiem. 177

następnie dodajemy orzechy i przesiewamy mąkę z proszkiem wszystko mieszamy mikserem, na końcu dodajemy ubite białka, posiekanego wafelka  i delikatnie mieszamy łyżką. Pamiętajmy że ciasto na muffinki czy babeczki miesza się jak najkrócej, gdy ciasto będziecie długo wyrabiać muffinki wyjdą twarde. Do papilotek nakładamy porcję ciasta ja nakładam zawsze łyżką  do lodów wtedy wszystkie wychodzą raczej równe. Piekarnik

Sama słodycz i szczypta chili
Czekoladowe muffiny z gruszką i cynamonem 167

muffinek - klik ... Mogę śmiało przyznać, że sprawdza się doskonale. Naprawdę dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie. Co prawda można w niej upiec tylko 6 babeczek, ale są one sporej wielkości. Akurat w tym przepisie wchodzi trochę więcej, lecz nie ma problemu jak gotowe ciasto trochę postoi, a muffinki zostaną upieczone w dwóch turach

Di gotuje
Czekoladowe mini babeczki 232

Takie babeczki świetnie sprawdzają się na przyjęciach dla dzieci. Są małe i naprawdę pyszne :) Robi się je błyskawicznie i tak samo szybko znikają :) Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki żytniej pełnoziarnistej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 3 łyżki gorzkiego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 2 szklanki mleka migdałowego (można zastąpić

kuchnia doski
Figi i kawa. Muffinki 251

najniższych  obrotach. Krem się zważy, a następnie przybierze pożądaną konsystencję. Na końcu dodać kawę, połączyć. Krem przełożyć do woreczka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki. Wyciskać na babeczki, następnie oprószyć je kakao i udekorować figami pokrojonymi w ósemki. Smacznego! A za niecałe dwa miesiące znów jadę do szkoły. Ależ ten czas pędzi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Babeczki z mąki kokosowej z imbirem 217

Lubię smak imbiru, ten jego lekko pikantny posmak. Postanowiłam go wykorzystać do babeczek. Składniki : 200 g twarogu 2 jaja 50 g mąki kokosowej łyżeczka imbiru 3 łyżki cukru/słodzika 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę za pomocą blendera. Wkładamy do foremek do muffin. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Limonkowe muffinki do kubka gorącego kakao 281

łyżeczki proszku do pieczenia – u mnie Wodzisław sok z 1 limonki (+ opcjonalnie skórka z limonki) 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 1 jajko cukier puder do oprószenia babeczek *muffinki nie są za słodkie, jeśli wolicie słodsze wypieki możecie zwiększyć ilość cukru Przygotowanie: Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni (u mnie grzanie góra-dół). W jednej misce mieszamy łyżką składniki suche

Słodkie okruszki
Muffinki czekoladowe z bydyniem 191

Uwielbiam te babeczki,są bardzo lekkie,pyszne i czekoladowe.Przepis pochodzi ze strony  Smaker.pl . Oczywiście nie byłabym sobą jakbym odrobinę nie zmieniła przepisu.Babeczek z mojego przepisu wychodzi dosyć sporo,więc można zmniejszyć proporcję składników o połowę.Muffinki są naprawdę pyszne i szybkie w przygotowaniu.Polecam wypróbować. Budyń waniliowy: 400 ml mleka czubata łyżka mąki ziemniaczanej czubata łyżka mąki pszennej 3 łyżki

Anielskie wypieki
Muffinki z białą czekoladą i suszoną żurawiną 125

wymieszać łyżką. Czekoladę drobno pokroić. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do każdej nałożyć po łyżce masy. Powrzucać po kilka kawałeczków białej czekolady. Pozostałe ciast rozłożyć po równo. W surowe babeczki powtykać suszoną żurawinę. Piec ok 20-25 minut w temp. 200 st. Smacznego

Zielona Kuchnia
Waniliowe muffinki z suszonymi figami 112

mokre. Połączyć obie masy i dokładnie przemieszać. Foremki (lub blachę) do muffinek wyłożyć papilotkami. Masę nakładać łyżką. Figi suszone pokroić na drobne kawałki. Powciskać po kilka kawałeczków w każdą babeczkę. Piec ok 20-25 minut w temperaturze ok. 200st. Smacznego

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania