babeczki - 15869 przepisów (strona:622/1058)

Czekoladowe cupcakes 225

jedyne, idealnie, odpowiednio czekoladowe i wilgotne babeczki. Klasyczne czekoladowe cupcakes. W przepisie proponuję frosting również czekoladowy ale można kombinować i miksować wedle upodobania

Ditecz
Owsiane muffiny. 220

Uwielbiam te muffiny! Pyszne, owsiane, bogate w smaku (mi przypominają w trochę ciasteczka Degistive, choć babeczki te nie są tak słone). Idealne zarówno do kawy, jak i na pierwsze bądź drugie śniadanie, czy słodki podwieczorek. Oprócz walorów smakowych posiadają jeszcze jedną zaletę, a mianowicie zbawienny wpływ na nasze jelita :). Bardzo polecam!!! Składniki na owsiane muffiny:  na 12 sztuk

Rozpustne gotowanie
Piernikowe muffiny dyniowe z bakaliami 161

Kiedy zaczynałam piec, miało byc ciaso dyniowe. Jednak kiedy zaczęłąm wsypywać składniki do miski przepis ewaluował i zaczynając od zmiany składników, skończyłam na zmianie formy. Tak powstały te oto babeczki. Co ważne smakują dobrze, bo moja córka z koleżankami zamówiły takie na nadchodzącą imprezę haloweenową, mam je upiec w dużej ilości. Z podanej ilości składników

Polska Zupa
Muffinki z jabłkami 182

ponadto zawierają w sobie pyszne polskie jabłka. Fantastycznie nadają się jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły.Zdecydowanie polecamy! Czas przygotowania: 10 minut + 25 minut pieczenia Ilość porcji: 12 babeczek Składniki: 140g miękkiego masła (fantastyczną promocję na masło znajdziecie TUTAJ ) 140g cukru trzcinowego 140g mąki pszennej ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 3 małe słodkie jabłka pokrojone

Kolizje Smaków
Kawowe muffiny z figami 195

metodą prób i błędów znaleźć idealne - przynajmniej dla mnie - proporcje. Tak własnie powstały kawowe muffiny z owocami. Dzisiaj z figami. Możecie spodziewać się delikatnych, miękkich i nie za suchych babeczek o wspaniałym kawowym smaku. Nie są zbyt słodkie, więc śmiało można je polukrować. Ja przygotowałam lukier również o smaku kawy, więc kawoszom na pewno będzie smakowało. Składniki: 2 lekko czubate

Codzienna kuchnia niecodzienna
Najlepsze babeczki urodzinowe czekoladowe z kremem na bazie mascarpone i nutelli 413

Witamy! Tydzień temu Moni obchodziła urodziny, więc zrobiła dla znajomych BABECZKI! Po prostu mistrzostwo. <3 Jak ktoś wielbi czekoladę jak my, to koniecznie musi spróbować odtworzyć Moni przepis. Dodatkowo na kremie są M&M'sy i wiórki z czekolady gorzkiej. Dla dzieci i dorosłych najlepsze.  Krem z nutelli, moc czekolady... Czego chcieć więcej? Także... Do dzieła! Składniki

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Muffinki z budyniem, malinami i jeżynami 283

pieczenia. Miksujemy jedynie do połączenia składników. 3. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy z ciastem.  4. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Formę na 12 babeczek dokładnie smarujemy masłem. Do każdej przegródki wlewamy 1 i 1/2 łyżki ciasta, na to 1 łyżeczkę budyniu, układamy dwie maliny i jedną jeżynę. Ponownie wlewamy 1 i 1/2 łyżki ciasta

My Culinary Art
Nektarynkowe różyczki z ciasta francuskiego z nutą pomarańczy 225

opuszczę :). A dzisiaj kolejny pomysł na szybki i smaczny deser dla ukochanej osoby, z okazji świąt, czy też jako słodka przekąska na imprezę. Ni to ciasteczka, ni to babeczki, a może i jedno, i drugie. Co najważniejsze zrobi ją każdy, nawet małe dziecko, a w dodatku smakuje niebiańsko. Robiłam już wersję z jabłuszkami, lecz jabłka trzeba pokroić bardzo cieniutko, gdyż

Be Fit Be Strong
Muffinki z budyniem czekoladowym , kremem śmietanowo mascarpone , malinami i borówkami. 203

minut do suchego patyczka . Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia . Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dodawaj serek mascarpone. Rękaw cukierniczy napełnij kremem i dekoruj babeczki. Ułóż dowolną ilość owoców , posyp kolorową posypką. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Muffinki Jagodowe - Blueberry Muffins 149

Muffinki są wspaniałym pomysłem na drugie śniadanie lub podwieczorek. Tutaj podaję przepis na jagodowe, bo akurat bardzo je lubię, ale inne owoce też świetnie pasują. Składniki na 12 babeczek: 1,5 szklanki mąki 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 50g roztopionego masła 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka esencji waniliowej lub pasty waniliowej otarta skórka z cytryny

Smaki Przyprawy i Kolory
Maślankowe muffiny z borówkami amerykańskimi 165

przygotowuje ;) To mi przypomniało że, po pierwsze nie ma tego przepisu na blogu, a po drugie że dawno nie piekłam muffin ! Jako że tym razem nie postawiłam na czekoladowe babeczki to ten przepis jeszcze chwilę poczeka na publikacje - a tym czasem korzystając z sezonu na borówki amerykańskie - to one w tym przepisie występują w głównej roli. Składniki: Składniki suche

Taste Therapy
Muffinki z budyniem i kremem jeżynowym 267

śmietankę ubić i połączyć z wystudzonym, gęstym musem jeżynowym. Kiedy zacznie tężeć nakładać na muffinki za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Na czubku wcisnąć dodatkowe jeżyny. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO Tagged: budyń , jeżyny , kremówka , mleko , olej , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Żeglarskie muffiny 217

żółty barwnik spożywczy dla wzmocnienia koloru).  Kremówkę należy ubić, następnie wymieszać z serkiem mascarpone, na koniec dodać do całości galaretkę i ewentualny barwnik).  Ja dodatkowo posypałam każdą babeczkę żółtą posypką. :)  Życzę smacznego i przesyłam troszkę żeglarskiego klimatu wraz z szantą

Garniec Magalie
Budyniowe babeczki z jabłkami 137

Składniki na 12 babeczek: Budyń:  15 g budyniu śmietankowego bez cukru 190 ml mleka 1 łyżka cukru pudru Ugotować budyń i ostudzić. Ciasto: 90 g miękkiego masła 2 jajka 110 g mąki 1 i 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 2 łyżki mleka 30 g budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 ekstraktu z wanilii Wszystkie składniki powinny

Moja Galeria Smaku
Babeczki kokosowe 193

Składniki na 10 babeczek: 150 g wiórek kokosowych 2 jajka roztrzepane 70 g mąki 70 g cukru 1 i 1/4 szkl mleka 1 i 1 /4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mleko zagotować z miodem. W misce wymieszać wiórki, cukier, mąkę, proszek do pieczenia. Wlać ostrożnie mleko z miodem, na koniec dodać jajka, wszystko dobrze wymieszać i przełożyć

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania