Zdrowsza wersja muffinek, bo tym razem z mąką pszenną razową. Do moich babeczek dodałam 300 g truskawek, ale to zdecydowanie za duża ilość, bo mimo, że w smaku wyszły fenomenalne, to trudno było je wyjąć z papilotek. Dlatego też w przepisie ilość truskawek koryguję do 200-230 g :-) SKŁADNIKI 2 jajka szczypta soli 250 ml maślanki 70 ml oleju (np. rzepakowego) 2 banany 100 g cukru trzcinowego 250 g mąki pszennej razowej typ 2000 50 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczy... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...