Moja mama uwielbia makowce i inne wypieki z dodatkiem maku. Te babeczki też bardzo jej smakowały i na pewno upiekę je jeszcze raz przy najbliższej okazji. Muffiny są wilgotne i bardzo aromatyczne. Szybko się je robi, wystarczy wymieszać łyżką wszystkie składniki i do pieca. Do odmierzania składników używam szklanki o pojemności 250 ml. Składniki na 12 muffinek: 1,5 szklanki
Ze smakiem i z pasjąWymieszać delikatnie całość 6. Przelać ciasto do formy 7. Upiec ciasto 8. Przygotować lukier i udekorować babkę Poprzedni 1 z 8 Następny Więcej przepisów na babki i babeczki znajdziecie tutaj: http://kuchniawedwoje.pl/category/desery/babeczki/ Artykuł Babka cytrynowa pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pldzieci? Mnie nasuwają się dwa skojarzenia: świetna zabawa dzieciaków, ale też przy okazji mnóstwo śmieci, które zostaje po takim przyjęciu: papierowe talerzyki, plastikowe kubeczki jednorazowe, widelczyki, serwetki, papilotki po babeczkach, butelki plastikowe, jednorazowe obrusy, papierowe ozdoby, itd, itp.. Jestem przekonana, że większość tego typu śmieci można zniwelować do […] Artykuł 5 sprawdzonych i zdrowych przekąsek na dziecięce urodziny
Wiszniówkadzieci? Mnie nasuwają się dwa skojarzenia: świetna zabawa dzieciaków, ale też przy okazji mnóstwo śmieci, które zostaje po takim przyjęciu: papierowe talerzyki, plastikowe kubeczki jednorazowe, widelczyki, serwetki, papilotki po babeczkach, butelki plastikowe, jednorazowe obrusy, papierowe ozdoby, itd, itp.. Jestem przekonana, że większość tego typu śmieci można zniwelować do […] Artykuł 5 sprawdzonych i zdrowych przekąsek na dziecięce urodziny
Wiszniówkaskładnikami. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. C. Mleko kokosowe ubijamy jak śmietanę. Dodajemy jogurt i miód, mieszamy. Masę wykładamy na ostudzone babeczki
Kucharzycawysokości). Na wierzchu poukładać owoce (mogą być zamrożone, jeśli nie mamy świeżych). W miseczce wymieszać rozpuszczone masło, cukier i mąkę, rękoma wyrobić kruszonkę i posypać nią wierzch muffinek. Babeczki piec ok. 25-30 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Po wyjęciu z piekarnika po ok. kwadransie wyłożyć muffinki na kratkę, aby wystygły
Simply Foodsiebie w taki sposób żeby plasterki jabłek wystawały ponad ciasto. Pozostałą część paska nałożyć na jabłka i zwinąć na kształt ślimaczka. 5. Gotowe róże ułożyć w formie babeczki wysmarowanej masłem i posypać cukrem cynamonowym. 6. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut
Szalona Kuchnia EwelinyPomarańczowe babeczki natychmiast poprawiają nastrój, już na sam ich widok trzeba się umiechnąć. Prześliczne, aromatyczne, takie małe słońca na talerzu. Wypędzą wszystkie depresje i złe humory. Upiekłam je w formie na muffinki, wysmarowanej tłuszczem i leciutko oprószonej mąką. Wypróbowałam też wersję w papierowych papilotkach. Wyszły może nie takie śliczne i kształtne jak te z formy
dolcevitainmykitchenBabeczki z rozmarynem całkowicie mnie zaskoczyły. Czegoś takiego dobrego już dawno nie jadłam. A przepis jest taki prosty i szybki do zrobienia. Cały sekret leży w aromatycznym nadzieniu. Jabłka pokojone w kostkę i uduszone na masełku z dodatkiem świeżego rozmarynu. Ten rozmaryn bardzo tutaj pasuje i dodaje ciekawego smaku. Tylko nie trzeba przesadzać z jego ilością, jeśli nie znacie dobrze
dolcevitainmykitchenmała cukinia 150 g szynki 1 cebula 1/2 łyżki vegety z curry 5 jajek 2-3 łyżki mąki 1 łyżeczka vegety z chili 100 g … Czytaj dalej Babeczki makaronowe
czarrna od kuchnidojrzałe banany 2 łyżki miodu 1/2 szklanki mleka 2 łyżki oleju kokosowego (1/4 szklanki) 1 jajko 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia … Czytaj dalej Babeczki bananowe
czarrna od kuchnipropozycje na muffiny wytrawne z serem i pomidorkami w środku. Są obłędne, środek jest puszysty, a wierzch tworzy chrupiąca skorupka. Szpinak, który jest jednym z głównych składników powoduje, że babeczki są wiosenne, a nawet bardzo radosne. Są to muffiny drożdżowe a'la pizza. Ciasto nie sprawia żadnej trudności w przygotowaniu. Bez problemu formuje się, mimo tego, że jest lepkie. Wystarczy
Kuchnia Paulettesmój wybór padł na muffinki kokosowo-czekoladowe. U mnie co prawda czekolada w czystej postaci nie występuje (miała być tylko do ozdoby), ale kakao całkiem nieźle spełnia swoją rolę. Babeczki są słodkie, tuż po upieczeniu nawet trochę chrupiące, bardzo smaczne. Czytaj dalej
Arabeska waniliowaTrochę mniej dietetyczna propozycja dla smakoszy serów pleśniowych. Wytrawne babeczki stanowią idealną przekąskę. Są tez ciekawym pomysłem na pieczywo do zupy, np. kremu z cukinii lub białych warzyw. 12 porcji: 300 g mąki orkiszowej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 250 g kefiru lub maślanki 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 średniej cukinii
KucharzycaKorzenny zapach kojarzy się ze świętami bożego narodzenia. Jednak te babeczki można piec bez względu na grudniowe święto. Zamiast korzennej przyprawy można dodać łyżeczkę kawy i łyżkę kakao. 200 g mąki owsianej, ewentualnie jaglanej 1/2 szklanki słodziwa 1/2 szklanki płatków owsianych 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka imbiru mielonego 1/2 szklanki kefiru 1/4 szklanki
Kucharzyca