Pasztet z dziczyzny, pasztet z sarniny

Pasztet z dziczyzny, pasztet z sarniny

Pasztet z dziczyzny, pasztet z sarniny

Dziczyzna jest wymagająca, potrzebuje głębokiego mrożenia od jednego do trzech miesięcy, ale warto poczekać, bo jedząc dziczyznę macie pewność, że to mięso najwyższej jakości. Idealnym dodatkiem do pasztetu z sarniny jest żurawina lub grzyby po węgiersku. Składniki: 2 kg dziczyzny  1/2 kg słoniny 1 kg tłustego wędzonego podgardla 1/2 kg wątróbek drobiowych 3-4 ząbki czosnku 3 łyżeczki suszonego majeranku gałka muszkatołowa świeżo starta 2 jaja pieprz  sól Do obgotowania mięsa: 1 łyżka s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, mięso, grzyby, babeczki, wątróbka drobiowa, drobiowe, pieczenie, mielone, żurawina, susz, mięso mielone, pasztet z wątróbki drobiowej, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, masa do babeczek

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.