Niedzielnym popołudniem powracam z dość szybkim i ciekawym przepisem na babeczki muffinkowe , jak Babka Tulipan. Te małe słodkości nie tylko wizualnie, ale i smakowo przypominają do złudzenia popularną w kręgach miłośników słodkości słynną Tulipanową babkę. W jej mini wersjach pominęłam dodatek maku, w przyszłości jednak wypróbuję je także z nim. Takie słodkie, urocze małe co nieco do popołudniowej herbatki
Domowe ciastajajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 kostki margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki kawy … Czytaj dalej Kawowe babeczki z bakaliami
czarrna od kuchnipieczenia oraz sól i pieprz do smaku. Miksuj. Dodaj ser mozzarella oraz prażone ziarna i orzechy. Odłóż 2 łyżki nasion słonecznika i dyni do posypania muffinek. Foremkę do babeczek wyłóż papilotkami i spryskaj je olejem. Papilotki wypełnić do ¾ wysokości i posyp wierzch muffinek słonecznikiem i dynią. Piekarnik rozgrzej do 180°C i piecz muffinki przez 20 minut. Uwielbiam zajadać się
Zdrowy Styl JoannyPyszne babeczki z kapelusikiem czarownicy polecają się na Halloween :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldPyszne babeczki z kapelusikiem czarownicy polecają się na Halloween :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldJesienne wypieki rządzą swoimi prawami, wykorzystujemy dary natury, wypieki nabierają aromatu i koloru jesiennych liści, królują na stołach szarlotki i ciepłe placuszki z dynią, szybkie babeczki takie jak te do filiżanki herbaty z przyjaciółką . Wilgotne, korzenne i bardzo smaczne. Skusisz się ? Składniki na 16 dużych sztuk: 4 duże jajka 20 dag puree z dyni hokkaido 25 dag mąki pszennej
Wanilia i KardamonMuffinki z cydrem lub wodą gazowaną i jabłkami to babeczki, które przygotujesz w kilka chwil i zawsze wyjdą pyszne, mięciutkie oraz przyjemnie wilgotne. Cydr nadaje ciastkom lekkości i sprawia, że są puszyste oraz zyskują na smaku. Ja przeważnie używam cydru bezalkoholowego, ale z tym klasycznym też piekłam muffinki i przyznam, że alkohol nie jest w nich wyczuwalny. Zamiast cydru możecie
Di gotujepiec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Polewa. Roztopione masło wymieszać z miodem. Wierzch babeczek posmarować polewą i opcjonalnie posypać płatkami migdałowymi. W przepisie użyłam miodu ze sklepu Koneser Miodu . Tym razem ulubionego mojej córki, czyli litewskiego miodu kremowego w uroczym słoiczku
Di gotujewybór był przeogromny. Wszystko dotarło szybko i było doskonale zapakowane. Polecam Wam zakupy w sklepie DlaSmaku.pl Składniki: 200 g ciasta (u mnie biszkopt, ale mogą być też babeczki, babka lub inne ciasto) 2-3 łyżki mascarpone (ilość zależy od ciasta, dodajemy stopniowo) 1 łyżka soku z limonki około 200 g białej czekolady – użyłam dropsy czekoladowe ze sklepu DlaSmaku.pl Dodatkowo
Słodkie okruszki