mięso - 63110 przepisów (strona:2591/4208)

Kurczak curry z bananem 162

pokroić w pół plasterki i z odrobiną wody poddusić na osobnej patelni. Dodać koncentrat, curry, a następnie wymieszać i ponownie doprawić paprykami w proszku. Chwilkę podsmażyć i połączyć z mięsem. Całość poddusić dodatkowo przez 5 minut (bez przykrycia, aby zgęstniało). Podawać z uprzednio ugotowanym ryżem

Di gotuje
Sałatka Ziemniaczana z Papryką i Ogórkiem 239

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na smaczną sałatkę ziemniaczaną z ogórkiem i papryką. Tak przygotowaną sałatkę możemy podać samą jako samodzielne danie lub podać z różnego rodzaju mięsem pieczonym lub smażonym. Idealnie również nadaje się na grilla, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki ziemniaczanej będziemy potrzebować: 500 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach 250 g ogórków kiszonych 3 jajka ugotowanych

Uwaga Babcia Gotuje
Tagliatelle w sosie kurkowo śmietanowym. 176

oliwy Przygotowanie; Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Filet z kurczaka myjemy a następnie kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wkładamy mięso. Smażymy kilka minut , często mieszając. Kurki oczyszczamy ( ja zalewałam je kilka razy gorącą woda , odczekałam chwile aż piasek opadł i czynność powtarzałam) Na patelnie do kurczaka dodajemy oczyszczone kurki, można

Radość kipiąca uśmiechem.
Prosta chińszczyzna z kurczakiem i czarnym sezamem 238

dużym ogniu kurczak z warzywami i czarnym sezamem, do tego biały ryż i duża ilość tajskiej bazylii. Smaczne danie, które posmakuje nawet niejadkowi. Składniki (na 2 porcje): 300 gram mięsa z udek kurczaka lub piersi kurczaka 1czerwona papryka 3 marchewki 1 łyżka czarnego sezamu 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu

Mango Papaja
Zupa meksykańska 219

dawna chciałam zrobić meksykańską, ale ona trochę ostra jest, a niestety moje dziecko ostrego nie lubi. Zrobiłam, pozmieniałam kilka składników, nie dawałam ostrej papryki, tylko słodką i wędzoną, mięso zamieniłam na indyka . Zupa wyszła bardzo smaczna, w sam raz dla dzieci, moje zadowolone, że pyszna zupka była :-) Zupkę można podać bez dodatków, z serem lub nachosami. Porcja duża, wychodzi spory

kruche babeczki
Pełnoziarniste spaghetti z pastą ajvar i kwiatami cukinii. 202

odchodzi. Kiedy wszystkie warzywa są już upieczone, należy je zblendować, ale nie za mocno bo oryginalna ajvar nie jest pozbawiona grudek. Można także warzywa przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, włożyć rozdrobnione warzywa, dodać przyprawy i passatę. Gotować stale mieszając przez kilkanaście minut tak by pasta odparowała nadmiar płynów. Na końcu dodać ocet i uzupełnić

Poezja Smaków - blog kulinarny
PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA W MIGDAŁACH + SAŁATKA 228

łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g) pieprz Nagrzać piekarnik do 180 st. C. Jogurt wymieszać z solą i pieprzem, dodać 10 posiekanych migdałów. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, połączyć z jogurtem i odstawić na 30 min. Przełożyć do naczynia żaroodpornego/foremki silikonowej. Posypać pozostałymi również posiekanymi migdałami. Następnie piec z termoobiegiem

Vroblewska-fitlife
Sałatka z cukinii i buraków do słoika 221

żeby podać coś dobrego i w sumie nie wiadomo czasem w co wkładać ręce. A tutaj rach ciach, otwierasz słoik i sałatka do obiadu już jest. Jeśli wcześniej przygotujesz mięso i ugotujesz ryż czy kaszę w garnku do ich gotowania, to w zasadzie obiad masz gotowy bezstresowo i możesz czas poświęcić swoim gościom. Mnie specjalnie do wypróbowania tego przepisu

Mieszam w Garnku
Kurczak po tajsku – tajskie kokosowe curry z kurczakiem 292

potem do piekarnika, rozgrzewamy olej lub masło (3 łyżki). Wkładamy kawałki kurczaka i smażymy je z obu stron, do mocnego zrumienienia, około 10-15 minut, co jakiś czas odwracając mięso. Po wysmażeniu kurczaka z naczynia wyjmujemy, a do rondla dajemy 2 łyżki masła lub oleju i wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir i pastę curry. Smażymy razem, mieszając. Wlewamy mleko

Karo in the Kitchen
Krupnik na skrzydełkach kurczaka 112

tarce włoszczyznę i dalej gotowałem. Gdy warzywa były miękkie dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki, trzymałem garnek na słabym ogniu do chwili, aż były miękkie. Wówczas odstawiłem z ognia, wyjąłem mięso, obrałem je z kości, rozłożyłem na talerze, zalałem zupą i wsypałem zieleninę

R'n'G Kitchen
Leczo z papryką, kiełbasą i cebulą 303

Uwielbiamy dania jednogarnkowe za ich prostotę, a przede wszystkim smak!... Artykuł Leczo z papryką, kiełbasą i cebulą pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Prosty pomysł na figi! 193

dań. Figi można dodawać do śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę Wam kilka fajnych i pysznych pomysłów na wykorzystanie fig. Dzisiaj natomiast chciałam Wam pokazać jeden z najprostszych

SMYKWKUCHNI
ZUPA Z MŁODEJ FASOLKI Z RYŻEM I ŚMIETANKĄ 189

ryż nie przywarł nam do dna garnka. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec wlewamy zahartowaną wcześniej śmietankę - zagotowujemy i zdejmujemy z gazu. Dorzucamy posiekany koperek i obrane mięso z indyka

Walijskie Pichcenie
Skrzydełka w marynacie miodowo-musztardowej z koperkiem 138

oleju 1. Mieszamy ze sobą miód, musztardę, pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, olej i posiekany koperek. 2. Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h. 3. Skrzydełka pieczemy w rękawie przed 1h w temperaturze 180 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg

Szefowa kuchni
suszony kurczak na przekąske ,drugie śniadanie 177

Składniki 450 g kurczaka ( u mnie uda kurczaka) 1/4 szklanki sosu sojowego 2 łyżki cukru brązowego 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka startego imbiru Wykonanie Pokroić na cienkie plastry mięso. Wymieszać sos sojowy, brązowy cukier, czosnek i imbir. Namoczyć plastry kurczaka w marynacie .Przykryć szczelnie i marynować w lodówce około 2-3 godzin . Odwodnić w dehydratorze w temperaturze 52 stopnie

w mojej kuchni