Meksykańska FAJITA 170podsmażamy i przekładamy do piekarnika na 20 min w 200C Ważne by pozostawić troszkę świerzyw warzyw pożniej do dekoracji smarujemy placek sosem czosnkowym Po zapieczeniu wykładamy na placek nasze mięso Posypujemy Pietruszką,świerzymi warzywami i pomidorami Smacznego
Viola cooks with passion
Pasztet z kaczki 198oraz drobno posiekane grzyby które nam zostały. Mieszamy aż wyrobimy jednolitą masę Nagrzewamy piekarnik do 220°C Smarujemy blache gęsim smalcem i formujemy nasze mięso. Zmiejszamy temperaturę w piekarniku na 200 °C Gdy mamy pasztet na foremkach podlewamy równomiernie naszym wywarem Dzięki temu pasztetu się nie z pieczemy i będzie
Viola cooks with passion
Klops 182majeranku sól,pieprz do smaku natka pietruszki 2 surowe jajka 2 ugotowane na twardo jajka pokrojone w duża kostkę 1 cebula 2 łyżki smalcu 1 łyżka bułki tartej Sposób: Mięso przekładamy do miski, dodajemy wyciśniętą bułkę ,czosnek wyciśnięty na prasie, majeranek,drobno posiekaną pietruszkę,surowe jajka,i potarkowaną cebulę na drobnych oczkach sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy jednolitą
Viola cooks with passion
COMBER Z SARNY -dziczyzna 208Moździerza albo przyprawą do dziczyzny z obu stron. smażymy Okło 6-7 minut często przewracając Podgrzewamy na patelni raz jeszcze kaszę gryczana podlewając kilkoma łyżkami bulionu z grzybów Mięso powinno być różowe w środku, sobie zawsze taki robię ,niestety moja rodzina lubi bardziej wysmażone potrawy i to zdjęcie SMACZNEGO
Viola cooks with passion
Chicken Curry 188patelnie pożądnie mieszamy. Jeśli chcemy użyć pomidorów śmiało możemy kilka dodać ale wcześniej musimy pokroić w kostkę. Dodajemy Wodę,i kurczaka.Mieszamy dosyć intensywnie by pokryło nam się mięso. Gdy kurczak nam przechodzi Na drugą patelnie dodajemy 2 łyżki oleju rozgrzewamy bardzo mocno dodajemy łyżkę nasion musztardy i jedną pokrojoną cebule w kostkę dodajemy 5 listków curry i mieszamy
Viola cooks with passion
Szaszłyki z kurczakiem 202mogą być małe plus wędzony boczek w kostkę Dodaję boczek wędzony a nie surowy ponieważ szaszłyki będą z kurczakiem a on szybciej dochodzi niż inne mięso Zazwyczaj jest to boczek surowy i wieprzowa szynka. Ale tym razem inaczej,i jest równie pysznie. Na długie szaszłykowe patyki nadziewamy wszystkie składniki na przemian,ponieśmy się fantazji by było
Viola cooks with passion
Spaghetti 221obranych ze skórki Żeby bylo łatwiej polewamy ja gorąca wodą skórka łatwiej zejdzie SPOSÓB: odciskamy bułkę z nadmiaru wody ,dodajemy do miesa wraz z czosnkiem przetartym na prasie i startej na tarce cebuli. Dodajemy wszytkie przyprawy i wyrabiamy masę Ostawiamy mięso najlepiej na kilka godzin do lodówki Zabieramy
Viola cooks with passion
Zupa Grochowa 150tłuszczu razem z boczkiem kilka minut,dodajemy cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę aż cebula się zeszkli. Do bulionu wrzucamy ziemniaki,groch,liść laurowy,ziele angielskie, i prażone mięso z cebulą ,czosnek, Gotujemy do czasu aż ziemniaki będa miękkie,a groch rozgotowany . Dodajemy majeranek rozcierając w dłoniach wtedy wydobywamy aromat majeranku,pieprz,sól do smaku. Polecam zupę zjeść
Viola cooks with passion
Zupa pomidorowa 183razie konieczności kostka rosołowa koncentrat pomidorowy śmietana rzadka 18% Potrzebujemy większego garnka. pieprz,sól do smaku i MAGGI SPOSÓB: Drób myjemy i oczyszczamy Do zimnej wody wsadzamy nasze mięso i gotujemy na małym ogniu zbierając co chwilę szumówka szum który się nam zbiera, chcemy by nasza zupa była dosłownie czysta. Myjemy i Obieramy warzywa przekrajmy na pół pora
Viola cooks with passion
Ryba w zalewie octowej 230leżakować kilka tygodni zachowując świeżość i wspaniały smak. Super pomysł w szczególności jak jadę z rodziną na biwak. Wekowanie sposób: nie odnosi się ono tylko do ryb,również do mięsa,bigosu,grzybów itd. Zamykamy szczelnie słoik wcześniej wycierając brzegi. W garnku kładziemy ścierkę kuchenną i wlewamy wodę tyle by zakryć nakrętkę . Słoiki stawiam do góry nogami (wieczkiem do dołu
Viola cooks with passion
Kotlety z pieczarką i jajkiem 171ViolaPassion Szybki, inny sposób na kotlety. W moim domu.rodzinnym w piątek nie jadło się mięsa,zazwyczaj była to ryba. Taki wynalazek często robiła moja mama,by urozmaicić nam menu. Składniki: (na 8/9 kotletów) 10 ugotowanych na twardo jajek 1 jajko surowe 1 szczypior posiekany drobno 1 sucha bułka namoczona w wodzie i wyciśniętą 300 g pieczarek Bułka
Viola cooks with passion
Duszony kurczak w warzywach 180pół od korpusu i zamarynowac w wodzie, majeranku ,czosnku i soli na całą noc. Następnie rozpuszczamy kostkę rosołową w oliwie dodając paprykę,pieprz i smarujemy wcieramy w mięso. Następnie posypujemy z obu stron majerankiem , tymiankiem ,rozmarynem Do rozgrzanego piekarnika wsadzamy kurczaka z kilkoma łyżkami smalcu na wierzchu w naczyniu żaroodpornym albo brytfannie. Pieczemy około
Viola cooks with passion
Sarna z puree kurkowym skąpana w czerwonym winie 188Czerwone wino 0.5 l 5 ziarenek owoców jałowca 3 gałązki roznarynu 3 łyżki gęsiego smalcu 1 łyżka masła W moździerzu robimy mieszankę sól,pieprz ,rozmaryn ,tymianek,owoc jałowca Sposób: Mięso oczyszczamy z błonek myjemy i marynujemy w czerwonym wytrawnym winie z owocami jałowca i świeżym rozmarynie. Minium 1 godzine. *Grzyby myjemy i gotujemy w rondelku na małym ogniu dodając najpierw
Viola cooks with passion
Pieczone udko z kaczki 207ćwiartujemy, Marynujemy na minimum 2 godziny pozostawiając w chłodnym miejscu :czosnek ,sól, majeranek. Następnie rozgrzewamy piekarnik 200C Nasze roztarte zioła mieszamy z oliwą i nacieramy mięso. Kaczkę układamy na blaszce dodając olej. Zmniejszamy temperaturę na 180C i pieczemy 45 minut. Zmniejszamy temperaturę do 150C zasypujemy fasolką i pieczarkami pieczemy kolejne 20 min. Jak widzicie pieczenie kaczki
Viola cooks with passion
Zupa pomidorowa 172cebulę i liść laurowy Gotujemy na małym ogniu zupa nasza ma dosłownie pyrkać. Następnie gdy warzywa sa miękkie dodajemy kostki rosołowe, pieprz ,świeżą natkę pietruszki, łyżkę koperku. Radzę wyciągnąć mięso, pora i seler . Przed dodaniem kostek. Reszta zostaje. I gotujemy jeszcze chwilkę aż smak nam się połączy dodając koncentrat i śmietanę. Smacznego
Viola cooks with passion