ryżowego i sosu sojowego dodać ziarenka jałowca, listki laurowe wlać sok z całej pomarańczy i odstawić na noc. Aha i polać łyżką miodu. Na rozgrzanej patelni smażyć mięso najpierw skórą do dołu ok 10 min. następnie odwrócić i jeszcze z 5 min trzymać na ogniu. Kaczkę przełożyć do naczynia żaroodpornego - włożyć do pieca
Gaździnka warzygniazda nasienne, wszystkie wewnętrzne białe błonki. Pozbawiamy paprykę nasion. Kroimy. Paprykę można zmielić na dwa sposoby – albo wrzucając ja do kielichowego blendera albo mocnego malaksera, albo w maszynce do mięsa, na sitku 4-5mm. Ja osobiście wolę tą drugą opcję – papryka zachowuje bardzo fajną, kaszkowatą konsystencję, jest przyjemnie wyczuwalna na języku, ma ładną strukturę. Paprykę rozdrabniamy wybranym sposobem
Karo in the Kitchencytryny 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 łyżka bułki tartej sól i pieprz do smaku do panierowania 5 łyżek mąki kukurydzianej i 5 łyżek bułki tartej olej do smażenia Mięso z karpia mielimy razem z odciśniętą bułką, pokrojoną na mniejsze kawałki cebulą i czosnkiem. Dodajemy jajko, natkę pietruszki, sok z cytryny, po łyżce mąki kukurydzianej i bułki tartej oraz sól
Trzeci talerzfrancuskiej „ratatouille”. Osobiście bardzo lubię dania i przystawki z bakłażanem, dzisiaj proponuję Wam smaczną terinę z jego dodatkiem, możecie ją podać samą lub jako dodatek na przykład do grillowanego mięsa. Możecie również zabrać ją na piknik. Przygotowanie: 20 min Pieczenie: ok. 40 min Dla 6 osób ● 2 bakłażany ● 1 cebula ● 2 ząbki czosnku ● 3 gałązki kolendry ● 25 cl gęstej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskasłodką papryką i tez skrapiamy olejem. Na blaszce z papierem do pieczenia układamy warzywa i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 160 st. C. Dodatkiem może być każde mięso a u nas pieczone udko z kurczaka. Smacznego
Maminek kulinarnydania głównego. Pieczone ziemniaki w sosie balsamiczno-miodowym z dodatkiem aromatycznego rozmarynu z pewnością sprawdzą się jako dodatek do każdego dania głównego. U mnie sprawdzają się w szczególności z mięsami, pycha! Polecam jako zamiennik dla tradycyjnego puree, tym bardziej, że są bardzo łatwe w przygotowaniu. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Balsamiczno-miodowe pieczone ziemniaczki (4 porcje) Składniki
karmelowypałac. Bizony amerykańskie - można się wybrać na safari miedzy bizonami, zjeść steka z bizona, pizzę, pierogi (polecam dla mnie rewelacja :), kupić kabanosy z bizona, kiełbaskę, smalec z dodatkiem mięsa z bizona. Na miejscu znajdziemy też labirynt z kukurydzy, mini zoo, plac zabaw dla dzieci i możemy wypocząć w spokoju i ciszy :-)) Polecam
kruche babeczkiktóry sos/pasta Wam bardziej pasuje, nie macie wyjścia jak zrobić i ajwar i pindżur. Pindżur można stosować jako pastę na chleb, wędlinę czy też jako sos. Idealny będzie do mięsa, grilla czy serów. W oryginale, pindżur jest lekko słodkawy, jeśli lubicie ostry smak, wiecie co robić….;) Czosnek i większa ilość papryczek chili załatwiają sprawę. To od Was zależy
Mieszam w GarnkuRoladki ze schabu to szybkie mięso i można przygotowywać je na wiele sposobów. Wczoraj pozostała mi duża część cukinii, więc postanowiłam ją dziś wykorzystać częściowo do roladek. Roladki z modrą kapustą pyszne po prostu! SKŁADNIKI: 8 plastrów cienko rozbitego schabu przyprawa do wieprzowiny, sól i pieprz 1 cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżka masła klarowanego FARSZ: około 10 cm. cukinii
Kuchnia Beatymyjemy zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem Sprawdzamy czy w skórze nie tkwią pozostałości piór. Jeśli tak, to usuwamy je skórę nacinamy nożem w kratkę, tak by nie naruszyć mięsa pod skórą piersi posypujemy z obu stron nieduża ilością soli i szczyptą pieprzu piersi kładziemy na nierozgrzanej patelni, skórą do dołu i włączamy ogień na maksimum. Dzięki stopniowemu wzrostowi temperatury
Viola cooks with passionkurczaka (ale wczesniej musimy go zaszylowac w specjalny sposob*opisze nizej jak ) Przygotowanie kurczaka: 1. Kroimy w kostki 2.5-3 cm Z polowy cytryny wyciskamy sok I zalewamy mieso dodajav trochę soli do smaku okolo 1/2 lyzki Pozostawiamy na 20 min 85g naturalnego jogurtu najlepuej grecki 3 lyzki smietany kremowej 1 lyzka "Gram" mąki (mąka z cieciorki) 1lyzka pasty
Viola cooks with passionpomidorow w sosie Cebula Marczew Swierza koledra kilka listkow Czosnek do smaku Odrobina smietany soli pieprzu i do dekoracji pieruszka Sposob: gotujemy okolo godziny mieso, w miedzy czasie wrzucamy cebule marchew przyprawy gotujemy bulion odstawiamy do wystygniecia gdy juz wsztko.jest miekkie dodajemy pomidorki Bledujemy Podgotowujemy okolo 15 min BON APPETIT
Viola cooks with passionmyjemy zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem Sprawdzamy czy w skórze nie tkwią pozostałości piór. Jeśli tak, to usuwamy je skórę nacinamy nożem w kratkę, tak by nie naruszyć mięsa pod skórą Piersi posypujemy z obu stron nieduża ilością soli i szczyptą pieprzu piersi kładziemy na nierozgrzanej patelni, skórą do dołu i włączamy ogień na maksimum. Dzięki stopniowemu wzrostowi
Viola cooks with passionWersja zbliżona do schabowego Ale mięso jest bardziej soczyste moje dzieciaki lubią ta wersję kotlecików Składniki: Filety z kurczaka 2 rozklepane jajka Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować: roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Viola cooks with passionpodsmażamy i przekładamy do piekarnika na 20 min w 200C Ważne by pozostawić troszkę świerzyw warzyw pożniej do dekoracji smarujemy placek sosem czosnkowym Po zapieczeniu wykładamy na placek nasze mięso Posypujemy Pietruszką,świerzymi warzywami i pomidorami Smacznego
Viola cooks with passion