domu noszą nazwę czekośliwki ;) Składniki: 3 kg węgierek 1,2 kg cukru 4 łyżki cukru waniliowego 8-10 łyżek kakao Wykonanie: Wydrążone śliwki przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Dodajemy cukier do powstałego musu i gotujemy ok. 2,5 godz na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy cukier waniliowy i kakao. Dobrze mieszamy, aby kakao się rozpuściło, gotujemy jeszcze
Z Majeczką w kuchniszczypiorkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy na drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek. Dodajemy kurkumę, paprykę, czosnek, sól oraz pieprz wedle uznania. Makaron mieszamy z mięsem i grzybami. Wkładamy to do naczynia żaroodpornego. Jogurt roztrzepujemy z jajkami i zalewamy makaron. Na koniec posypujemy żółtym serem. Całość zapiekamy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym
Emskie Smakidrugiej stronie na złoty kolor. Taką rybę jadłam zarówno wymieszaną z warzywami, jak również podawaną osobno. Wszystko zależy od naszych preferencji. Jeśli połączymy w naczyniu rybę z warzywami, mięso nabierze ostrości i "przegryzą się" smaki ;) Danie smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno
Emskie SmakiSkładniki 1 kg mięsa mielonego dobrej jakości 3 jajka całe bułka namoczona w mleku 1 cebula
Mój Smakrazem pieprzem i układamy na zmianę w formie silikonowej ,cukinia ser cukinia aż do wyczerpania produktów i wstawiamy do piekarnika na 20,30 minut i podawać z mięsem na ciepło SMACZNEGO
Mój Smakgarnka wlewam wodę i wkładam porcję rosołową ,gotuje na małym ogniu a mięsko zmięknie następnie liście szczawiu miksuję na gładką masę i dodaje do gotującego się mięsa ,w misce mieszam 3 łyżki śmietany i cały serek ziołowy i dokładnie mieszam i wszystko razem wlewam delikatnie do garnka ,podaje z jajkami na twardo i ziemniaczkami
Mój Smakosuszam ,rozgrzewam rondel z odrobiną masła klarowanego i wkładam mięsko i podsmażam na złoty kolor ,w między czasie kroję cebulę na talarki i porę i wrzucam do podsmażonego mięsa i przesmażam około 5 minut wszystko razem . Następnie zalewam wszystko wodą i gotuję na bardzo małym ogniu z trzy godziny ,zaglądając aby woda z której powstanie sos nie wygotowała się ,kiedy
Mój SmakWykonanie Boczek kroimy w kostkę taką średnią i przesmażam na rozgrzanym oleju ,następnie zalewam wodą i podgotowuję do miękkości . Cebule obieram i kroję w talarki i dokładam do mięsa wtedy kiedy boczek będzie już miękki i odparuje woda,oraz sprasowany czosnek i pokrojoną kiełbaskę w kostkę ,wtedy wszystko razem przesmażam do zarumienienia się kiełbasy i cebuli ,tylko na małym
Mój Smakpieprzem ziołowym ,pieprzem czarnym dodaje czosnek w plasterkach ,cebulę w plasterkach oraz szczypiorek pokrojony ,wszystko razem dokładnie mieszam i odstawiam na cała noc do lodówki . Następnego dnia mięso wykładam na blaszkę , na wierzch mięska układam kilka kosteczek masła i przykrywam folią aluminiowa i wstawiam do piekarnika na 160 stopni na 2 godziny . Wszystkie przyprawy proszę dodawać według
Mój SmakZapraszam na zupełnie inną odsłonę kalafiora , ja kalafior w takiej formię w jakiej proponuję w przepisie wykorzystuję jako dodatek do mięsa zamiast ziemniaków , bardzo fajnie smakuje , zapraszam do wypróbowania . Składniki ( dla 3 osób ) 1 kalafior 2 jajka sól pieprz czarny Wykonanie Kalafior gotujemy do miękkości , kiedy kalafior nam się ugotuje , wykładamy kalafior na durszlak
Mój Smakcurry 1 łyżeczka papryki chilli Sól pieprz ziołowy Wykonanie Udka kroję na pół i dokładnie myję , jak już mięsko mam umyte to posypuje mięso wszystkimi przyprawami , doprawiam do smaku solą i pieprzem , i dodaje pęczek szczypioru posiekanego i dodaje do kurczaka i wszystko bardzo dokładnie mieszam , nakrywam folią aluminiową i odstawiam na całą
Mój Smakpołączyły . Jak mamy mięsko dobrze wymieszane , formujemy kuleczki i obtaczamy w mące otrębowej i wykładamy na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy , i tak formujemy kuleczki to wykorzystania całego mięsa i przesmażamy wszystkie kuleczki na złoty kolor . Kiedy mamy już przesmażone wszystkie kuleczki , przekładamy do garnka i zalewamy dwoma szklankami wody , dodajemy kostkę rosołową i dodajemy 4 łyżki
Mój Smakogórki kiszone 1 pora ( część biała ) musztarda miodowa pieprz czarny sól Wykonanie Mięsko myjemy i osuszamy , kroimy na cienkie plastry , rozbijamy tłuczkiem , kiedy mięso mamy rozbite , odstawiamy na chwilkę . Porę obieram z pierwszej warstwy i bardzo dokładnie myję , następnie kroimy cieniutko , ogórki kiszone ścieram na tarce , na drobnych oczkach i dodaję do pokrojonej
Mój Smakodstawić na dłuższą chwilkę. Do podduszonych pieczarek i cebuli dodać pokrojone namoczone suszone grzyby i razem jeszcze chwilkę smażyć. Ugotowaną kapustę odcedzić , poczekać do wystygnięcia. W maszynce do mielenia mięsa zemleć kapustę z usmażonymi suszonymi grzybami , pieczarkami i cebulą. Tak przygotowany farsz doprawić: solą i pieprzem , ewentualnie ulubionymi przyprawami. Z farszu odcisnąć nadmiar wody. Płaty ciasta francuskiego
Aromatyczne PodróżeSkrzydełko z indyka zagotować w garnku z zimną wodą , usunąć szumowiny , a następnie dodać ziele angielskie , pieprz ,łyżeczkę vegety, marchew pokrojoną w kostkę i pogotować do miękkości mięsa.Ziemniaki obrać i również pokroić w kostkę i dodać z ugotowaną wcześniej fasolką do gotującego się wywaru. Botwinkę dokładnie wypłukać , buraczki obrać i pokroić w grubszą kostkę , a botwinkę
Aromatyczne Podróże