Krokiety z cukinią 270Przyjemna i lżejsza w smaku odmiana krokietów, które w swoim wnętrzu zamiast ciężkiego mięsa i wzdymającej kapusty skrywa pełną słońca cukinię. Warto wypróbować przy okazji swoich zbiorów! Składniki: Na ok 10 sztuk Naleśniki: 300ml mleka 2% 100ml wody mineralnej niegazowanej 50ml oleju rzepakowego 1 jajko 1/2 łyżeczki soli ok 200g mąki pszennej Farsz: 1 kg obranej i wydrążonej cukinii
Kuchnia w czekoladzie
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 228wody zioła prowansalskie Przygotowanie: Filet z kurczaka umyj i pokrój na małe kawałeczki - wrzuć do miski i obtocz w przyprawie do kurczaka. Rozgrzej olej na patelni i usmaż mięso - odsącz z nadmiaru tłuszczu i wrzuć do miski. W tym czasie pokrój cebulę, paprykę i pomidory w drobną kostkę - dodaj do kurczaka i wymieszaj. Składniki na ciasto wymieszaj mikserem dodając płaską
Alutka-Gotuje
Grillowanie z Fanex 257weekend miałam okazję zabrać sosy Fanex na weekend na działkę i sprawdziły się idealnie. Sos barbecue wykorzystałam do zamarynowania mięsa drobiowego na szaszłyki, dzięki czemu nabrały one niecodziennego słodko-ostrego smaku. … Czytaj dalej Grillowanie z Fanex
czarrna od kuchni
Lekki makaron z kurczakiem i brokułami / Light chicken and broccoli pasta 285Dziś przedstawiam idealny przepis na lekki obiad w ciepłe dni, makaron z kurczakiem i brokułami w delikatnym sosie brokułowym, na pewno przypadanie do gustu całej rodzinie
karmelowy
Panna cotta z białą czekoladą i sosem z czerwonej porzeczki 180granatu , a także jogurtową panna cottę z sosem rabarbarowym . W panna cottcie z białą czekoladą powróciłam do korzeni, tzn. zrobiłam ją na bazie tłustej śmietany. Z uwagi na niejedzenie mięsa, nie używam także żelatyny, dlatego panna cottę przygotowałam z wykorzystanie agaru - roślinnej substancji żelującej . Ponieważ nie lubię konsystencji mocno ściętej galaretki, jaką daje agar, dałam go naprawdę niedużo. W efekcie
Chilli Czosnek i Oliwa
Schabowe nadziane ananasem i serem pleśniowym 186tartej 1 jajko pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kotlety cienko rozbijamy. Na jedną połowę kotleta kładziemy plaster ananasa i ser. Przykrywamy drugą połową mięsa. Oprószamy pierzem i obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na smalcu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G Kitchen
Święto pilzneńskiej golonki - Golonka podkarpacka z Pilzna 358kuchni), Iza (smaczna pyza), spędziłyśmy bardzo pracowicie. Pod wodzą Oleny Mirga przygotowywałyśmy tradycyjne ukraińskie pielmieni i czebureki. Pielmieni specjalność kuchni rosyjskiej – małe pierożki z nadzieniem z surowego zmielonego mięsa. Czebureki to pierogi z ciasta parzonego, smażone w głębokim tłuszczu. Danie kuchni Tatarów krymskich. Nieskromnie powiem że ulepiliśmy prawie dwa tysiące pielmieni i były bardzo smaczne. Zjedzone zostały w czasie
królestwo garów
duszony w warzywach kurczak z przyprawą do ziemniaków i musztardą... 215oleju zrumienić porcje kurczaka, wsypać cebulę pokrojoną i podsmażać wsypać pokrojone papryki, cukinie, pomidory, czosnek wsypać pokrojoną marchew, dodać musztardę i pod przykryciem dusić na średnim ogniu do miękkości mięsa kurczak jest soczysty, kruchy, aromatyczny..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Pierś z kurczaka gotowana na parze z kaszą gryczaną i sosem koperkowym 296nastawiam wodę z przyprawami, zagotowuje i gotuje przez chwilę, na garnek nakładam sito do gotowania na parze, układam porcje kurczaka, przykrywam przykrywką i gotuje około 5-7 min, mięso odwracam na druga stronę i ponownie gotuję pod przykryciem. Gotowe zabezpieczam przed wystygnięciem Cebulę kroje w drobną kostkę i podduszam na maśle, aż zrobi się szklista, zalewam wywarem
Bea(u)ty kitchen
Ogórki w sosie pomidorowym na zimę 914ostygną, wystawiamy je w chłodne, ciemne miejsce. Słoiki można również pasteryzować w piekarniku w 125 stopniach C, ok. 15 minut. Otworzyłam na próbę pierwszy słoik sosu, w połączeniu z mięsem mielonym może stanąć w szranki z sosem bolognese 😉 The post Ogórki w sosie pomidorowym na zimę appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bardzo proste (i szybkie)leczo 515Kilka składników i mamy leczo gotowe. Proponuję to aromatyczne danie właśnie teraz kiedy mamy wysyp na paprykę i cukinię baby. Leczo można zrobić z mięsem lub czysto warzywne. Smak Was nie rozczaruje. Można mrozić. Można pasteryzować. Dobre na ciepło i na zimno. Nie cudowane. Proste jak drut. Podaję składniki bez ilości, gdyż każdy lubi czegoś więcej lub mniej.To nie ciasto
Z Kuchni Do Kuchni
Co jeść przed treningiem? 196warzywa korzeniowe. Kolejnym ważnym składnikiem odżywczym jest białko, budujące tkankę mięśniową. Wysiłek fizyczny przyśpiesza metabolizm, dlatego rośnie zapotrzebowanie na białko. Uzupełniamy je jedząc półtłusty twaróg, jogurty, białe mięso, ryby i owoce morza. W przypadku tłuszczu wybierajmy oliwę z oliwek, olej lniany, orzechy, pestki słonecznika i dyni, które oprócz zdrowego tłuszczu są źródłem witamin
Menmagazine
Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington 221Podajemy pokrojone w grube plastry. Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington podałam z sałatką z kaszy bulgur, ale o tym następnym razem. Chrupiące ciasto, bogaty aromat grzybów i soczyste mięso. Nic dodać, nic ująć – to potrawa na wykwintny obiad, kolację… i nie tylko. Inspirację znalazłam w Kuchni Maćka . Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Polędwiczki
mojewypiekiinietylko
Kapusta włoska z kabaczkiem i mięsem 125szatkujemy, dodajemy do cebuli, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na małym ogniu. Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim, dodajemy do kapusty. Mięso mielimy, oprószamy solą i pieprzem, formujemy małe pulpeciki, dodajemy do całości. Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszamy. „Nadmiar” płynu odparowujemy (jeśli lubimy dużo sosu
R'n'G Kitchen
Smaki Parmy – symbol całej Italii, czyli jak wybrać najlepszy parmezan i prosciutto 348smak. Przy kupnie szynki parmeńskiej należy zwrócić uwagę na stempel korony, w który wpisane jest słowo: PARMA. Innymi endemicznymi produktami Parmy i najbliższych okolic są m.in. Coppa di Parma (mięso z karkówki wieprzowej natarte solą i ziołami, sprzedawane w charakterystycznie wiązanym jelicie), Strolghino (odmiana salami), Grana padano (ser dojrzewający, twardy – obok Parmigiano Reggiano jeden z najpopularniejszych we Włoszech
Bon Ton Italia