mięso - 63110 przepisów (strona:2600/4208)

Kurczak "stripsy" na ostro - ala kfc 227

jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 łyżeczki chili 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli Mięso oczyszczamy, porcjujemy na małe filety, przyprawiamy i odstawiamy na 60 minut do lodówki. W misce miksujemy mleko, jajko oraz przyprawy. Mąkę wsypujemy do głębokiego talerza. Filety panierujemy w przygotowanym cieście, obtaczamy

Gotowanie i blogowanie
Błyskawiczna sałatka z makaronem 295

kurczaka, papryka ostra Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i papryką. Mięso podsmażamy na patelni razem z posiekanym porem. Ser ścieramy na tarce, słoneczniki prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, przyprawiamy i polewamy oliwą

e-PrzepisyKulinarne
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 217

się ogrzewa i powoli wyrasta. Powinno to trwać 1-2 godziny. Wyrośnięte bułeczki smarujemy śmietanką i posypujemy sezamem. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu przykrywamy ściereczką.  Mięso grilllujemy po 5 minut z każdej strony. Serek układamy na ruszcie i grillujemy aż będzie miękki. Bułki przekrawamy na pół, możemy je podgrzać w piekarniku. Ja jednak nie czekałam

Wrzosowa Polana
Wegańskie lody - 2 smaki 216

zamykaniem, a następnie do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą noc. Banany wyjmuję z lodówki na kilka minut przed rozdrabnianiem, przed użyciem uderzam w nie tłuczkiem do mięsa, by dodatkowo je pokruszyć. Brzoskwinie myję, ale nie obieram ich ze skórki, lubię, gdy lody mają "ciapki". Wyjmuję pestki, owoce kroję na mniejsze kawałki i rozdrabniam na mus. Dolewam do niego

Cooking Monster
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym 252

paski, dodajemy do podsmażonej cebuli. Pomidory sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy skórę ,pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę, dodajemy do piersi z kurczaka. Wszystko podsmażamy do momentu aż mięso będzie miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wlewamy niewielką ilość wody i przez chwilę podsmażamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Bazylię drobno siekamy i dodajemy do sosu. Makaron gotujemy

Bajeczna Kuchnia
roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki 379

składniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy, kroimy na porcje. Cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy, doprawiamy. Każdego kotleta posypujemy posiekaną natką pietruszki, nakładamy pieczarki i zwijamy w rulon. Panierujemy w jajku

Domowy Smak Jedzenia
Hummus z batatów i soczewicy 195

Hummus z batatów i soczewicy to pyszny dodatek do chleba, mięsa i drobiu. Uwielbiam hummus z batatów. Jest lekko słodki, a przy tym bardzo mocno doprawiony. Pieprz kajeński, kmin rzymski, kolendra…Tych przypraw nie może zabraknąć w przepisie na hummus . Hummus to ulubione smarowidło, które bardzo często przyrządzam. Hummus z batatów Składniki: 1 batat, około 300 g 2 ząbki

codojedzenia
Pulpety z piersi kurczaka w sosie pomidorowym 265

wrzucam do niej jajka, ugotowany ale zimny już ryż, vegetę, pieprz, koperek i paprykę słodką i wszystko dokładnie mieszam. Dalej do gotującego się bulionu warzywnego wrzucam uformowane kulki z mięsa i gotuję ok 10-15 minut a następnie dodaje koncentrat. Po chwili zagęszczam całość mąką z wodą i śmietaną lub jogurtem naturalnym (celowo nie podałam proporcji, bo to zależy

Kuchnia Viki
Sałatka z grillowanych owoców i warzyw 211

Zamknąć i podkręcić smak tych kontrastów sosem – na przykład na bazie winegretu. Ta sałatka to połączenie idealne. Spróbujcie! Można zjeść ją samą, można użyć jej jako dodatku do grillowanego mięsa. Będzie pyszna z pokrojoną w plastry piersią kurczaka , np. z pieczoną w prosty i unikalny sposób jak w tym przepisie . Nie jest ani zimna, ani ciepła. Ta sałatka nie wymaga

Karo in the Kitchen
wiejski kurczak z domowej wędzarni 236

wędzony kurczak Delikatne mięso kurczaka ma niesłychanie wiele zastosowań w kuchni. Ja dziś proponuję wykorzystanie drobiu w wędzarni, możne niektórzy skrzywią się czytając te słowa, ale naprawdę uważam że  kurczak do wędzenia nadaje się wprost idealnie. Zresztą podobnego zdania są wszyscy moi domownicy i zawsze

Miód i pieprz
Tradycyjny kapuśniak na żeberkach 159

ugotowaniu dodajemy je do garnka z zupą.  Całość doprawiamy pieprzem, odrobiną soli (jeśli potrzeba), łyżką słodkiej papryki i sporą ilością majeranku. Gotujemy do momentu aż wszystkie warzywa oraz mięso będą miękkie. Smacznego

Taste Therapy
Iberyjskie wina z Lidla – lato 2016 196

Usta są delikatne, przyjemnie garbnikowe, dobrze zbalansowane z dużą koncentracją smaku. Jest to wino, które dobrze sprawdzi się w połączaniu z jedzeniem. Producent podpowiada nam pieczone, peklowane lub duszone mięso, carpaccio, pasztety lub kozi ser. Solidne uniwersalne wino.  Wina nadesłane do degustacji przez Lidl Polska . Na zdjęciach Malcolm, kot rasy maine coon

królestwo garów
Drobiowe szaszłyki z boczkiem 235

Proste i niewymagające szaszłyki:) Samo mięso, bez dodatków. Zrobiłam je na krótszych patyczkach, bo są bez warzyw , przez co porcja mi ęsa jest solidniejsza i taka długość w zupełności wystarczy.  500g filetów z kurczaka 100g wędzonego boczku w cienkich, długich plasterkach sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek granulowany, papryka ostra, pieprz 2 łyżki oleju 1. Filety kroimy w grubą kostkę

Szefowa kuchni
Pieczony kalafior + kremowy dip paprykowy 207

Apetina o smaku 'Grillowana papryka i oliwki' , który został dodatkowo podkręcony pieczoną, czerwoną papryką i- dla nadania delikatnej pikanterii- papryczką chili. Duet kapitalny, który sprawdzi się jako dodatek do mięsa, jak również może stanowić samodzielne danie (na kolację z kieliszkiem wina...). Kalafior: * kalafior średniej wielkości- 1 szt. * roztopione masło klarowane- 4 łyżki * sól czosnkowa- 1 łyżeczka * sok z limonki

Kraina Miodem Płynąca
Faszerowane patisony-mięsem mielonym i kaszą jęczmienną 206

sól ,pieprz,ulubione przyprawy 1 woreczek kaszy jęczmiennej olej do smażenia Przygotowanie:  kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu (oczywiście w osolonej wodzie) cebulę pokroić w kostkę -podsmażyć,dodać mięso mielone i przesmażyć,wcisnąć czosnek i dodać połowę startego sera,ketchup (lub przecier jak wolicie)i doprawić do smaku,solą ,pieprzem,maggi,ulubionymi ziołami,(fajnie sprawdzi się również curry

Swojskie jedzonko