mięso - 63110 przepisów (strona:2608/4208)

Sałatka z kiełbaskami i czereśniami 213

lżejsze dania, sałatki albo nawet kanapki zamiast porządnego obiadu. Ale my samą sałatą żyć nie umiemy, zawsze byliśmy mięsożerni więc czasami do sałatek wrzucam coś konkretniejszego czyli chociaż odrobinę mięsa . Lubię łączyć je z sezonowymi owocami by różne smaki uzupełniały się. I tak właśnie wczoraj powstała pyszna sałatka z grillowanymi kiełbaskami, czereśniami i zdrowym amarantusem . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Klopsiki w bardzo warzywnym sosie, z chorizo i fasolą 205

minut by zmiękły ale nie zrumieniły się. Dodajemy wino, chwilę odparowujemy a następnie dolewamy sos, pomidory z puszki i wsypujemy wędzona paprykę. Dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Mięso mielone mieszamy ze zmielonymi nasionami kopru i kuminu. Formujemy niewielkie klopsiki i albo obsmażamy je albo nie. W obu przypadkach klopsiki wędrują do garnka z ugotowanym sosem. Dorzucamy pokrojone chorizo. Pyrkoczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Jak film na noc, to tylko thriller 172

samego siebie. Film pozwala znaleźć się w rzadkiej sytuacji (przynajmniej dla thriller’ów), w której nie ma zewnętrznego wroga. Oczywistego czarnego charakteru w masce, zajadającego się ludzkim mięsem, lub powoli odchodzącego od zmysłów w kierunku siekiery. W domu są wyłącznie osoby, które znasz, i którym ufasz. Cieszy mnie, że po raz kolejny film buduje napięcie oszczędnie używając muzyki. Więc

Pink Envelope
Mini gołąbki z pieczonym indykiem 179

przykład został kawałek pieczonego indyka. W tym roku wzięłam się “za bary” z indyczką w całości. Poszło mi całkiem nieźle, jednak nie udało nam się zjeść takiej ilości mięsa. Tuż przed świętami zaś, z tęsknoty za wiosną kupiłam małą główkę […] Artykuł Mini gołąbki z pieczonym indykiem pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym - dzieci to lubią! 160

rybkę, ale boją się ości. Czy jest na to jakaś metoda, oprócz wybierania ości pęsetą przed przyrządzeniem ryby? Oczywiście! Proste i smaczne danie w postaci małych, smakowitych kuleczek z mięsa ryby, ugotowanych na parze. To jest lepsze niż mielony! 😉   Nie rozumiem do końca, dlaczego tak jest, […] Artykuł Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym -> dzieci to lubią! pochodzi

Wiszniówka
Gęsie udka pieczone w piwie – pomysł na świąteczny obiad 232

Gęsina to najbardziej niedoceniane mięso na polskim stole. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, bo jest przepyszne! Nie wszyscy wiedzą, że Polska jest największym producentem gęsiny w Europie. Eksportujemy gęsinę głównie do Niemiec. Jednym z bardziej znanych dań z gęsi jest foie gras – wątróbka z gęsi (danie pochodzi z kuchni francuskiej). W naszym kraju gęsinę jemy […] Artykuł Gęsie udka pieczone

Wiszniówka
POTRAWKA Z INDYKA 268

szparagowej mrożonej, 1 łyżka groszku konserwowego, 200 g pomidorów z puszki bez skórki, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra w proszku, przyprawa do drobiu WYKONANIE  Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu, papryką, solą i pieprzem. Smażymy na złoty kolor, podlewamy wodą, dodajemy warzywa, dusimy ok. 10-15 minut, dodajemy pomidory z puszki i ketchup

słodki bratek
MAKARON Z TUŃCZYKIEM NA GORĄCO 217

cukinii i paprykę.Z sera zrezygnowałam. Obiad rewelacyjny, przepięknie pachnący dzięki ziołom i czosnkowi i oczywiście sycący, jak to kluchy :-) Idealny na piątkowe zakończenie tygodnia, oczywiście piątkowe bo bez mięsa.  Składniki: makaron, np. kokardki  puszkę tuńczyka w sosie własnym 1/2 cukinii  1/2 czerwonej papryki 1 cała czerwona cebula duży ząbek czosnku  po pół łyżeczki suszonego tymianku

pieprzny smaczek
Razowy makaron z indykiem z pastą z pieczonej papryki i suszonych pomidorów 266

niewielkiej ilości oleju). doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Upieczoną paprykę obieramy ze skórki i miksujemy z pomidorami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy pastę do mięsa. Mieszamy i chwilę razem podgrzewamy. Podajemy z ugotowanym makaronem. Przystrajamy świeżą bazylią. Smacznego :)      1 porcja - 552 kcal: - białko - 40,9 g - tłuszcze - 3,5 g - węglowodany

Moje Kuchenne Rewelacje
Ogórki konserwowe z miodem. 607

Zamiast siekanych ogórków możesz dać ogórki całe (  małe ) , tylko wtedy będzie Ci potrzeba trochę więcej zalewy. Ogórki te doskonale nadają się do obiadu z ziemniakami i mięsem.                               Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Flaczki wołowe 145

pomidorowym ). Składniki 750 g flaczków wołowych (krojonych) 2 marchewki średniej wielkości 1 pietruszka średniej wielkości seler średniej wielkości mały por 4 łyżki oliwy 1.5 l bulionu wołowego 200 g mięsa wołowego 1 listek laurowy po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego 2 łyżki majeranku (suszonego łyżka słodkiej papryki w proszku płaska łyżeczka ostrej papryki łyżeczka mielonego czarnego pieprzu sól

R'n'G Kitchen
Ziemniaki smażone na patelni 237

tyle ziemniaków ile nam potrzeba. Na 1 kg ziemniaków potrzebujemy garść cukrowego groszku i kilka sztuk pomidorów koktajlowych. Uwielbiamy ziemniaki w takiej postaci, doskonale pasują do grillowanego lub pieczonego mięsa, tym razem zostały podane do grillowanego schabu. Jak przygotować szybko pyszne smażone ziemniaki na patelni ? Polecam też inne przepisy na ziemniaki: młode ziemniaki z piekarnika . młode ziemniaki zapiekane z rozmarynem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z cukinią 195

czasu aż zmięknie. Składniki sosu dokładnie mieszamy w osobnym naczyniu. Solimy i pieprzymy do smaku. Cebulę kroimy w piórka. Suszone pomidory kroimy w cienkie paseczki, oliwki przekrawamy na pół. Mięso z kurczaka rozdrabniamy. Wszystkie składniki sałatki wkładamy do jednego naczynia. Polewamy sosem. Dokładanie mieszamy. Przechowujemy w lodówce. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 Czas przygotowania: ok. 1 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Koktajl z ośmiornicy - caldo de polvo 274

wyciągamy szybko, tak z 3 razy. Za każdym razem ramiona ośmiornicy będą się coraz bardziej zakręcać. To też ważne, gdyż jeśli wrzucimy ją do wody i zaczniemy gotować, mięso stwardnieje. Po tym gotujemy 50 minut na dużym ogniu. Gdy ośmiornica jest już ugotowana i ostygnie kroimy ją w małe kawałki. Wodę z cebulą wyrzucamy, nie będzie nam już potrzebna

Smaki Brazylii