mięso - 63110 przepisów (strona:2611/4208)

Szybko, zdrowo, bezstresowo – czyli test i recenzja patelni WOLL SAPHIR 187

Piekłam, smażyłam, dusiłam i gotowałam w niej dosłownie wszystko – i co? Sami zobaczcie, sami oceńcie 1. Na pierwszy rzut, poszły POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWYM Obsmażane pieczarki, oraz mięso, a całość zalana śmietanką z musztardą i chwilę razem duszone. Proste? Proste Podczas całego procesu przygotowywania polędwiczek, nie przywarło i nie przypaliło się nic i to super wiadomość, ale najbardziej

NiePieprz.pl
Powrót do źródeł w kuchni 285

stosował w swoim życiu jakąś dietę mającą na celu zachowanie dobrej formy. Wśród tych osób przeważają ludzie młodzi, często wykształceni. Dzięki zmieniającej się świadomości społecznej, coraz częściej tłuste, smażone mięsa czy ryby zastępuje się delikatnymi, lekkimi potrawami gotowanymi w opakowaniach próżniowych oraz na parze. Kuchnia XXI wieku W ostatnim czasie wykorzystanie bogactwa i różnorodności naszej rodzimej kuchni oraz dostosowanie

Kuchcik gotuje
Bieszczadzkie smaki - część I 232

Oprowadza nas właściciel, absolutny pasjonat dobrego jedzenia i wędzenia Pan Marcin Dobrowolski. Powstają tu wędzonki (schab, karkówka, szynka i boczek) według starych, sprawdzonych przez lata przepisów. Składniki to wyłącznie mięso wieprzowe, peklosól, zioła i to koniec. Peklowanie odbywa się na sucho. Wędzenie trwa około 10 godzin i używa się do niego drewna olszy szarej. W trakcie wędzenia Pan Marcin

królestwo garów
Mizeria 159

Mizeria - najprostsza sałatka do obiadu, a jaka dobra. Idealna, jako dodatek do dań z ziemniakami, jajkiem sadzonym, jak i mięsem, np. z kotletem z kurczaka. Do jej przygotowanie potrzebujemy jedynie świeże ogórki gruntowe, , jogurt naturalny, sól, pieprz, cukier i kwasek cytrynowy. Czego chcieć więcej ;) Składniki: (dla 4 osób) 1 duży jogurt naturalny (400 gram) 3 średnie ogórki gruntowe sól pieprz

Wołowina od rekina
Łosoś po szwedzku – Gravlax 257

wstawić ją na ½ godziny do zamrażalnika lub natrzeć kieliszkiem mocnego alkoholu. Ziarna i nasiona ucieramy w moździerzu dosyć drobno, mieszamy razem z solą i cukrem, nacieramy rybę od strony mięsa. Płat ryby, skórą do dołu układamy na tacy lub w płaskim naczyniu i owijamy folią spożywczą. Następnie wstawiamy do lodówki, a na wierzch ryby układamy deskę, która ma na celu

Markowy smak
Euro 2016: 6 smacznych dań dla kibiców 225

drugiej - doprawiony serek wiejski. Tak przygotowaną zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Zapiekankę ziemniaczaną podajemy na ciepło jako danie główne lub dodatek do mięsa. Zapiekane pory z młodymi ziemniakami i kurczakiem 250 g piersi z kurczaka 2 pory 4 młode ziemniaki 2 łyżki mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżka oliwy

My Chcemy Jeść
CZEREŚNIE 203

surowo. Ponadto można z nich zrobić kompot, musy, czy przeciery. Pasują idealnie do ciast drożdżowych, kruchych, a także do domowych galaretek, czy kiśli. Komponują się idealnie z delikatnym mięsem np. królikiem, czy z sałatkami np. w kombinacji z rukolą i serem kozim. Zaś wódki i likiery czereśniowe to pozycje alkoholowe o międzynarodowej reputacji. Czereśnie świetnie łączą się z innymi owocami

Ciastka - domowe słodkości
Pasta orzechowo-pomidorowa do chleba, Bagels (Seinfeld) 204

Kiedyś taką pastę jadłam u Lindy i Szymona. Rewelacja! Robi się błyskawicznie, a poza tym jest bardzo zdrowa (orzechy zawierają kwasy omega 3). Jeśli nie jecie mięsa/ryb, warto je dodać do swojej diety (tylko 3 orzechy pokrywają zalecane dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega 3). Składniki: 1 ½ szklanki orzechów włoskich ½ słoika suszonych pomidorów (+ opcjonalnie: kilka łyżek oleju z pomidorów

Qlinarnie i Qlinarnie
Pierś z kurczaka w pomidorach 229

pomidorowego, łyżeczkę soku z cytryny i majeranek. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodaj wody. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Gotuj aż jabłka zmiękną. następnie do sosu dodaj usmażone wcześniej mięso i gotuj jeszcze przez parę minut. Podawaj z ryżem lub ziemniakami. Wiem co jem Pomidory to warzywa bogate w wartości odżywcze. Znajdziemy w nich dużą ilość beta karotenu, witamin

Fit&Fast Kitchen
Nogi kaczki z agrestem 151

Powoli smażyć nogi na rumiano z obu stron. Nogi wyjąć, tłuszcz wylać, włożyć nogi, wsypać agrest, dodać przyprawy (goździki, cynamon, kardamon), oprószyć solą i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przecedzić i przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą i miodem. Zagotować, mieszając dodać kawałki zimnego masła. Następnie zdjąć z ognia. *u mnie bieszczadzki

królestwo garów
Kasza gryczana z czerwoną papryką, kolendrą i rodzynkami 164

kaszy, przyprawiacie solą i pieprzem, mieszacie z oliwą i gotowe. Kaszę jaglaną gotujecie, odparowujecie i studzicie. Czosnek i cebulę obieracie i kroicie na kawałki. Wszystko to razem z mięsem mielicie w maszynce i mieszacie. Dodajecie jajko, sól, pieprz, kumin i cynamon. Mieszacie dalej, aż do uzyskania jednolitej masy, z której formujecie kulki. Smażycie je na głębokim oleju w rondelku

GRUBY WAŁEK
Kaszotto z fasolką szparagową, papryką i bobem 230

Podudzia z kurczaka umyć , pokroić  w kostkę , tak samo cebulę, na głębszej patelni rozgrzać  masło z olejem, dodać  cebulę, przesmażyć  chwilę , następnie dodać  pokrojone mięso, posolić  do smaku, smażyć około 6 minut,   po czym wsypać  kaszę, podlać  winem i dusić  aż wino odparuje-kilka minut. Zalać gorącym  bulionem, dodać

Wanilia i Kardamon
Skrzydełka w zalewie octowej 153

łyżki cukru 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe Skrzydełka ugotować w wodzie - z dodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego, soli i pieprzu. Mięso obsmażyć w panierce z jajka i bułki tartej. Następnie całość przełożyć do miski i zalać gorącą zalewą. (Wszystkie składniki zalewy wymieszać i zagotować - z cebulą pokrojoną w talarki oraz posiekanym czosnkiem

Di gotuje
Kurczak tandoori. 606

Kurczak tandoori wywodzi się z pakistańskiej części Pendżabu, a jego nazwa pochodzi od rodzaju glinianego pieca, w którym tradycyjnie był pieczony. Mięso jest długo marynowane w jogurcie z przyprawami, w tym barwiącymi na czerwono i żółto. Najczęściej spotkać można wersje mocno czerwone, za co odpowiedzialne są chili, pieprz kajeński, lub kaszmirskie chili (łagodniejsze, ale mocno barwiące). Żółte i pomarańczowe odcienie

zadanie-gotowanie
PIECZONE KAWAŁECZKI SCHABU Z WARZYWAMI 187

Plaster schabu rozbij tłuczkiem. Przypraw wybranymi przyprawami. Pokrój na mniejsze kawałki o długości ok. 3-4 cm. Nastaw piekarnik na 220 st. C. Przygotuj folię spożywczą, wyłóż na nią mięso i warzywa, skrop olejem. Zawiń szczelnie i wstaw do piekarnika na ok. 20 min. SMACZNEGO! Dodatki: mały młody ziemniak z koperkiem i mizeria z jogurtem naturalnym Wartość energetyczna* bez dodatków

Vroblewska-fitlife