KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z MIĘSEM 372grillowa. U mnie jako nadzienie była kiełbasa lekko czosnkowa firmy Spichlerz Rusiecki . Takie koperty zniknęły u mnie w mig. Spróbujcie :) Składniki: * opakowanie ciasta francuskiego * słoik ulubionej kiełbaski bądź mięsa( u mnie kiełbasa lekko czosnkowa Spichlerz Rusiecki ) Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty o długości boku ok. 7 cm. Na środek każdego kwadratu położyć kawałek kiełbasy, każdy
Zrób to smacznie
Kurczak "stripsy" na ostro - ala kfc 241jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 łyżeczki chili 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 0,5 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli Mięso oczyszczamy, porcjujemy na małe filety, przyprawiamy i odstawiamy na 60 minut do lodówki. W misce miksujemy mleko, jajko oraz przyprawy. Mąkę wsypujemy do głębokiego talerza. Filety panierujemy w przygotowanym cieście, obtaczamy
Gotowanie i blogowanie
Błyskawiczna sałatka z makaronem 308kurczaka, papryka ostra Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy przyprawą do kurczaka i papryką. Mięso podsmażamy na patelni razem z posiekanym porem. Ser ścieramy na tarce, słoneczniki prażymy na suchej patelni. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, przyprawiamy i polewamy oliwą
e-PrzepisyKulinarne
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 229się ogrzewa i powoli wyrasta. Powinno to trwać 1-2 godziny. Wyrośnięte bułeczki smarujemy śmietanką i posypujemy sezamem. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu przykrywamy ściereczką. Mięso grilllujemy po 5 minut z każdej strony. Serek układamy na ruszcie i grillujemy aż będzie miękki. Bułki przekrawamy na pół, możemy je podgrzać w piekarniku. Ja jednak nie czekałam
Wrzosowa Polana
Wegańskie lody - 2 smaki 228zamykaniem, a następnie do zamrażalnika na kilka godzin lub na całą noc. Banany wyjmuję z lodówki na kilka minut przed rozdrabnianiem, przed użyciem uderzam w nie tłuczkiem do mięsa, by dodatkowo je pokruszyć. Brzoskwinie myję, ale nie obieram ich ze skórki, lubię, gdy lody mają "ciapki". Wyjmuję pestki, owoce kroję na mniejsze kawałki i rozdrabniam na mus. Dolewam do niego
Cooking Monster
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym 266paski, dodajemy do podsmażonej cebuli. Pomidory sparzamy wrzątkiem i zdejmujemy skórę ,pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę, dodajemy do piersi z kurczaka. Wszystko podsmażamy do momentu aż mięso będzie miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wlewamy niewielką ilość wody i przez chwilę podsmażamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Bazylię drobno siekamy i dodajemy do sosu. Makaron gotujemy
Bajeczna Kuchnia
roladki wieprzowe z pieczarkami i natką pietruszki 398składniki: 800 g schabu bez kości 300 g pieczarek 1 cebula pęczek natki pietruszki sól, pieprz 2-3 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso myjemy, kroimy na porcje. Cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę, podsmażamy, doprawiamy. Każdego kotleta posypujemy posiekaną natką pietruszki, nakładamy pieczarki i zwijamy w rulon. Panierujemy w jajku
Domowy Smak Jedzenia
Hummus z batatów i soczewicy 211Hummus z batatów i soczewicy to pyszny dodatek do chleba, mięsa i drobiu. Uwielbiam hummus z batatów. Jest lekko słodki, a przy tym bardzo mocno doprawiony. Pieprz kajeński, kmin rzymski, kolendra…Tych przypraw nie może zabraknąć w przepisie na hummus . Hummus to ulubione smarowidło, które bardzo często przyrządzam. Hummus z batatów Składniki: 1 batat, około 300 g 2 ząbki
codojedzenia
Pulpety z piersi kurczaka w sosie pomidorowym 280wrzucam do niej jajka, ugotowany ale zimny już ryż, vegetę, pieprz, koperek i paprykę słodką i wszystko dokładnie mieszam. Dalej do gotującego się bulionu warzywnego wrzucam uformowane kulki z mięsa i gotuję ok 10-15 minut a następnie dodaje koncentrat. Po chwili zagęszczam całość mąką z wodą i śmietaną lub jogurtem naturalnym (celowo nie podałam proporcji, bo to zależy
Kuchnia Viki
Sałatka z grillowanych owoców i warzyw 223Zamknąć i podkręcić smak tych kontrastów sosem – na przykład na bazie winegretu. Ta sałatka to połączenie idealne. Spróbujcie! Można zjeść ją samą, można użyć jej jako dodatku do grillowanego mięsa. Będzie pyszna z pokrojoną w plastry piersią kurczaka , np. z pieczoną w prosty i unikalny sposób jak w tym przepisie . Nie jest ani zimna, ani ciepła. Ta sałatka nie wymaga
Karo in the Kitchen
wiejski kurczak z domowej wędzarni 247wędzony kurczak Delikatne mięso kurczaka ma niesłychanie wiele zastosowań w kuchni. Ja dziś proponuję wykorzystanie drobiu w wędzarni, możne niektórzy skrzywią się czytając te słowa, ale naprawdę uważam że kurczak do wędzenia nadaje się wprost idealnie. Zresztą podobnego zdania są wszyscy moi domownicy i zawsze
Miód i pieprz
Tradycyjny kapuśniak na żeberkach 175ugotowaniu dodajemy je do garnka z zupą. Całość doprawiamy pieprzem, odrobiną soli (jeśli potrzeba), łyżką słodkiej papryki i sporą ilością majeranku. Gotujemy do momentu aż wszystkie warzywa oraz mięso będą miękkie. Smacznego
Taste Therapy
Iberyjskie wina z Lidla – lato 2016 208Usta są delikatne, przyjemnie garbnikowe, dobrze zbalansowane z dużą koncentracją smaku. Jest to wino, które dobrze sprawdzi się w połączaniu z jedzeniem. Producent podpowiada nam pieczone, peklowane lub duszone mięso, carpaccio, pasztety lub kozi ser. Solidne uniwersalne wino. Wina nadesłane do degustacji przez Lidl Polska . Na zdjęciach Malcolm, kot rasy maine coon
królestwo garów
Drobiowe szaszłyki z boczkiem 254Proste i niewymagające szaszłyki:) Samo mięso, bez dodatków. Zrobiłam je na krótszych patyczkach, bo są bez warzyw , przez co porcja mi ęsa jest solidniejsza i taka długość w zupełności wystarczy. 500g filetów z kurczaka 100g wędzonego boczku w cienkich, długich plasterkach sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek granulowany, papryka ostra, pieprz 2 łyżki oleju 1. Filety kroimy w grubą kostkę
Szefowa kuchni
Pieczony kalafior + kremowy dip paprykowy 217Apetina o smaku 'Grillowana papryka i oliwki' , który został dodatkowo podkręcony pieczoną, czerwoną papryką i- dla nadania delikatnej pikanterii- papryczką chili. Duet kapitalny, który sprawdzi się jako dodatek do mięsa, jak również może stanowić samodzielne danie (na kolację z kieliszkiem wina...). Kalafior: * kalafior średniej wielkości- 1 szt. * roztopione masło klarowane- 4 łyżki * sól czosnkowa- 1 łyżeczka * sok z limonki
Kraina Miodem Płynąca