mięso - 63110 przepisów (strona:2581/4208)

Pizza dwa smaki 294

lubi pizzę z pomidorowym sosem. Natomiast ja lubię dodatkowo obłożyć pizzę zieleniną i do tego posypać obficie parmezanem. Co do jednego byliśmy zgodni, mianowicie, że dzisiaj jemy pizzę bez mięsa. I tak mi się udało przemycić trochę świeżej bazylii i utartego parmezanu na męża połowę. Kiedy już piekę pizzę to z reszty ciasta wypiekam podpłomyki. Są one idealne do dipów

codojedzenia
Bezglutenowa wytrawna tarta z polędwiczką i marchewką 136

Kolejna bezglutenowa, wytrawna tarta - tym razem z mięsem (polędwiczką i słodką, młoda marchewką). Danie bardzo smaczne, syte a jednocześnie delikatne. Bardzo polecam! SKŁADNIKI: ciasto:  180 g bezglutenowej mieszanki chlebowej NUTRI FREE per pane (klik) 130 g  masła    1 jajko 1/2 łyżeczka soli farsz: 300-400 g pieczonej polędwiczki wieprzowej 2 marchewki 200 g jogurtu greckiego

Kuchnia bezglutenowa
Bomby (cepeliny lub kartacze) z grzybami i wspomnienia z Wileńszczyzny 252

piątkowy stół przygotowywało się bomby z grzybami (w sezonie z grzybami świeżymi, zimą - z suszonymi) lub z grzybami i kapustą kiszoną, w Wygnanowie - z kapustą kiszoną, w Ogonowicach - z mięsem, ale ciasto jest takie jak na kluski śląskie. Mnie mocno wzięło na wspominki Wileńszczyzny i przygotowałam bomby podobne do cepelinów, ale w wydaniu opoczyńskim. Danie dobrze się mrozi. Można

Weekendy w domu i ogrodzie
BULGUR Z KURCZAKIEM CURRY I WARZYWAMI 273

Szybko, smacznie i zdrowo.  Dla mnie byłoby smacznie nawet bez dodatku kurczaka, no ... ale jak się ma mięsożercę w domu, to bez mięsa ani rusz ;-)  Bardzo lubię taki jednogarnkowe dania.  Zawsze robię sporą porcję i obiad na 2 dni mamy z głowy.  Za każdym razem trochę zmieniam składniki i przyprawy, żeby nie było, że wciąż jemy

Walijskie Pichcenie
Kotleciki jagnięce z sosem porto 212

Blueberry Corner by "jagodzianka" Jagnięcina to wciąż rzadkość na naszych stołach – przede wszystkim z powodu ceny jak i dostępności tego wyśmienitego mięsa. Kotleciki … Przeczytaj cały artykuł Post Kotleciki jagnięce z sosem porto pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Śliwkowa nutella z orzechami 391

spiżarki ;) 2,5 kg węgierek 1 kg cukru 15 dag kakao 20 dag orzechów włoskich mielonych ew. ziarenka z 1 laski wanilii Wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa, dodać cukier i smażyć ok 2 godziny. Pod koniec smażenia dodać kakao, orzechy i ziarenka wanilii. Smażyć jeszcze przez ok 10 min. Gorące przełożyć do słoików. Odwrócić do góry dnem

Smakołyki Asi
Kapuśniaczki 213

miseczkę talerzykiem. Odstawiłam na około 30 minut. W tym czasie cebulę pokroiłam w kostkę i odstawiłam na bok.  Namoczone suszone grzyby i te rozmrożone przepuszczam przez maszynkę do mięsa. I teraz tak. Na patelni na niedużej ilości oleju smażę cebulę do momentu zeszklenia, potem dokładam zmielone grzyby i przesmażam kilka chwil. Ugotowaną kapustę przecedzam na sicie i tu pasuje

Blondynka Gotuje
Jak pogodzić pracę z blogowaniem? 214

czekolady, bo inaczej ciężko mi się skupić na pracy. W czasie tej przerwy wykonuję też prace domowe - nastawiam pralkę, zmywarkę , lub zaczynam przygotowywać obiad , gdy przewiduję np. jakieś duszone mięso, które będzie się długo robić. o 16.00 kończę pracę i zabieram się za obiad. Tak się składa, że prawie zawsze udaje nam się zjeść obiad całą rodziną. Po obiedzie

Posadzone i zjedzone
Sarmale - kiszone liście winorośli z farszem (danie rumuńskie) 150

Sarmale, to danie narodowe Rumunii, które przypomina nasze gołąbki. Sarmale są niewielkich rozmiarów. Farsz składa się z mięsa wieprzowego lub wołowego i niedużej ilości ryżu. Smak nadzienia wzbogaconego przyprawami doskonale łączy się ze smakiem kiszonych liści winogron . Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Sałatka z krabów i ogórka 204

nasionami) 80 g krabów (krewetek, łososia lub innej ryby ale możecie też dodać np grillowanego kurczaka) Do miski dodajemy drobno posiekaną szalotkę, drobno pokrojone ogórki, posiekana pietruszkę oraz mięso (sami zdecydujcie co dodacie). Wymieszajcie dodają serek, przyprawy i sok z cytryny. Sałatkę przechowujcie w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez noc aby składniki się przegryzły. Zjadajcie na śniadanie

Szybko Tanio Smacznie
Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 256

listki selera, kawałek rzodkiewki. Niech miska nie odpycha swoim nudnym i byle jakim wyglądem, bo pasta jest naprawdę przepyszna! SKŁADNIKI 1 puszka kawałków tuńczyka w oleju/oliwie (140-150g mięsa po odcieku) 1 opakowanie twarożku kanapkowego (150g) 1 mała szalotka lub 1/3 czerwonej cebulki 2 jajka M ugotowane na twardo 1 łodyga selera naciowego 1 łyżka drobnych kaparów z zalewy

Karo in the Kitchen
Kotlety cielęce w panierce 137

łopatka) 100 g masła 1 jajko 100 g mąki 100 g bułki tartej imbir mielony sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozbijamy pięścią. Kotlety oprószamy solą i imbirem. Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej. Smażymy

R'n'G Kitchen
Sałatka "Grzybowa polana" 11590

ściśle obok siebie pieczarki łebkami do dołu, posypać wymieszaną zieleniną. Wyłożyć mieszankę warzywną ze słoika, oprószyć solą, pieprzem oraz papryką, posmarować cienką warstwą majonezu, rozłożyć ziemniaki, pokrojoną cebulę, jajka, mięso i ogórki, posypać solą i pieprzem,  znów posmarować majonezem, posypać startym serem, przykryć folią, włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.  Przed podaniem folię zdjąć, przykryć tortownicę talerzem

Wanilia i Kardamon
Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu 205

Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu Susz z porem , to świetna sprawa , zawsze jest pod ręką , pasuje do wszystkiego , do ryb ,, sosów ,zup i mięsa . No, może do deserów, to bym go nie dodawała " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Generalnie jest genialny , nadaje dużo smaku

Ogrodnik w podróży