mięso - 63110 przepisów (strona:2577/4208)

Zupa krem z kukurydzy i cukinii ... 221

Treściwa, rozgrzewająca zupa z nutą chrzanu. Bardzo lubię takie zupy w szczególności na jesienne obiadki:-) Dla tych co nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa, dodatkowo do zupy można podsmażyć pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Składniki na 1,5 l gęstej zupy: 1 op. żurku z wędzonką (z papierka na 750 ml wody) 2 puszki kukurydzy 1 mała cukinia 1 cebula

IMPRESJA SMAKU
SOS PIECZARKOWY Z PIETRUSZKĄ 145

jest idealny do wielu dań z ziemniaków, ryżu, makaronu czy mięsa. Pyszny a jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu.    Składniki: * 7-8 pieczarek * 3 łyżki masła * sól, pieprz do smaku * ząbek czosnku * posiekana natka pietruszki do smaku * 2 łyżki mąki wymieszane z wodą * 1 szklanka wody Wykonanie: Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na roztopionym maśle, lekko podlać wodą

Zrób to smacznie
Sałatka chińska. 476

pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do gyrosa Wykonanie : Piersi myjemy, kroimy w kostkę, nacieramy przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem, na patelni rozgrzewamy olej, przekładamy mięso i podsmażamy aż zmięknie. Zupki kruszymy i zalewamy wodą aby napęczniały. Por, kapustę  i paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy, w pół plasterki por, w kostkę paprykę, kapustę

Sama słodycz i szczypta chili
Piersi w pysznym sosie 198

sól, pieprz -słodka i ostra papryka w proszku -100 g kaszy bulgur lub pęczaku -mąka do obtoczenia -olej rzepakowy -zielenina Piersi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Odkrawamy boczne kawałki mięsa, duże płaty przekrawamy wzdłuż na pół. Każdy kawałek solimy, pieprzymy, oprószamy papryką ostrą (ostrożnie!) i słodką. Dokładnie wklepujemy przyprawy i najlepiej odstawić do lodówki na pół godziny. Przygotowujemy warzywa: cebulę kroimy

Kulinarne przemyslenia
Pieczone kotlety mielone / Odchudzone, dietetyczne mielone 164

tradycyjnej wersji, ale na pewno nie są gorsze, jedynie inne:). Świetne na lekki obiad a jeśli zostaną po obiedzie, można pokroić je na drugi dzień na kanapki.  500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 cebula 1 czerstwa bułka  4 łyżki posiekanej natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra 1. Cebulę drobno siekamy

Szefowa kuchni
“Dieta paleo po polsku” – recenzja 205

samo DNA jak nasi biegający po sawannach przodkowie, powinniśmy mieć podobne nawyki żywieniowe, przerwy między posiłkami, oraz dużo ruchu. Co powinniśmy więc jeść? Współcześnie jaskiniowcy powinni jeść dobrej jakości mięso i ryby, jajka, zupy na bulionach, warzywa oraz niewielkie ilości owoców, orzechów i miodu. Przeglądając przepisy zaznaczyłam sobie do ugotowania: zapiekane awokado z jajkiem, ryż z kalafiora, dynię z chorizo

Ugotowane pozamiatane
Chiński, słodki kurczak w cieście 301

większą kostkę zostanie pokrojony kurczak, tym dłużej będzie się smażył. Kawałki kurczaka zamiast oprószać solą, można skropić sosem sojowym. Cukier trzcinowy można zastąpić białym, ale wpłynie to na smak mięsa. Kawałki piersi z kurczaka, aby nie stały się suche, należy smażyć krótko, na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Cukinie faszerowane piersią z kurczaka 210

Wydrążone nieduże cukinie możemy napełnić dowolnym mięsem - w kawałkach lub mielonym, warzywami i grzybami. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Lunchbox #2 - dwa sposoby na pysznego kurczaka do pracy 214

kurczaka kroimy w plasterki i umieszczamy w miseczce. Dodajemy pieprz czarny, 2 płaskie łyżki musztardy francuskiej i łyżkę płynnego miodu. Mieszamy wszystko razem, tak aby marynata ładnie pokryła mięso. Odstawiamy na około 60 minut. Pół szklanki kuskusu zalewamy wrzątkiem, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kuskus

Czerwona Porzeczka
udka kurczaka pieczone w chrupiącej domowej panierce 243

zwykła i selerową), oregano, bazylię pieprz i bardzo dokładnie mieszamy. Po godzinie wyjmujemy udka kurczaka z lodówki, osuszamy z marynaty ( za pomocą papierowego ręcznika) i smarujemy olejem. Następnie kawałki mięsa dokładnie obtaczamy w marynacie,   układamy je na ruszcie  i wstawiamy, do nagrzanego piekarnika Udka pieczemy  w temperaturze 190 stopni, przez 30- 35 min . Po tym czasie

Miód i pieprz
Chrupiąca sałatka z kurczakiem i grzankami 185

pestek słonecznika (prażonych) curry papryka słodka i ostra sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia 2-3 łyżki majonezu Grzanki: 3 kromki pieczywa Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z przyprawami (curry, papryką, solą i pieprzem), a następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. (Powinno być zarumienione.) Następnie kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu i przełożyć do większej miski

Di gotuje
Kanapki ze stekiem 139

Prosta kanapka, ale takie są właśnie najlepsze. Dobry chleb, doskonałe mięso z polędwicy wołowej i odpowiednia ilość warzyw tworzy świetnią kompozycję smaku. Kanapka smakuje doskonale na ciepło i na zimno - w sam raz na długie popołudnie w domu

Milion Smaków
Zupa ziemniaczana z pietruszkowym pesto 143

Boczek pokrój i podsmaż w garnku. 2. Pokrój ziemniaki w średnią kostkę, pokrój cebulę i dodaj do boczku. 3. Wymieszaj dokładnie całość i smaż przez ok. 10min. 4. Do mięsa i ziemniaków dodaj bulion, mleko i masło. 5. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zupę podawaj gorącą z dodatkiem pietruszkowego pesto

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Miseczka letniej zieleni o włoskich korzeniach 228

się z natki pietruszki, czosnku i cytrynowej skórki. Jest dodawany głównie do cielęciny duszonej w pomidorach i białym winie ( ossobuco ), ale można go dodawać niemal do wszystkiego! Warzywa i mięsa uwielbiają zgrywać z nim swoje smaki :) Włoskie danie po polsku, a może polskie po włosku? Sami zdecydujcie, próbując pysznej letniej sałatki w odcieniach zieleni o ciepłych i jednocześnie orzeźwiających smakach

Kuchnia w Słońcu Skąpana