mięso - 63110 przepisów (strona:2568/4208)

Kilka słów o produktach Morga Suisse. 196

ofercie znajdziemy także kilka rodzajów bulionów instant. Od kiedy zaczęłam kupować te ekologiczne, ani myślę wracać do sklepowych "przyprawek". Co ciekawe, ugotowany bulion pachnie jak ten na bazie mięsa, chociaż w składzie go nie znajdziemy (i ani grama tłuszczu). Najlepsze jest zaś to, że zawiera tylko naturalne składniki. * Pyłku pszczelego próbowałam po raz pierwszy w życiu. Do tej pory słyszałam

Poranek na słodko
Zupa fasolowa. Fasolówka. 225

wody i gotujemy ok. 30 minut. W drugim garnku gotujemy bulion na żeberkach i włoszczyźnie (marchewka, pietruszka, seler) z liściem laurowym, zielem i pieprzem. Po godzinie wyjmujemy z bulionu mięso i warzywa, a dodajemy fasolę. Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w drobną kostkę i cebulkę. Po zarumienieniu dodajemy do zupy. Gotujemy na małym ogniu, aż fasola będzie miękka. Przyprawiamy

Aga w kuchni
Fiskars Edge - Pięć razy na TAK! 231

przez firmę Fiskars osobiście "przesiadłam" się na nóż typu santoku (ale o tym za chwilkę). Nóż szefa kuchni stał się nożem do zadań cięższych, czyli porcjowania dużych kawałków mięsa, dzielenie kurczaka na części, krojenie arbuzów, tortów lodowych. Ale wbrew pozorom jest często używany, bo stał się podręcznym nożem mojego nastoletniego syna. To taki trochę dziwny widok jak dziecko operuje

Blondynka Gotuje
Co Lila jadła w środę ? 26 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 216

kluskach to mój ulubiony i niezastąpiony  olej lniany ). Brokuły też wpadły na obiad! Podwieczorek 17:30 Sok wyciśnięty z jabłek i buraka.  Kolacja 19:00 Cukinia faszerowana mięsem mielonym z pomidorami, kukurydzą i serem żółtym. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę?  1 Co Lila jadła w środę?  2 Co Lila jadła

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Gołąbki z ziemniakami w liściach kiszonej kapusty 224

przez jednego z wystawców czterema kiszonymi liśćmi kapusty. Podarował mi ostatnie jakie miał.  Ponieważ liście dostałam bez soku, musiałam błyskawicznie je wykorzystać.  Nie miałam w domu żadnego mięsa ale, na szczęście, przypomniałam sobie przepis na gołąbki z farszem z ziemniaków, podawany kiedyś przez   Magdę Gessler . Jeżeli nie macie kiszonych liści, ten farsz jak najbardziej można wykorzystać

Stare Gary
Dorsz w sosie pomidorowym 234

przygotować sałatkę. Sałaty wymieszać z pokrojonym w kostkę pomidorem i oliwkami. Wyciśnięty czosnek wymieszać z zalewą z pomidorów i dodać do sałatki. Dokładnie wymieszać. Na patelni ułożyć w sosie mięso z ryby. Przykryć pokrywką i smażyć po kilka minut z obu stron. Wyłożyć na talerze i posypać pokrojoną bazylią

Bullio
Dorsz w porach i marchewce 268

Poniżej podaję przepis na 4 porcje. 4 porcje filetów z dorsza bez skóry (po. ok. 150-200 g) 3 duże marchewki 2 pory (tylko biała część) sól (do natarcia mięsa z ryby oraz do przyprawienia warzyw) szczypta pieprzu ok. 4 łyżek oleju Dodatkowo: gotowane ziemniaki Filety z dorsza opłukać wodą, natrzeć solą i odstawić na ok. pół godziny

Bullio
Tagliatelle z dynią Hokkaido, kolorową papryką ,cukinią w pomidorach , z nutką imbiru 368

uważając aby nie powstały grudki.Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy. Wlewamy do sosu pomidorowego. Beszamel to naturalny sos, który idealnie komponuje się z mięsem, makaronem,warzywami. Na patelnię z gotowym sosem wrzucamy makaron. Mieszamy i w razie czego dosmaczamy solą, pieprzem, olejem rzepakowym. Przed podaniem ucieramy sporo parmezanu. Rozgrzewające i jesienne danie gotowe! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Sałatka Gyros II + film 177

dokładnie łączymy z przyprawą do gyrosa, po czym odstawiamy na pół godziny do lodówki. Następnie kurczaka podsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5-7 minut do momentu aż mięso uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, ogórki konserwowe kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki układamy warstwowo

Smakowite Dania
Aromatyczne pesto z suszonych pomidorów z czosnkiem 231

zagościło u nas. Aromatyczne, pikantne z nutą ziół przygotowane zostało z dorodnych suszonych pomidorów. Pesto idealnie nadaje się do dań z makaronem ale nie tylko... Z nim lubię również mięsa i ryby. Przygotowanie jego jest banalnie proste i szybkie. Śmiało możemy przechować je przez kilka dni w zamkniętym słoiczku w lodówce.  Inspiracją do mojego pesto był przepis znajdujący się

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wytrawna tarta z pieczonymi bulwami 259

rosną w moim ogrodzie i tak brukiew, rzepa i skorzonera, czy też wężymord (uwielbiam tą nazwę). Wniosek z tego taki, że dieta mięsożerców jest naprawdę uboga : pyry, surówka i mięso, ot cały obiad, i pewnie dlatego jakoś nie po drodze mi z trzyskładnikowymi obiadami Składniki na 4-6 porcji: około 1 kg warzyw tj. pietruszka, seler, brukiew, rzepa, rzodkiew opakowanie

greenscarf
Kurczak w sosie sezamowym. Szybki obiad. 204

pomysł na kurczaka rodem z kuchni chińskiej, która bardzo mi smakuje. Kurczak w sosie sezamowym z warzywami. Danie robi się na prawdę szybko, nie wymaga żadnych większych umiejętności. Mięso kurczka jest mięciutkie, smaczne i aromatyczne a sam sos, co tu dużo gadać paluszkami się woka wylizuje ehheeh. Idealne danie dla tych, którzy wrócili z pracy a w lodówce nie znaleźli

SMYKWKUCHNI
potrawka z kurczaka z warzywami... 196

mąką kukurydzianą i na gorącym oleju zrumienić marchew, papryki, cebulę, czosnek w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy do warzyw pieczarki w rozdrabniaczu utrzeć na tarczy do warzyw wszystko dodać do mięsa, wsypać kucharka i podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając, wlać wodę i pod przykryciem gotować z 20 minut na mniejszym ogniu, dodać przyprawę w płynie, pieprz, posiekany koperek

W Mojej Kuchni Lubię
16 października – Światowy Dzień Żywności - Nie marnujmy jedzenia! 166

szufladą Cool Select Zone - czyli lodówką w lodówce. Oznacza to, że możemy w niej ustawić dowolną temperaturę i jest to przydatna funkcja, np. kiedy chcemy szybko schłodzić napoje, rozmrozić mięso albo przedłużyć świeżość warzyw i owoców. Samsung RB31FERBNSA Pamiętajcie też, że niższa temperatura (bliska 0°C) w chłodziarkach z systemem vitaFresh znacznie wydłuża świeżość przechowywanej żywności.  Bosch KGN36XL35

Di gotuje
Kopytka z Kaszy Jaglanej 283

Link do filmu z przygotowania: Kopytka z kaszy jaglanej Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotuję według przepisu na opakowaniu i odstawiam do wystudzenia. Następnie wystudzoną kaszę mielę w maszynce do mielenia mięsa, użyłam sitka o średnich oczkach. Do zmielonej kaszy jaglanej dodaję natkę pietruszki, jajka, mąkę pszenną, ziemniaczaną, sól i całość wyrabiam dłonią tak żeby powstała jednolita masa. Następnie ciasto wykładam

Uwaga Babcia Gotuje

Proponowane wyszukiwania