mięso - 63110 przepisów (strona:2567/4208)

Zrazy wołowe zawijane 6781

antrykot ) 20 dag boczku wędzonego, surowego 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 kromki razowego chleba ostra musztarda 2 ząbki czosnku liść laurowy, ziele angielskie olej rzepakowy sól i pieprz Mieso kroimy w poprzek włókien na plastry o grubości ok 1 cm.  Plastry wołowiny układamy na desce, przykrywamy folia spożywcza i rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsa. Powierzchnia powinna się zwiekszyć

Atlas Smaków
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym z gorczycą 183

przyprawić pieprzem i odstawić na 20 minut. Pieczarki obrać, pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pieczarki przez ok. 10 minut. Dodać masło, a następnie mięso i smażyć z każdej strony po 2 minuty. Śmietanę, musztardę i sos sojowy wymieszać w garnuszku, a następnie wlać na patelnię. Zagotować często mieszając. Jak sos zgęstnieje jest gotowy. Można

Ania i Marcin gotują
SUTO HANDROLL – czyli sushi po australijsku! 177

spróbowania są specjalnie skomponowane dla SUTO smaki, których nie ma nigdzie indziej – z chutneyem jabłkowym, liczi, fenkułem czy też burakiem! ( warto je wypróbować! ) Są handrolle z mięsem: Żeberko BBQ, Indyk Panko i Kurczak Teriyaki Są też oczywiście handrolle rybne: Grillowana krewetka, Filadelfia Łosoś, Pikantny tuńczyk, Tatar z łososia, Łosoś z owocami No i dla wegetarian też się coś znajdzie

Ostra na Słodko
Bitki schabowe w sosie pomidorowo-paprykowym 349

Bitki schabowe w sosie pomidorowo-paprykowym to świetna, dietetyczna propozycja podania schabu. Bardzo smaczna inspiracja na jesienny obiad. Mięso rozpływajęce się w ustach i esencjonalny, aromatyczny sos pomidorowo-paprykowy, to jest naprawdę pyszne. Polecam! Składniki na 4 porcje: 8 cienkich plastrów schabu 2 mięsiste, czerwone papryki 4-5 pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku smalec/olej 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aromatyczny kurczak w carry z ryżem. Zdrowy i pożywny obiad. 254

czosnek do naszego kurczaka wraz z przyprawami – curry i słodką papryką. Całość podlewamy wodą, dodajemy przecier, mieszamy i dusimy (na małym ogniu) około 30 minut do miękkości mięsa. Po tym czasie patelnię zdejmujemy z gazu. 2-3 łyżki powstałego sosu wkładamy do kubeczka dodajemy jogurt i szybko mieszamy. Następnie wlewamy to do reszty sosu, całość szybko mieszając

Słodkie okruszki
karaś marynowany imbirem 157

Ryba to jedyne mięso które jadam

Ugotujmy Coś
Tajska zupa z pastą Tom Yum 228

krewetki. Całości dopełniło mleczko kokosowe i posiekana papryczka chilli. W osobnym garnku ugotowałam makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Jajka ugotowałam na półtwardo. Makaron wyłożyłam na półmiski, obok układałam mięso, krewetki, połówki jajka i posypałam świeżą natką kolendry. Podałam cytrynę i krążki papryczki chili. Wlałam aromatyczny płyn

AZgotuj!
Pieczona golonka w piwie 257

Ulubione danie mężczyzn, czyli PIECZONA GOLONKA W PIWIE. Mięso jest pyszne, miękkie i rozpływa się w ustach. Koniecznie do wypróbowania! Artykuł Pieczona golonka w piwie pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
Ryba marynowana w mleku i smażona 171

Jeden z najprostszych sposobów na przygotowanie ryby. Ja podałam nototenię, ale może to być dowolna inna ryba. Nototenia to drobna ryba morska. Jej mięso jest bardzo smaczne i nie posiada wielu ości. W Polsce można ją kupić w postaci mrożonych tuszek. Składniki: tuszki nototenii (lub innej ryby) mleko mąka sól (himalajska), pieprz (biały) olej Przygotowanie Rybę rozmrażamy i oskrobujemy

e-PrzepisyKulinarne
Zupa biala enchilada z indykiem 175

Jeśli tak to przypadnie wam do gustu poniższa zupa. To wariacja na temat meksykańskiej potrawy enchilady. Domowy wywar połączony z mlekiem, śmietaną, intensywnymi przyprawami, fasolą, kukurydzą i mięsem. Takie nasze flaczki tylko bardziej na bogato. Zamiast tortilli do zupy użyłam makronu łazanki Lubella , który dodatkowo zagęścił zupę. Wyszła przepyszna kombinacja, jednogarnkowe danie, które zniknęło w oka mgnieniu. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pietruszkowa pierś z kurczaka 157

pietruszką , lecz najpierw bułkę tartą wkładam do malaksera wraz z pietruszką i zmielę tak aby bułka połączyła się z pietruszką . Jak już mamy przygotowaną panierkę , zaczynamy panierować nasze mięso i wkładamy na rozgrzaną patelnie , smażymy po obu stronach na złoty kolor . Po usmażeniu kotlety mamy gotowe do podania

Mój Smak
Zupa ogórkowa 444

cebula 10 ogórków kiszonych 2 łyżki masła sól, pieprz ziarnisty, ziele angielskie 3 listki laurowe sok z kiszonych ogórków do smaku 20 dag śmietany 18% natka pietruszki Sposób wykonania: Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy 2 litrami wody i podgrzewamy. marchewki, pietruszki i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę

Qchnia po prostu
Sałatka z tortellini i kurczakiem 550

oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju. Ogórka obrać,z papryki usunąć nasionka i pokroić w niedużą kostkę. Majonez połączyć z przetartym czosnkiem. Do miski włożyć makaron,usmażone mięso,pokrojoną paprykę i ogórka,dodać posiekany koperek. Połączyć wszystko z czosnkowym majonezem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę schłodzić w lodówce

Kolorowa kuchnia Elki
Flaki wołowe 319

wołowe i gotujemy na wolnym ogniu, aż flaki zmiękną. Gdy flaki będą miękkie dodajemy do wywaru włoszczyznę i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut. Wystudzone kości obieramy z mięsa i dodajemy do gotujących się flaków. Na patelni rozpuszczamy masło i przesmażamy na nim przecier pomidorowy z odrobiną cukru. Całość dodajemy do flaków. Z pozostałej części masła i mąki robimy

Jacob Tastes
Zupa krem z cukinii 287

Zupa krem z cukinii z grzankami to pyszna, letnia, sezonowa zupa. Cukinię mamy na działce, więc co rusz przygotowuję z niej coś pysznego, np. cukinię faszerowaną mięsem mielonym, schab faszerowany cukinią, czy placki cukinii i szynki itp. przepisy. Zupa krem z cukinii na domowej bulionetce jest świetnym pomysłem na sycący, ale jednocześnie lekki obiad. Często dodaję do tej zupy ziemniaki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię